Ο Μπούσης, ο ΟΦΗ και το «δέσιμο» με την Κρήτη

Απόψεις

Τα σχέδια του Μπούση για τον μεγάλο ΟΦΗ και την OFILAND και τις επενδύσεις του στην Ελλάδα

Η περίπτωση του ομογενούς επιχειρηματία είναι αν μη τι άλλο ξεχωριστή για το ελληνικό ποδόσφαιρο πόσο μάλλον για τον ΟΦΗ. Είναι από τους ανθρώπους που έχουν στόχους και οράματα και δεν μένει στα λόγια. Ή, για να το θέσουμε καλύτερα, δεν θέλει λόγια παρά μόνο πράξεις. Γενικότερα, πρόκειται για ένα επιχειρηματικό καλούπι που δεν «ταιριάζει» με το ελληνικό ποδόσφαιρο έτσι όπως έχει διαμορφωθεί, το παραγοντικό, αυτό που περιπτώσεις σαν τον Μπούση ξεχωρίζουν σαν τη μύγα μέσα στο γάλα.

Πρόσφατα, ο Μπούσης έκλεισε συμφωνία με τα νερά ZAROS για τις δικές του επιχειρήσεις στις ΗΠΑ, την αλυσίδα σούπερ μάρκετ που έχει υπό τη σκέπη του. Μία κίνηση που δείχνει ότι το αφεντικό του ΟΦΗ βλέπει στο βάθος επενδύσεις και εκτός του στενού πλαισίου του ποδοσφαίρου. Αυτό, αν μη τι άλλο, είναι μία απόδειξη ότι ο «Big Mike» δεν είναι απλά... περαστικός, όπως τόσοι και τόσοι στο παρελθόν που κέρδισαν τα 15 λεπτά δημοσιότητας του Ουόρχολ και μετά... εξαφανίστηκαν. Είναι άνθρωπος που θέλει να επενδύσει στον ΟΦΗ, να τον μεγαλώσει κι άλλο σαν σύλλογο εξασφαλίζοντας το μέλλον του και ταυτόχρονα θέλει να επενδύσει, όπου κρίνει αυτός ότι πρέπει να το κάνει, στην Ελλάδα. Μην ξεχνάτε ότι στο παρελθόν έχει αναφερθεί πολλές φορές σε αυτό το κομμάτι, των επενδύσεων, καλώντας κι άλλους Έλληνες επιχειρηματίες του εξωτερικού να πιστέψουν στη χώρα μας και να επενδύσουν σε αυτή.

Πρώτο μέλημα, όμως, για τον Μιχάλη Μπούση παραμένει ο ΟΦΗ και δεν είναι μόνο το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και το μεγαλόπνοο σχέδιο του προπονητικού κέντρου. Ένα έργο που θα αλλάξει τον ρου της ιστορίας του συλλόγου, που θα γιγαντωθεί αποκτώντας ένα υπερσύγχρονο προπονητήριο όπως ακριβώς έχουν οι μεγάλες ομάδες της Ευρώπης.

Από την πρώτη στιγμή ασχολήθηκε με αυτό το κομμάτι και θέλησε να ρίξει το βάρος εκεί, στο μέρος δηλαδή που θα «χτιστεί» το αύριο του κρητικού συλλόγου. Θυμίζουμε ότι στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου, τον Οκτώβριο του 2018, όταν πρωτοπαρουσιάστηκε σε κόσμο και δημοσιογράφους, ο Μιχάλης Μπούσης στάθηκε πάρα πολύ στο θέμα του στόχου και του πλάνου με επιμονή και υπομονή. Στα σταθερά βήματα προς τα ψηλά, όπως ακριβώς γίνεται στο σχολείο: από το δημοτικό, στο Λύκειο και την αποφοίτηση.

Ήδη ο ΟΦΗ έχει κάνει άλματα προς τα μπροστά αυτά τα 2 χρόνια και θα κάνει ακόμα μεγαλύτερα στο μέλλον. Μπορεί η πλειοψηφία του κόσμου να επικεντρώνεται στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά ο ΟΦΗ δεν είναι μόνο αυτό. Και η σημασία του θα φανεί στο προσεχές μέλλον.

Η σημασία του συγκεκριμένου κειμένου είναι οι σκέψεις των θολωμένων μυαλών για τον ΟΦΗ και πώς ακριβώς έχει πλέον στέρεες βάσεις και καθαρό κούτελο. Ναι, οι ήττες πονάνε, ο κόσμος θέλει επιτυχίες, το αγωνιστικό πάντα θα είναι στο «κάδρο» των φιλάθλων, αλλά η ουσία του μεγέθους όλου αυτού που δημιουργείται στον Όμιλο από τα τέλη του 2018 και μετά είναι πολύ μεγαλύτερο από οποιαδήποτε νίκη.

Ο ΟΦΗ δεν θα γίνει «ομάδα-μοντέλο» με ημερομηνία λήξης και μία παραφιλολογία να σέρνεται από πίσω του. Αυτά είναι για «ομάδες-φωτοβολίδες» που δεν σέβονται την ιστορία τους. Ο ΟΦΗ έχει ιδιοκτήτη, επιτελείο, όραμα, στόχους και καθαρό ουρανό πάνω από το ΒΑΚ. Τούτο κρατήστε την επόμενη φορά που θα ζηλέψετε κάποια ομάδα.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.