Ο μάγκας ΟΦΗ και ο Βάτσιος που τον «πετσόκοψε»

22:12 | 10/01/2021

Είναι ο τρόπος που λειτουργούν οι διαιτητές που προσαρμόζουν κανονισμούς και VAR στα μέτρα τους...


Του Δημήτρη Καρυωτάκη


Όταν με τον κατά τεκμήριο βασικό σου αντίπαλο για την 6η θέση, σε πετσοκόβουν οι διαιτητές με τέτοιο τρόπο, τ’ ότι τον έχεις ακόμη από κάτω σου... είναι άθλος!

Είπα να ξεκινήσω με τα τόσα θετικά που έδειξε η ομάδα στο παιχνίδι και που με κάνουν να πιστεύω ακράδαντα πως ο αγώνας με τον Παναιτωλικό και ο τρόπος που χάθηκε λειτούργησε σαν ηλεκτροσόκ για τον οργανισμό ΟΦΗ... αλλά δεν θα το κάνω!

Είναι ο τρόπος που λειτουργούν οι διαιτητές που προσαρμόζουν κανονισμούς, VAR και πειθαρχικό έλεγχο στα γούστα και τα μέτρα τους, δείχνοντας πως μπορούν ακόμα και έτσι να γράψουν τις δικές τους ανορθογραφίες διαμορφώνοντας εν τέλει το αποτέλεσμα!

Ο ΟΦΗ όμως δεν μασούσε: και τον κακό διαιτητή ξεπέρασε και τον αντίπαλο σχετικά εύκολα αν και με αριθμητικό μειονέκτημα κράτησε μακριά, και κυρίως ξόρκισε το κακό πρόσωπο, εκείνο που μας έκανε να τα βάζουμε με όλους και με όλα, με τον τρόπο που τα μούσκευε στο τέλος, πάνω και κύρια επειδή ο ίδιος αδικούσε τον εαυτό του.

Είδαμε επίσης έναν άλλο Σίμο: ήτανε η θετική αύρα από τα νεογέννητα που του έδωσαν αυτοπεποίθηση, ήταν πως βλέποντας τον Ατρόμητο την περασμένη Πέμπτη από κοντά, μπόρεσε να τον διαβάσει καλύτερα, φάνηκε πάντως πιο διαβασμένος και προετοιμασμένος από τον Κάναντι... ε δεν το λες και λίγο!

Μα κυρίως με την εμφάνιση του απάντησε και στις... αμπελοφιλοσοφίες που είχε ισχυριστεί ο Παπαπαναγής μετά τον αγώνα με τη Λαμία, πως δηλαδή δεν χρειάζεται πάθος παρά μόνο τήρηση του πλάνου για να κερδίσεις. Μα αν δεν τον πήρε το βαθμό με πάθος ο ΟΦΗ, με όλους και με όλα απέναντι του, πως τον πήρε; Μα και αυτό το πλάνο διαλύθηκε στο 51’ με την αποβολή του Μεγιάδο κι εκεί εκτός από έξυπνη διαχείριση από τον πάγκο (που την είχε) θέλει και ψυχή, πάθος και... καρύδια, που ή τα χεις ή δεν τα χεις!

Για αυτούς που επιμένουν πως μπορείς και χωρίς ψυχή να πάρεις αποτέλεσμα, παραπέμπω σε μια μνημειώδη δήλωση που έκανε ο (αποτυχημένος για την Ελλάδα) πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ, Αμπντέλ Φερέιρα, πριν λίγες μέρες στη Βραζιλία, όπου ζει πια σαν ποδοσφαιρικός βασιλιάς: «στο ποδόσφαιρο σκοτώνεις ή σε σκοτώνουν. Ζούμε στη ζούγκλα και οι κανόνες του παιχνιδιού είναι ξεκάθαροι. Νικάς ή νικάς!» Αυτή τη νοοτροπία έβγαλε με χρονοκαθυστέρηση ο ΟΦΗ στο Περιστέρι κι αν ο Νέιρα δεν ήταν τόσο ξέπνεος στις καθυστερήσεις, θα έπαιρνε αυτό που ο ανεκδιήγητος Βάτσιος δεν τον άφησε να διεκδικήσει στα ίσα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ατρόμητος-ΟΦΗ 0-0: Πολύ σκληρός για να πεθάνει

Τα highlights της ισοπαλίας στο Περιστέρι

Κάτι παθαίνει το VAR με τον ΟΦΗ...

Σίμος: «Ο ΟΦΗ είναι μία μεγάλη και δυνατή οικογένεια»

Η μεγάλη ευκαιρία του Νέιρα στο 95'!

Τσιλιανίδης: «Τότε θα είμαι 100% έτοιμος»


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.