Ο Μπούσης «ανέβασε» τον ΟΦΗ

Απόψεις

​Η παρουσία του Μιχάλη Μπούση είχε και άλλες ευεργετικές συνέπειες για τον ΟΦΗ. Γράφει ο Σταύρος Καραΐνδρος.

Μέχρι να εμφανιστεί ο Μιχάλης Μπούσης, να κατέβει στο Ηράκλειο, να παραθέσει συνέντευξη Τύπου, να γίνει το πρόσωπο της επικαιρότητας στον ΟΦΗ, η κρητική ομάδα πάλευε ουσιαστικά μόνη της να κερδίσει ξανά τη θέση της στους "μεγάλους" του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Το άσχημο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα δεν είχε δώσει την ώθηση που θα περίμεναν πολλοί. Η αλήθεια είναι ότι από τη Super League έλειπε το μέγεθος του ΟΦΗ, όχι μόνο ως προς την ιστορική του διάσταση, αλλά και ως προς τη δυναμική. Δείτε μόνο, για παράδειγμα, τα εισιτήρια που έχει κόψει μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα σε σύγκριση με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Ατρόμητο.

Ο ΟΦΗ βρίσκεται πίσω από ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, όπερ σημαίνει πως και μόνο αυτό φτάνει για να καταλάβει κανείς πόσο πολύ έλειψε ο σύλλογος από τη μεγάλη κατηγορία.

Με την "αύρα" τον Μπούση

Ωστόσο, τα αποτελέσματα δεν βοηθούσαν για να προβληθεί περισσότερο η κρητική ομάδα. Ολα αυτά μέχρι να εμφανιστεί ο Μιχάλης Μπούσης. Ο νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ κέρδισε κάτι παραπάνω από τα 15 λεπτά δημοσιότητας του Ουόρχολ. Και με το σπαθί του.

Δεν είναι μόνο το οικονομικό του μέγεθος και η δύναμη, δεν είναι μόνο πως αποτελεί μία ιστορική αναφορά για τα διοικητικά του ΟΦΗ, αλλά έδωσε την ώθηση που χρειαζόταν για να πάρει η ομάδα τα πάνω της.

Ο Μιχάλης Μπούσης είναι αυτό που έλειπε από τον σύλλογο σε όλα τα επίπεδα. Ακόμα και για το πως βλέπουν και αντιμετωπίζουν τον ΟΦΗ οι απ' έξω. Από τη στιγμή που μπήκε στην επικαιρότητα ο ΟΦΗ ανέβηκε επίπεδο, έγινε ξανά ο σύλλογος που τον σέβονται όλοι. Σε συνδυασμό με την σπουδαία δουλειά του Νίκου Παπαδόπουλου και τη μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού, οι "μελανόλευκοι" βρέθηκαν σε νέα αφετηρία, αυτή τη φορά με καλύτερες συνθήκες.

Ο ΟΦΗ δεν είναι πια φτωχός συγγενής

Πλέον, ο ΟΦΗ αποτελεί αντικείμενο συζήτησης. Για τον Μπούση, τους Σαμαράδες, τον Πουρσανίδη, για αυτό το όμορφο πρότζεκτ για την ωραία ποδοσφαιρική ιστορία που άρχισε να γράφεται τις τελευταίες μέρες.

Πλέον, ο ΟΦΗ δεν φαντάζει ο "φτωχός συγγενής". Είναι εδώ, δυνατός και έτοιμος να διεκδικήσει τη θέση που του αναλογεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τη δεδομένη χρονική στιγμή αυτή είναι η μεγαλύτερη κατάκτηση της ομάδας. Ηταν αυτό που χρειαζόταν.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.