Ο Νιοπλιας είδε πως ο ΟΦΗ έρχεται, το θέμα είναι πού πάει

22:40 | 14/03/2021

Τι κρατάμε από το Άρης-ΟΦΗ; Τι μας δείχνει η συνέχεια; Γράφει ο Δ. Καρυωτάκης


Του Δημήτρη Καρυωτάκη


Όταν παίζει η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος απέναντι στην δυσάρεστη εκδοχή του, τι θέλατε δηλαδή να συμβεί; Τις δυο ομάδες χώριζε χάος και πριν την κατρακύλα του ΟΦΗ και δεν χρειαζόταν να υπάρξει το αγωνιστικό και ψυχολογικό κλατάρισμα της ομάδας για να το διαπιστώσουμε.

Ο δεύτερος με τον προτελευταίο έπαιζε κι αυτό δεν αλλάζει τη σκληρή πραγματικότητα που ακόμα δεν μπορούμε να τη συνειδητοποιήσουμε. Βέβαια, όλη τη βδομάδα κλείναμε τα μάτια, ονειρευτήκαμε εκείνο το παιχνίδι με το Νιόπλια στο Χαριλάου να στέλνει πριν μερικά χρόνια τον Άρη στη Β’ Εθνική και πιστέψαμε πως αν τα ξανανοίγαμε θα βλέπαμε κάτι ανάλογο, ωσότου ήλθε ο Στάικος και στην πρώτη φάση του αγώνα, μας προσγείωσε ανώμαλα στην πραγματικότητα.

Ωστόσο το ρευστό 1-0 κρατούσε τις ελπίδες ζωντανές, ώσπου ήλθε η φάση με το Μαρινάκη για να καταλάβουμε πως για να 'ρθει γκολ, πρέπει να φτύσουμε αίμα.

Αυτή η ομάδα είναι του Γιώργου Σίμου, φέρνει τη σφραγίδα του, την ψυχολογία του, τη στοχοπροσήλωση του, στο πως στο τσάκα τσάκα θα φάει νωρίς το γκολ... για να μην έχει άγχος για τη συνέχεια. Δεν αλλάζει συνήθειες επειδή έφυγε εκείνος που δεν έκανε το παραμικρό για να αντιδράσει.

Είπαμε πως ο Νιόπλιας είναι κανονικός προπονητής, παλεύει, σηκώνεται από τον πάγκο, ψάχνεται, ωστόσο μάγος δεν είναι. Και πολύ φοβάμαι πως ο τωρινός ΟΦΗ δεν θέλει απλά μάγο για να τον μεταμορφώσει, αλλά όλη τη Σχολή Χόγκουαρτς και το Χάρι Πότερ μαζί, μήπως και σώσει τη χρονιά!

Χωρίς ψυχολογία, με εύκολα λάθη, με την άμυνα να χαρίζει τη μπάλα και την ομάδα μεσοεπιθετικά να μην μπορεί να βρει τρόπο για να φτάσει εύκολα στην περιοχή, με τραυματισμό και πάλι χωρίς επαφή με τον αντίπαλο, αλήθεια δεν ξέρεις πως αυτή η ΜΗ ομάδα εδώ και δυο μήνες, μπορεί να μάθει να μη χαρίζει παιχνίδια με το καλημέρα και να μην χαντακώνει τις όποιες ελπίδες έχει για να διεκδικήσει κάτι από τον αγώνα.

Κρατάει κάτι από αυτό το παιχνίδι ο ΟΦΗ; Ένα καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο στο β´ ημίχρονο. Μια διάθεση να παλέψει αλλά ως εκεί. Ομάδα κατ’ εικόνα του Γιώργου Σίμου στο α’ ημίχρονο, να θυμίζει σε κάτι το νέο προπονητή του, στο δεύτερο. Αλλά πολύ φοβάμαι πως πρέπει να γίνουν τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρόνο για τον ΟΦΗ, που δείχνει πια να επιζητεί πολλαπλά θαύματα να γυρίσει την εις βάρος του κατάσταση.

Ο κόουτς Νιόπλιας είπε πως η ομάδα έρχεται, μακάρι! Μπορεί να βλέπει (και σίγουρα βλέπει) πράγματα που εμείς στήνουμε αυτί μπας και τα ακούσουμε. Γιατί τώρα τελείωσαν τα δύσκολα για τον ΟΦΗ κι αρχίζουν τα πολύ δύσκολα!

Τουλάχιστον δεν κέρδισε η Λαμία κι έχασαν Λάρισα και Παναιτωλικός... η τετράδα στη ζώνη του λυκόφωτος! Δύο μήνες παθών μας περιμένουν με την Ανάσταση να είναι αβέβαιη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άρης-ΟΦΗ 1-0

Το γκολ του Μήτρογλου που έκρινε το ματς

Η τελική βαθμολογία της κανονικής περιόδου

Η βαθμολογία των πλέι άουτ

Νιόπλιας: «Έχουμε καλή ομάδα, θα πάμε καλά»

Ανησυχία για Νέιρα και ντε Γκουζμάν

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.