Ο «μαέστρος» Τοράλ

ΟΦΗ

Η άνοδος του Ισπανού χαφ του ΟΦΗ και η ηγετική παρουσία του στο γήπεδο.

Ο ΟΦΗ είναι μία ομάδα που παίρνει πολλά από τη δημιουργία και την κυκλοφορία της μπάλας. Από την κατοχή και το buid up. Παίρνει πολλά από τους χαφ, παίρνει τα περισσότερα από τον Τοράλ.

Ο Ισπανός χαφ κόντρα στον Παναθηναϊκό έβγαλε για πρώτη φορά εφέτος όλο το 90λεπτο. Ηταν το φυσικό επακόλουθο της γενικότερης ανόδου του ποδοσφαιριστή, παιχνίδι με παιχνίδι. Μετά την επιστροφή του από τον τραυματισμό, μπήκε σιγά-σιγά στην ομάδα, έγινε σωστή διαχείριση από το τεχνικό επιτελείο και πλέον ο Τοράλ έφτασε στο σημείο να είναι σχεδόν στο πικ του προσφέροντας τα μέγιστα στον ΟΦΗ.

Για τον Παναθηναϊκό ο μέσος του Ομίλου ήταν ένα από τα προβλήματα που έπρεπε να αντιμετωπίσει. Και δεν αντιμετώπισε. Τα μαρκαρίσματα πάνω στον Τοράλ ήταν αποτυχημένα και δεν έλειψαν οι φορές που ο Ισπανός αντιμετωπίστηκε με σκληρά μαρκαρίσματα. Και ο ίδιος βέβαια προσαρμόστηκε σε ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών παίζοντας και με δύναμη, βοηθώντας ανασταλτικά.

Ο ΟΦΗ παίρνει πολλά από τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή σε ό,τι αφορά την ποιότητά του, το κράτημα της μπάλας και τις σωστές μεταβιβάσεις. Ναι, υπάρχουν στιγμές που ο Γιον Τοράλ έχει βιαστικές επιλογές ή πάει για το κάτι παραπάνω, αλλά δεν είναι από τους παίκτες που θα πουλήσουν εύκολα την μπάλα.

Έξυπνος, με ηγετικά χαρακτηριστικά, παίζει πάντα με ψηλά το κεφάλι και κοιτάζει το γήπεδο, άριστος τεχνικά και πολλές φορές βρίσκεται σε θέση για γκολ. Θυμηθείτε τη φάση με την κεφαλιά-ψαράκι στη Λαμία, θυμηθείτε τη φάση στο ματς με τον Παναθηναϊκό στο 3ο λεπτό όταν η κάθετη του Λάμπρου τον έβγαλε απέναντι από τον Μπρινιόλι. Ναι, δεν σκοράρει εύκολα, όπως δεν σκοράρει εύκολα όλος ο ΟΦΗ. Δεν έχει να κάνει με την αδυναμία του, ίσα-ίσα είναι ένας ποιοτικός ποδοσφαιριστής που μπορεί να τελειώσει μία φάση με πανέμορφο τρόπο (κάντε rewind στο ματς του ΟΦΗ με τον Βόλο και τις γκολάρες που πέτυχε).

Ο Τοράλ είναι σε συνεχή ανοδική πορεία. Αυτό φαίνεται και από τον χρόνο που παίζει. Από τα 60λεπτα και τα 70λεπτα πήγε σε ολόκληρο το 90λεπτο στον αγώνα της Τετάρτης (το δεύτερο μετά το 90λεπτο πάλι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο). Ξέρει και ο ίδιος -γιατί έχει αίσθηση των δυνατοτήτων του και των αντοχών του- ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και αυτό έρχεται να προστεθεί σε μία περίοδο που ο ΟΦΗ δίνει συνεχόμενους «τελικούς» για να εξασφαλίσει την παρουσία του στα πλέι οφ.

Έχει τονιστεί ξανά πως τους χαφ του ΟΦΗ ελάχιστες ομάδες τους έχουν στην Ελλάδα. Στο καλό τους βράδυ οι Μεγιάδο, Γκαγιέγος, Νέιρα και Τοράλ μπορούν να κάνουν τη ζημιά σε οποιονδήποτε αντίπαλο, αλλά έχουν κι ένα έξτρα στοιχείο: ο ένας μπορεί να καλύψει το κακό βράδυ του άλλου. Και ο Τοράλ την Τετάρτη, απέναντι στα χαφ του Παναθηναϊκού, δεν είχε πρόβλημα να παίξει και για τον Νέιρα.

pinakas1.jpg#asset:368416pinakas3.jpg#asset:368418pinakas2.jpg#asset:368417pinakas4.jpg#asset:368419


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χαμός: Οι πανηγυρισμοί, το ξέσπασμα και ο «τρελαμένος» Μπούσης!

Με Γιαννούλη στο Περιστέρι

Μπουζούκης: «Γι' αυτό ήρθα στον ΟΦΗ»

To γεμάτο νόημα μήνυμα του Τσιλιανίδη

Η 3η νίκη-ανατροπή του ΟΦΗ στη σεζόν

Πλέι οφ: Το πρόγραμμα και τα ματς που θα κρίνουν την εξάδα


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.