Ο MVP Τοράλ και ο... Λάζαρος ΟΦΗ

08:18 | 09/04/2023

Νίκη με ανατροπή. Νίκη μετά από 3,5 χρόνια με 4-1. Νίκη ξανά εντός μετά από από 2,5 μήνες - Του Δ. Καρυωτάκη.


Γράφει ο Δημήτρης Καρυωτάκης


Το ποδόσφαιρο είναι χαρά. Διασκέδαση. Η δυνατότητα που σου δίνει σε ένα 90λεπτο να τα αφήσεις πίσω όλα, να ξεχαστείς για λίγο και να δεις την ομάδα σου, να σου ανταποδίδει την υπέρβαση που κάνεις, να βάλεις δηλαδή το χέρι στην τσέπη, να αγνοήσεις καιρικές συνθήκες και πιθανότατα τη δική σου κακή διάθεση και να της αφιερώσεις το απόγευμα σου.

Αυτά τα απλά, στοιχειώδη και αυτονόητα είναι αλήθεια πως τα είχαμε ξεχάσει να συμβαίνουν με τα καταραμένα απογεύματα που μας πρόσφερε απλόχερα η ομάδα φέτος στο Ηράκλειο και έπρεπε να φτάσουμε ανήμερα του Λαζάρου, για να νεκραναστηθεί η ομάδα εντός κι επιτέλους να γελάσει το χειλάκι μας!

Για να φτάσει ο ΟΦΗ εκεί, σε αυτό το εμφαντικό 4-1, έπρεπε να συμβούν αρκετά κι αν φαίνεται απλό αυτό που συνέβη ήταν συνάμα και δύσκολο ειδικά με όσα έχουμε βιώσει φέτος μέσα στο Γεντί Κουλέ.

Βάλτε τα κάτω: νίκη με ανατροπή. Νίκη για πρώτη φορά με περισσότερα από δυο γκολ στο γήπεδο μας. Νίκη μετά από 3,5 χρόνια με 4-1 στο Ηράκλειο. Νίκη ξανά εντός έδρας μετά από από 2,5 μήνες. Νίκη κόντρα στην πιο φορμαρισμένη μέχρι χθες ομάδα των play out.

Βέβαια το ποδόσφαιρο είναι και στιγμές. Κι εκεί που είχες πάλι βραχυκυκλώσει με το γκολ από το πουθενά της Λαμίας, κι άρχιζε η ψιλομουρμούρα, ήλθαν τα πάνω κάτω με δυο σουτ εκτός περιοχής. Με τον μεγάλο πρωταγωνιστή της ανατροπής Ντίκο και τον αλύγιστο και πάλι Μεγιάδο, για να πας στα αποδυτήρια με 2-1, αντί του αναμενόμενου 0-1, που σε αυτή την περίπτωση δεν ξέρεις πως θα εξελισσόταν το β’ ημίχρονο.

Όμως έβγαλες πίεση, έβγαλες θέληση κι επιβραβεύτηκες σε κρίσιμα σημεία του αγώνα. Στο β’ ημίχρονο με την ψυχολογία στα ύψη, το διαχειρίστηκες μια χαρά, επανήλθε η ισορροπία στα στόπερ σου, που στο α’ ημίχρονο είχαν πνιγεί σε ένα ποτήρι νερό και η ποιότητα του Τοράλ (που αναμφισβήτητα καταγράφεται ως ο MVP του φετινού ΟΦΗ) έβαλε δυο γκολ χάρμα οφθαλμών.

Μπράβο λοιπόν στην ομάδα, που έφτασε στα μέσα Απριλίου για να στείλει τους φίλους της επιτέλους ευχαριστημένους μετά την απογευματινή περατζάδα από τα Καμίνια. Κι έτσι οι ήρεμες γιορτές που ακολουθούν για τον ΟΦΗ, μετά και το στραβοπάτημα του Ατρομήτου, είναι ευκαιρία στην επόμενη αγωνιστική να σαλπίσουν κόντρα στον Αστέρα εντός έδρας και πάλι, τη νίκη- προσπέραση για την πρώτη θέση των play out. VAMOS OFI!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΟΦΗ-Λαμία 4-1: Αυτός ήταν ΟΦΗ!

ΟΦΗ-Λαμία 4-1: Τα highlights του θριάμβου

Νταμπράουσκας: «Έχουμε αρχίσει το σχεδιασμό για τη νέα σεζόν»

H βαθμολογία των πλέι άουτ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.