O Νιόπλιας, τα αποδυτήρια και η 2η θητεία

SMS

Στην 2η - προπονητικά - θητεία του στον ΟΦΗ, ο Νίκος Νιόπλιας φιλοδοξεί να σώσει μια... καταστροφική χρονιά - η πρόσφατη συνέντευξη του στο Livetalks και οι αριθμοί του

Πριν από λίγο ανακοινώθηκε η επιστροφή - στον πάγκο του ΟΦΗ - του Νίκου Νιόπλια. Μια από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες που έχει αναδειχθεί μέσα από τον σύλλογο, είναι μακράν ο κορυφαίος σε συμμετοχές στον Όμιλο (474) και ένας ποδοσφαιράνθρωπος που οι περισσότεροι παραδέχονται.

Τον Ιούλιο του 2019 επέστρεψε ως συντονιστής ποδοσφαίρου στον ΟΦΗ, ενώ το τελευταίο διάστημα, από το παιχνίδι με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα ήταν στον πάγκο της ομάδας, στο πλευρό του Σίμου, μια κίνηση που ''ανέδειξε'' πανικό και που δικαίως είχε αναδείξει μέσα από το Capitano.gr ο Σταύρος Καραϊνδρος. ''Τι ακριβώς θέλει να προσδώσει η παρουσία του σε έναν προβληματικό, αγωνιστικά, ΟΦΗ; '' έγραφε μεταξύ άλλων και στα δικά μου μάτια η αντίστροφη μέτρηση είχε ξεκινήσει, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος μπορεί να μην το είχε στο μυαλό του.

Η συνέντευξη και τα αποδυτήρια

Είχα την τιμή, να μιλήσω στον αέρα του Livetalks με τον Νίκο Νιόπλια, στην πιο πρόσφατη του συνέντευξη, λίγα 24ωρα μετά τον θάνατο του Μαραντόνα. Η συζήτηση δεν περιορίστηκε στον σπουδαίο Αργεντίνο, μιλήσαμε για το διεθνές ποδόσφαιρο αλλά και τις νέες απαιτήσεις.

''Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει πάρα πολύ, η προπόνηση το ίδιο όπως άλλωστε και η ζωή'' είχε πει μεταξύ άλλων ενώ σε ερώτηση μου για το ποιους παίκτες επιλέγει, τους καλύτερους ή αυτούς που ταιριάζουν στη φιλοσοφία, ο κόουτς είχε πει: ''Αυτοί που ταιριάζουν. Δεν μπορείς να βάλεις 10 δεκάρια, αυτοί που πιστεύεις ότι θα φέρουν εις πέρας τον δικό σου προγραμματισμό. Θέλει να είσαι πιεστικός, να έχεις ταχύτητα, διάφορα...''

Όσον αφορά τα τρία χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει μια ομάδα για να πετύχει; Ο Νίκος Νιόπλιας απάντησε: ''Εγώ πάντα κοιτάζω αποδυτήρια, να έχεις καλό πλάνο - φιλοσοφία και το σπουδαιότερο να έχεις καλούς παίκτες.''

Ακούστε όλη την συνέντευξη


Ξανά στον πάγκο μετά από 4 χρόνια

Ο Νίκος Νιόπλιας δεν θα βρεθεί για πρώτη φορά στη θέση του πρώτου προπονητή του ΟΦΗ. Στα μέσα του Φεβρουαρίου του 2017 ανέλαβε μεσούσης της σεζόν να οδηγήσει τον ΟΦΗ στην άνοδο από τα χωράφια της Γ' Εθνικής έπειτα από ένα άσχημο ξεκίνημα. Σε 14 ματς μέχρι το τέλος, ο ΟΦΗ κέρδισε τα 12 (12-2-0), δεν έχασε κανένα και έτσι ανέβηκε. Την επόμενη σεζόν έκατσε μόλις 12 ματς (6-3-3), σε μια πολύ περίεργη σεζόν. Έπειτα δεν βρέθηκε στον πάγκο κάποιας ομάδες μέχρι που το 2019 επέστρεψε στον ΟΦΗ σε άλλο πόστο, αυτό του συντονιστή ποδοσφαίρου.

Έτσι, ο Νίκος Νιόπλιας θα καθίσει στο τιμόνι της ομάδας για 2η φορά, σε μια εξίσου προβληματική περίοδο όπου τα δεδομένα δεν είναι καλά. Οι πρώτες του δηλώσεις έδειξαν αυτοπεποίθηση, με τον ίδιο να αποσκοπεί σε μια πορεία ανάλογη με το πρώτο εξάμηνο της παρθενικής του παρουσίας στον πάγκο του Ομίλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έπιασε δουλειά ο Νιόπλιας

Ανακοινώθηκε ο Νιόπλιας

Τέλος ο Παπαπαναγής

Το αντίο του Σίμου στους παίκτες

Πωρωτική ομιλία Νιόπλια: «Δεν θα είμαστε σε άλλη κατηγορία»

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.