Ο MVP, η μάχη στην εξάδα και το... κατς του Βόλου

Απόψεις

Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει για όσα μας άφησε η 9η αγωνιστική: Ο Ντουρμισάι, ο ΟΦΗ, ο μποξέρ Νίνης και το ντέρμπι.

Η 9η αγωνιστική ολοκληρώθηκε, ο ΟΦΗ έκανε το δικό του come back στη βαθμολογία μετά τη νίκη επί του Ατρόμητου και οι ομάδες ετοιμάζονται για μία... σύντομη ξεκούραση λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος για να επιστρέψουν και να... πέσουν στα βαθιά.

Ας δούμε τι μας άφησε η συγκεκριμένη αγωνιστική, από την οποία δεν έλειψαν οι πρωταγωνιστές, δεν έλειψαν οι εκπλήξεις και δυστυχώς δεν έλειψαν και οι σκηνές που συνθέτουν τη "μαύρη" εικόνα του ελληνικού πρωταθλήματος.

And the Oscar goes to...

Ντουρμισάι, σήκω να παραλάβεις το βραβείο σου. Μετά από 9 αγωνιστικές, ο φορ του ΟΦΗ βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα σε μία χορταστική εμφάνιση στο σαββατιάτικο παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Ο Ντουρμισάι θύμισε τον παλιό καλό εαυτό του, εκείνον που αναζητούσε όπως είχε πει στη συνέντευξη που παραχώρησε πριν από ένα μήνα στο Capitano.gr και με τα δύο προσωπικά του τέρματα χάρισε στον Όμιλο την πρώτη εντός έδρας νίκη του.

5420955.jpg#asset:351595


Ο "Ντούρμι" σκόραρε, αλλά το συνολικό θετικό κομμάτι ήταν πως ο ΟΦΗ βρήκε γκολ από επιθετικό. Πιστέψαμε πως χωρίς Νέιρα no party, αλλά ο Τοράλ κάλυψε εξαιρετικά το κενό του Αργεντινού και ο Ντουρμισάι έκανε αυτό που θέλει κάθε προπονητής και κάθε επιθετικός: το γκολ. Δικαίως είναι ο νικητής του Όσκαρ στην κατηγορία πρώτος ανδρικός ρόλος σε αυτή την αγωνιστική. Λογική η απόφαση να μπει στο χειρουργείο και να δώσει τέλος στο πρόβλημα στους κοιλιακούς για να μην ταλαιπωρείται όλη τη σεζόν.

Έκτος και στο -2 από την τέταρτη θέση

Το τρίποντο που πήρε ο Όμιλος το Σάββατο απέναντι στον Ατρόμητο τον έφερε στην 6η θέση, σε θέση δηλαδή πλέι οφ. Στο +1 από τον Παναθηναϊκό και στο -1 από τον πέμπτο ΠΑΣ Γιάννινα. Αν κοιτάξουμε, όμως, λίγο πιο ψηλά, ο ΟΦΗ είναι στο -2 από τον τέταρτο Βόλο τον οποίο αντιμετωπίζει στο Πανθεσσαλικό την επόμενη αγωνιστική.

5420952.jpg#asset:351593


Γενικότερα η επόμενη αγωνιστική μπορεί να φέρει πολλές ανακατατάξεις στον βαθμολογικό πίνακα κυρίως από την τρίτη θέση και κάτω (υπάρχει και το ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός, αλλά γι' αυτό θα πούμε παρακάτω). Προσέξτε: Ο Άρης που είναι στο -1 από τον ΟΦΗ παίζει με τον ΠΑΣ Γιάννινα που έχει ένα βαθμό παραπάνω από την κρητική ομάδα. Ο Όμιλος φιλοξενείται από τον Βόλο που είναι στο +2, ενώ ο Παναθηναϊκός που ισοβαθμεί με τον Άρη αντιμετωπίζει εκτός τη Λαμία που έχει δύο λιγότερους βαθμούς από τους "πράσινους" και τους Θεσσαλονικείς! Ζαλιστήκατε; Κι εμείς.

Ο ΟΦΗ, όμως, δεν χρειάζεται κομπιουτεράκια. Πάει και κερδίζει στον Βόλο, τον προσπερνάει στη βαθμολογία και μπορεί να ανέβει είτε τέταρτος είτε πέμπτος αν ο ΠΑΣ κερδίσει στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Tόσο απλά.

Το ντέρμπι κορυφής

Όπως διαβάσατε πιο πάνω, η επόμενη αγωνιστική έχει ντέρμπι. Και τι ντέρμπι. ΑΕΚ εναντίον Ολυμπιακού. Είκοσι βαθμούς η μία ομάδα, εικοσιτρείς η άλλη και η κορυφή μπορεί να πάρει "φωτιά". Την ίδια ώρα ο τρίτος ΠΑΟΚ, που είναι στο -1 από την ΑΕΚ και στο -4 από τον Ολυμπιακό, αντιμετωπίζει εκτός τον Ατρόμητο και θέλει διπλό στο Περιστέρι και ένα... ωραίο Χ στο ΟΑΚΑ για να μπει για τα καλά στη μάχη του τίτλου.

