Ο Μπράουν, το «τι» και το «πως»

09:00 | 23/12/2018

Η περίπτωση Κρίστοφερ Μπράουν αποτελεί «οδηγό» για τα μεταγραφικά του ΟΦΗ.

Το Capitano.gr σας είχε βάλει από νωρίς στο… πνεύμα και λίγες ώρες αργότερα «έσκασε» και η πρώτη μεταγραφή. Πριν ξεκινήσει και επίσημα η χειμερινή περίοδος ο Όμιλος επισημοποίησε την έναρξη της συνεργασίας του με τον γεννημένο στην Γερμανία Γκανέζο ποδοσφαιριστή.

Και ουσιαστικά αυτή η κίνηση αποτελεί το… απόλυτο «εγχειρίδιο» για το τι ψάχνει και το πώς θα κινείται μεταγραφικά η διοίκηση Μπούση. Όσον αφορά στο «τι», είναι ξεκάθαρο πως είναι «ασπρόμαυροι» θέλουν παίκτες με κίνητρο και «δίψα» για να προσφέρουν.

Ο Μπράουν βρίσκεται στην καλύτερη ποδοσφαιρική του ηλικία (τον ερχόμενο Ιούλιο κλείνει τα 28) και η μετακίνηση του στον ηρακλειώτικο σύλλογο αποτελεί «βήμα» στην καριέρα του. Πρόκειται, δηλαδή, για έναν παίκτη, ο οποίος έχει εμπειρίες, αλλά ο ΟΦΗ είναι πρόκληση για τον ίδιο.

Και αυτό γιατί τόσο στην Γερμανία, όσο και στην Ολλανδία δεν έχει αγωνιστεί ποτέ σε σύλλογο πρώτης κατηγορίας. Ναι μεν ανήκε στη Φορτούνα Σιτάρντ, αλλά μαζί της έπαιξε μόνο στην Keuken Kampioen Divisie (δεύτερη κατηγορία), αφού την τρέχουσα σεζόν με τους νεοφώτιστους στην Eredivisie δεν «έγραψε» συμμετοχή, καθώς είχε 3 εμφανίσεις με τη β’ ομάδα.

Ο Όμιλος, δηλαδή, είναι ξεκάθαρο πως δεν πρόκειται να προβεί σε κινήσεις εντυπωσιασμού και ούτε θα προχωρήσει σε αλόγιστες σπατάλες για την απόκτηση ποδοσφαιριστών, που μπορεί να έλκουν τον κόσμο, αλλά επί της ουσίας δε θα δώσουν το κάτι παραπάνω. Το σύνολο του Παπαδόπουλου θέλει να εντάξει στο δυναμικό του ποδοσφαιριστές με υψηλό κίνητρο για να προσφέρουν. Για να βοηθήσουν και να βοηθηθούν.   

Αναφορικά, τώρα, με το «πως», οι ιθύνοντες του ΟΦΗ δε θα μπορούσαν να στείλουν με πιο σαφή τρόπο το «μήνυμα» τους. Έτσι ξαφνικά… Όταν κρίνουν πως έχουν τελειώσει απ’ όλες τις πλευρές τη μεταγραφή, τότε θα έρχονται και οι ανακοινώσεις. Χωρίς πολλά λόγια. «Μπαμ και κάτω»… Όπως αποδείχτηκε ο Μπράουν βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες στην Ελλάδα, προφανώς πέρασε από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, υπέγραψε το συμβόλαιο του και φωτογραφήθηκε με την ασπρόμαυρη φανέλα.

braun12.jpg#asset:58725

Το Σάββατο (22/12), εξάλλου, λίγο πριν ανακοινωθεί, παρακολουθούσε για τελευταία φορά την Φορτούνα στο ματς πρωταθλήματος κόντρα στην Χρόνινγκεν και μάλιστα τιμήθηκε από την πρώην πλέον ομάδα του για τα 2.5 χρόνια προσφοράς του στον ολλανδικό σύλλογο.

Δείτε τη στιγμή της βράβευσης του στη χθεσινή αναμέτρηση:  

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.