Ο Μάνος και οι επόμενοι

Απόψεις

Η περίπτωση του Μάνου ανέδειξε (ξανά) το χαρακτηριστικό του Ελληνα οπαδού. Γράφει ο Σταύρος Καραΐνδρος.

Η περίπτωση του Δημήτρη Μάνου απασχόλησε για λίγες ημέρες την επικαιρότητα του ΟΦΗ από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι ο Ολυμπιακός προτίθεται να τον δώσει δανεικό μέχρι το τέλος της σεζόν.

Μέσα σε όλα, κάτι απολύτως λογικό, ακούστηκε και η περίπτωση του ΟΦΗ. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που οφείλει τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό στον κρητικό σύλλογο και στην παρουσία του σε αυτόν και ως ήταν φυσιολογικό, θα ήταν μία ιδανική προσθήκη.

Η κατάληξη του Ελληνα επιθετικού στον ΠΑΣ Γιάννινα ανέδειξε το χαρακτηριστικό του Ελληνα οπαδού. Οπως λέει ο θυμόσοφος λαός: «καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς». Μέσα στη γενικότερη εσωστρέφεια που τείνει να γιγαντωθεί στον ΟΦΗ λόγω των αρνητικών αποτελεσμάτων ήρθε και το θέμα του Μάνου για να... δέσει το γλυκό.

Γκρίνιες, παράπονα και αναθέματα από τον κόσμο για το γεγονός πως ο ΟΦΗ δεν άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά και να φέρει πίσω στο Ηράκλειο τον ποδοσφαιριστή. Μόνο που η αλήθεια δεν ήταν ακριβώς έτσι και τη διαβάσατε στο Capitano.gr. Ο ΟΦΗ όχι μόνο ασχολήθηκε με την περίπτωση του Δημήτρη Μάνου, αλλά φάνηκε από την πρόταση που έκανε στον Ολυμπιακό η σοβαρότητα της κατάστασης.

Ο ΟΦΗ δεν ήθελε απλά να πάρει δανεικό τον Μάνο, αλλά να τον κάνει δικό του. Να τον αγοράσει. Να διορθώσει το λάθος του καλοκαιριού. Πολύς κόσμος, βέβαια, αυτό δεν το υπολόγισε γιατί αρχικά δεν το γνώρισε. Αρχισε να εξαπολύει επιθέσεις στους διοικούντες τον ΟΦΗ γιατί πολύ απλά δεν ήξερε ότι ο σύλλογος ενδιαφέρθηκε και μάλιστα πολύ ζεστά για να πάρει πίσω τον ποδοσφαιριστή.

Είναι η νοοτροπία του οπαδού τέτοια. Είναι η γκρίνια που αποτελεί ίδιον. Βέβαια, όλοι αυτοί που άρχισαν τις άναρθρες κραυγές στη συνέχεια σώπασαν όταν έμαθαν την αλήθεια. Ο ΟΦΗ δεν έχει καμία απολύτως ευθύνη που αυτή τη στιγμή ο Μάνος φοράει την φανέλα του ΠΑΣ αντί τη μελανόλευκη. Ηταν καθαρά θέμα του Ολυμπιακού που προτίμησε τους Γιαννιώτες από τον ΟΦΗ. Η κρητική ομάδα έκανε την προσπάθειά της, έκανε ξεκάθαρη πρόταση, αλλά δεν ευτύχησε να συμφωνήσει.

Ο Μάνος τελείωσε για τον ΟΦΗ, τουλάχιστον προς το παρόν, στο μέλλον δεν ξέρεις τι γίνεται. Τώρα άπαντες πρέπει να κοιτάξουν μπροστά. Οχι μόνο στο ματς με τον Παναιτωλικό, αλλά και στα μεταγραφικά. Ο ΟΦΗ έχει κάνει τον προγραμματισμό του και σύντομα θα ανακοινωθεί και η επόμενη μεταγραφή. Το έχουμε ξαναγράψει ότι δεν θα σταματήσει στις τέσσερις. Ο Δημήτρης Μάνος προέκυψε στην πορεία, δεν ήταν μέσα στο πρόγραμμα. Τώρα οι «μελανόλευκοι» ασχολούνται με αυτούς που θα έρθουν. Σύντομα αναμένονται οι εξελίξεις, αλλά το θέμα δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι να καταλάβουν άπαντες ότι ο ΟΦΗ δεν ζει στο δικό του κόσμου, κλεισμένος σε μια γυάλα. Και καλό είναι προτού κρίνουμε να φροντίζουμε να μαθαίνουμε τις παραμέτρους. Προς γνώση και συμμόρφωση λοιπόν.

ΥΓ: Από την υπόθεση Μάνου κρατήστε και κάτι άλλο εξίσου σημαντικό. Ο ΟΦΗ δεν θέλει δανεικούς, αλλά δικούς του παίκτες. Δεν ήθελε τον Μάνο για 5 μήνες, αλλά να τον αγοράσει. Το συγκεκριμένο θέμα δείχνει την αλλαγή πλεύσης της διοίκησης αναφορικά με τις περιπτώσεις δανεικών.

Διαβάστε επίσης:

Τι ισχύει με Μάνο και ΟΦΗ

Η πρώτη προπόνηση του Μάνου στον ΠΑΣ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.