Ποιο ντέρμπι;

Και επειδή αναφέραμε τον ΠΑΟΚ, πήγε στη Λεωφόρο, έκανε πλάκα απέναντι στον Παναθηναϊκό, έφυγε με το επιβλητικό 1-3 και βύθισε κι άλλο τους "πράσινους" στη βαθμολογία. Όγδοος είναι πλέον ο Παναθηναϊκός που μετράει συνεχόμενες απώλειες βαθμών στις τελευταίες αγωνιστικές: ήττα από τον Αστέρα στην Τρίπολη, ισοπαλία με τον ΟΦΗ, ήττα από τον ΠΑΟΚ.

5422822.jpg#asset:351594


Το αφήγημα περί εντυπωσιακού Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο πήγε... περίπατο, αφού για ακόμα μία φορά οι "πράσινοι" δείχνουν ανήμποροι να πετύχουν το στόχο τους, γεμάτοι εσωστρέφεια και με μία προβληματική ομάδα που δεν μπορεί να βρει ταυτότητα.

Μπουκέτα, δακρυγόνα, ντου, διακοπή, είμαστε μία ωραία ατμόσφαιρα

Από την 9η αγωνιστική κρατάμε και τα επεισόδια στο Πανθεσσαλικό. Τι επεισόδια δηλαδή, κανονικός αγώνας μποξ. Γροθιές οι παίκτες μεταξύ τους -με τον... μποξέρ Νίνη να έχει γίνει viral- διακοπή για μία ώρα, ένας Μπέος σε έξαλλη κατάσταση και ένας Άρης να φεύγει με το διπλό. Το ελληνικό ποδόσφαιρο... στα καλύτερά του.

5421952-1.jpg#asset:351592


Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων υποτίθεται πως έχουμε και οι οπαδοί του Άρη έκαναν ντου για να μπουν στο γήπεδο (για να είμαστε δίκαιοι τους οπαδούς της είχε και η ΑΕΚ στη Ριζούπολη στο 2-2 με τον Απόλλωνα), τα επεισόδια δεν έλειψαν, το ξύλο στις εξέδρες έδωσε και πήρε, ο Μπέος προσπαθούσε σαν άλλος... παλαιστής να βάλει μία τάξη και το ελληνικό ποδόσφαιρο πληγώθηκε για ακόμα μία φορά με εικόνες που αν μη τι άλλο προκαλούν ντροπή.

Το... χάπι εντ

Ας κρατήσουμε, όμως, κάτι για ένα ευχάριστο φινάλε σαν τις παλιές ελληνικές ταινίες. Η Λαμία πήγε και πήρε διπλό από τον Αστέρα, ο Απόλλων έκοψε βαθμούς από την ΑΕΚ, ο Ιωνικός έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Φέτος το πρωτάθλημα δεν είναι "όσα πάνε κι όσα έρθουν" ανάμεσα στους λεγόμενους "μεγάλους" και τους λεγόμενους "μικρούς". Μόνο ο Ατρόμητος δεν έχει βρει το δρόμο του. Το πρόσφατο "χαστούκι" από τον ΟΦΗ στο "Γεντί Κουλέ" τον κρατάει στον πάτο της βαθμολογίας με μόλις 3 βαθμούς και ο κυρ Γιώργης ο Παράσχος προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα σε μία ομάδα που για αλλού ξεκίνησε και αλλού καταλήγει. Α, να μη το ξεχάσω. Θυμάστε τι γραφόταν για τον Ατρόμητο το καλοκαίρι όταν έκανε τις σούπερ ντούπερ μεταγραφές και πώς γινόταν η σύγκριση με τον ΟΦΗ, για να μην ξεχνάμε και τα δικά μας. Δείτε που είναι ο ένας και πού είναι ο άλλος.

Και τώρα Εθνική. Διάλειμμα για διαφημίσεις που λένε. Ισπανία και Κόσοβο μπας και γίνει το θαύμα. Πρωτάθλημα ξανά στις 20 Νοεμβρίου με πρώτο -χρονικά- παιχνίδι αυτό του ΟΦΗ στο Πανθεσσαλικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η βαθμολογία της Super League - Στην 6η θέση ο ΟΦΗ

Ο Ντουρμισάι το ζήτησε και ήρθε: Σκόραρε και... απογειώθηκε!

Επιβλητικό διπλό του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο!

VIDEO: Το ξύλο των ποδοσφαιριστών στο Πανθεσσαλικό

Εικόνες ντροπής στο Βόλος-Άρης: Διακοπή και ξύλο μεταξύ των παικτών!

Τρεις κόκκινες μετά τα επεισόδια, δύο σε παίκτες του Βόλου

Επέμβαση στους κοιλιακούς ο Ντουρμισάι!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.