Ο Νίκος Μαχλάς θυμάται τα Χριστούγεννα στην Ολλανδία

SMS
11:55 | 27/12/2021

Με μια καριέρα που ξεκίνησε από τον ΟΦΗ κι έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και πρώην διοικητικός ηγέτης της κρητικής ομάδας, έχει ζήσει - θέλοντας και μη - πολλές γιορτές μακριά από την πατρίδα, ωστόσο το "οικογενειακό κλίμα" φαίνεται να τον ακολουθούσε! 

Ο σπουδαίος Νίκος Μαχλάς περιγράφει στο Cretalive.gr τα Χριστούγεννα στην Ολλανδία, στο Άρνεμ και στο Άστερνταμ. Το καλό φαγητό και οι ομοιότητες με τα Ελληνικά έθιμα.

"Έχω αγωνιστεί στην Ολλανδία σε Φίτεσε και Άγιαξ κι έχω ζήσει τις γιορτές στο Άρνεμ και στο Άμστερνταμ. Η αλήθεια είναι ότι οι Ολλανδοί δεν διαφέρουν με εμάς τους Έλληνες, δεν κάνουν κάτι ιδιαίτερο και διαφορετικό. Στο Άμστερνταμ, που είναι μία μεγάλη πόλη, την Πρωτοχρονιά, μετά την αλλαγή του χρόνου, τα μπαρ γεμίζουν κόσμο, γίνεται χαμός. Μόλις μπει ο νέος χρόνος βγαίνουν έξω να διασκεδάσουν. Εγώ σαν ποδοσφαιριστής περνούσα τις γιορτές σε σπίτια συμπαικτών μου. Με καλό φαγητό, καλό κρασί και τζάκι. Ακόμα και χαρτιά παίζουν οι Ολλανδοί, όπως εμείς οι Έλληνες, για το καλό. Αλλά παίζουν ένα δικό τους, ολλανδικό παιχνίδι.
Σε αυτό που δίνουν έμφαση είναι το καλό φαγητό. Δεν έχουν βασιλόπιτα όπως στην Ελλάδα, αλλά τρώνε γαλοπούλα και προσούτο. Τους αρέσει το καλό προσούτο, το οποίο κόβουν εκείνη τη στιγμή. Και στην Ισπανία που ήμουν και αγωνίστηκα, ίδιο το κλίμα. Μοιάζουν με την Ελλάδα. Πάνω-κάτω κάνουν ό,τι κι εμείς. Γενικότερα, είναι του σπιτιού, οικογενειακά, με ωραίο φαγητό και τζάκι, κλασικά Χριστούγεννα. Την Πρωτοχρονιά, όμως, όταν αλλάζει ο χρόνος βγαίνουν έξω να διασκεδάσουν. Έβλεπες, μετά τα μεσάνυχτα γεμάτα όλα τα μπαρ".

Περισσότερα στο Cretalive.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.