Ο Νιόπλιας σώζει τον ΟΦΗ και τους Σαμαράδες

Απόψεις

Ο Νιόπλιας είναι ο άνθρωπος που χρειαζόταν ο ΟΦΗ για να σώσει τη χρονιά. Γράφει ο Μανόλης Γρηγοράκης

Μπαίνοντας να παίξει τον τελικό στο Αλκαζάρ ο ΟΦΗ ήταν ήδη με ένα γκολ στην πλάτη, αυτό με το οποίο νίκησε ο Παναιτωλικός τον ΠΑΣ Γιάννινα στο ματς-παρωδία των Ζωσιμάδων.

Στην πραγματικότητα ο ΟΦΗ δεν έπαιζε πια για δυο αποτελέσματα, έπαιζε για ένα: τη νίκη. Και έπαιξε ακριβώς όπως έπρεπε για να την πάρει. Γιατί; Διότι έχει προπονητή που όχι μόνο ξέρει πώς γίνονται αυτά τα πράγματα, αλλά και πώς θα τα επιβάλλει σε ποδοσφαιριστές που δεν είχαν μάθει πώς γίνονται.

Ο Νιόπλιας είναι προπονητής, ο προκάτοχός του (βαριά λέξη) δεν ήταν. Με Σίμο στο τιμόνι ο ΟΦΗ δεν θα αναγκαζόταν να παίξει τελικό παραμονής στο Αλκαζάρ, θα είχε ήδη υποβιβαστεί. Ο «τελικός» με την ΑΕΛ ήταν στην πραγματικότητα το πρώτο θετικό τεστ αντοχής του φετινού ΟΦΗ στις απαιτήσεις και τις συνθήκες ενός αγώνα χωρίς αύριο. Με παίκτες που διαγωνίζονταν όχι απλά για να αποδείξουν ότι ξέρουν τι θέλουν στο γήπεδο, αλλά και πώς θα το πάρουν - αυτό δηλαδή που κάνει μια ομάδα έντεκα ποδοσφαιριστών να ξεχωρίζει από την ομάδα ενός προπονητή.

Ο Νιόπλιας (και) στο Αλκαζάρ πήρε από τους παίκτες του το μάξιμουμ - αφού κατάφερε να αναστήσει τον Γιάννου μπορεί να καταφέρει τα πάντα. Αφού κατάφερε να βγάλει στο χόρτο όλη την ποιότητα του ντε Γκουζμάν, μπορεί τα πάντα κι ακόμα περισσότερα.

Ο Νιόπλιας είναι ο άνθρωπος που χρειαζόταν ο ΟΦΗ για να σώσει τη χρονιά και πιθανότατα και εκείνους που ευθύνονται για το γεγονός ότι φτάσαμε ως εδώ, αλλά ok που θα έλεγαν κι οι Σαμαράδες, αυτά γίνονται στο ποδόσφαιρο. Το θέμα είναι να μην ξαναγίνουν.

Κι όταν με το καλό τελειώσει αυτή η καταραμένη χρονιά, να μείνει ο Νιόπλιας στη θέση του και να μπουν οι Σαμαράδες στη δική τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΕΛ-ΟΦΗ 0-1: Μεγάλη νίκη του ψυχωμένου ΟΦΗ στο «Αλκαζάρ»!

ΑΕΛ-ΟΦΗ 0-1: Δείτε τα στιγμιότυπα

Πανηγύρισε σαν τρελός ο Νιόπλιας: «Καταφέραμε να γιγαντωθούμε»!

Η βαθμολογία μετά το διπλό του ΟΦΗ

Όλα τα ρεπορτάζ και τα παραλειπόμενα

Αυτός ο ΟΦΗ του Νιόπλια είναι παρακαταθήκη και για το μέλλον!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.