Ο Μανδάς, η μεταγραφική αγορά και το κέρδος του ΟΦΗ

Απόψεις

Στις μεταγραφικές περιόδους δεν υπάρχουν μόνο αφίξεις, υπάρχουν και... αναχωρήσεις. Το deal είναι αυτό που παίζει ρόλο.

Είναι η φάση τέτοια στον ΟΦΗ που αντί να ασχολούμαστε με μεταγραφές, ασχολούμαστε με πιθανές πωλήσεις. Από τη στιγμή που ο Όμιλος με τη μεταγραφή του Γκαγέγος έκλεισε τις κινήσεις του και συμπληρώθηκε το παζλ του ρόστερ, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο ενδεχόμενο πωλήσεων με τον Χρήστο Μανδά να είναι στη «βιτρίνα».

Το ότι ο νεαρός γκολκίπερ του ΟΦΗ έχει ιδιαίτερη... πέραση στην αγορά δεν αποτελεί είδηση. Το ότι ο ΟΦΗ δεν λέει «όχι» σε πώληση αρκεί να ικανοποιηθεί οικονομικά και να έχει συμφέρουσα κατάληξη το deal, επίσης δεν είναι είδηση. Θυμίζουμε πως, όπως είχαμε γράψει, για τον Μανδά υπήρξε και ενδιαφέρον από Ισπανία μεριά, αλλά ο ΟΦΗ δεν ικανοποιήθηκε και δεν προχώρησε, απόδειξη των παραπάνω.

Σε μία μεταγραφική αγορά το να υπάρχουν προτάσεις ή ενδιαφέρον για παίκτες του ΟΦΗ είναι το λογικό του πράγματος και δεν χρειάζεται... καταστροφολογία. Αυτό δείχνει και την άνοδο συνολικά της ομάδας και αναδεικνύει την ποιότητα των ποδοσφαιριστών που απαρτίζουν το ρόστερ.

Αυτή τη στιγμή ο Όμιλος έχει το θέμα του Μανδά, είχε το θέμα του Τοράλ που δεν προχώρησε και δεν αποκλείεται να προκύψει και κάτι άλλο μέχρι τον Σεπτέμβριο (τέτοιος μήνας ήταν, αν θυμάστε, που έγινε η πώληση του Φιγκεϊρέντο).

Ο ΟΦΗ έχει κάνει τα κουμάντα του σε αυτό το κομμάτι για να μη βρεθεί... προ εκπλήξεως. Αν, για παράδειγμα, πωληθεί ο Μανδάς, τότε ο Χριστογεώργος θα γίνει βασικός γκολκίπερ, όπως έχουμε γράψει, αφού ο Νταμπράουσκας τον πιστεύει και θεωρεί πως μπορεί να εξελιχθεί σε «νέο Μανδά». Στο ενδεχόμενο άλλης πώλησης, ο ΟΦΗ θα κινηθεί αφού πρώτα αποφασίσουν αυτοί που πρέπει, με πρώτον τον Νταμπράουσκας.

Στις μεταγραφικές περιόδους δεν υπάρχουν μόνο οι αφίξεις, υπάρχουν και οι... αναχωρήσεις. Αυτός είναι ο νόμος της αγοράς, αυτή είναι η κανονικότητα, πλέον έχει μπει στο παιχνίδι και ο ΟΦΗ και καλά κάνει. Το deal είναι που κάνει τη διαφορά και τι κέρδος θα φέρεις στα ταμεία και ο Ομιλος αυτό ακριβώς κοιτάζει, ως οφείλει. Στην ελεύθερη αγορά όλα πωλούνται με το ανάλογο αντίτιμο, αρκεί να ξέρεις να κλείνεις τις ιδανικές συμφωνίες και τούτο προσδοκά, όταν υπάρχουν προτάσεις, η Κρητική ομάδα.

Για τον Μανδά, για παράδειγμα, αν θέλουμε να μιλήσουμε με αριθμούς, το ιδανικό είναι ένα ποσό τουλάχιστον στο 1.5 εκατομμύριο, με ποσοστό μεταπώλησης. Αυτό, ναι, είναι μία συμφέρουσα συμφωνία. Μην ξεχνάτε πως ο ΟΦΗ δεν «καίγεται» να πουλήσει τον τερματοφύλακα, αλλά επειδή ποδόσφαιρο βλέπουμε και μάτια έχουμε, το ταλέντο και η ηλικία είναι δύο βασικά χαρακτηριστικά που «προσελκύουν» υποψήφιους αγοραστές και η συνθήκη, γι' αυτούς, μοιάζει ιδανική (κακά τα ψέματα και για τον ΟΦΗ). Σε αυτή την περίπτωση ο Ομιλος (θα) είναι κερδισμένος σε όλα τα επίπεδα. Απέκτησε έναν ανερχόμενο γκολκίπερ, χωρίς να ξοδέψει μία περιουσία, τον ανέδειξε και (του) έφερε λεφτά στα ταμεία. Και από πίσω από τον Μανδά ακολουθεί ο Χριστογεώργος που έχει τα φόντα για κάτι αντίστοιχο. Πρόοδος λέγεται αυτό.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.