Η παρουσία του Νιόπλια πέρασε λάθος μήνυμα

Απόψεις

Η παρουσία του Νίκου Νιόπλια στον πάγκο δεν δείχνει ενότητα και χάνεται το όποιο νόημα αυτής

Η είδηση δεν είναι ότι ο ΟΦΗ έχασε στους «Ζωσιμάδες», εξάλλου οι ήττες του ΟΦΗ έχουν πάψει προ πολλού να αποτελούν είδηση μέσα σε αυτό τον αγωνιστικό κυκεώνα που βρίσκεται η κρητική ομάδα. Η είδηση είναι η παρουσία του Νίκου Νιόπλια στον πάγκο. Κι αν αυτή αφορά το κομμάτι της ενότητας σε μία δύσκολη στιγμή για τον ΟΦΗ, δεν παύει να μοιάζει προς τα έξω ως κάτι άκομψο προς τον Γιώργο Σίμο.

Ο τωρινός ΟΦΗ, των ανθρώπων που τον απαρτίζουν, από τον Μπούση μέχρι τον Σίμο, πρεσβεύει τη διαφορετικότητα, το ποδοσφαιρικό ήθος. Για το τελευταίο δεν χρειάζεται καν να πούμε κάτι περισσότερο, για πολλά μπορούν να χρεωθούν και να επωμιστούν το βάρος των ευθυνών και των δικαιολογημένων παραπόνων, όχι όμως για το ήθος. Τελεία και παύλα. Μέσα σε αυτή τη διαφορετικότητα, μία κίνηση όπως τούτη με τον Νιόπλια ανήκει στη σφαίρα της κανονικότητας του ΟΦΗ. Προς τα έξω, όμως, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Προφανώς η απόφαση να είναι ο Νίκος Νιόπλιας ακόμα πιο δίπλα στην ομάδα απ' όσο ήταν μέχρι τώρα, δηλαδή να κάθεται και στον πάγκο στα παιχνίδια, έγινε για το καλό του ΟΦΗ. Το ερώτημα, όμως, που παραμένει άλυτο είναι ο ρόλος του. Τοποτηρητής; Τι ακριβώς θέλει να προσδώσει η παρουσία του σε έναν προβληματικό, αγωνιστικά, ΟΦΗ; Και γιατί, σαν δικηγόρος του διαβόλου, να μη θεωρήσω ας πούμε ότι με αυτή την απόφαση βγαίνει προς τα έξω ότι χάθηκε η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Γιώργου Σίμου; Πώς θα αισθανόταν, για παράδειγμα, ένας υπάλληλος αν ο προϊστάμενός του καθόταν συνεχώς δίπλα του την ώρα της εργασίας. Είναι εμψυχωτική παρουσία ή έλεγχος προόδου;

Είναι εύλογα ερωτήματα και όχι κακοπροαίρετα συμπεράσματα που προκύπτουν μέσα από μία ομάδα που όσο ισχυρή είναι διοικητικά και οικονομικά τόσο ανίσχυρη φαντάζει αγωνιστικά. Όλο αυτό μοιάζει με μία κίνηση πανικού που χάνει τον πραγματικό της νόημα, ή τέλος πάντων αυτό που θέλουν να περάσουν οι επικεφαλής. Και στην τελική, η παρουσία μίας προσωπικότητας σαν του Νιόπλια, πόσω μάλλον με το ρόλο που έχει στην ομάδα, φέρνει έξτρα πίεση στον ήδη πιεσμένο στα «κόκκινα» Γιώργο Σίμο.

Φανταστείτε ας πούμε, επειδή είναι στην επικαιρότητα αυτό, να έβαζαν κάποιον προϊστάμενο δίπλα στον Γιούργκεν Κλοπ επειδή η Λίβερπουλ στα τελευταία παιχνίδια πάει κατά διαβόλου. Δεν θα ήταν προσβλητικό προς το πρόσωπο του Γερμανού προπονητή; Ή μήπως η Λίβερπουλ δεν έχει μία διαφορετική αντιμετώπιση της φιλοσοφίας του ποδοσφαίρου;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ειδήσεις για τον ΟΦΗ

Η παρουσία του Νιόπλια στον πάγκο και η εξήγηση

Στα πλέι άουτ επιστρέφει ο Νέιρα

Λέει το «ναι» ο Ναμπί

Άποψη: Κι όμως, αυτός ο ΟΦΗ δεν έχει Νάστο!

Άποψη: Βάλτε μέσα τον Εργοτέλη

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.