Ο Νταμπράουσκας έχει λύσεις για να πάρει τα μέτρα του

ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ έχει ρόστερ πιο βαθύ από άλλες χρονιές, που δίνει λύσεις στον Λιθουανό κόουτς για να διορθώσει τα κακώς κείμενα.

Η συζήτηση δεν είναι μόνο αν η τριάδα στην άμυνα λειτουργεί και αν ο Βάλντας Νταμπράουσκας πρέπει να μπει στη διαδικασία αλλαγής συστήματος. Η συζήτηση πρέπει να είναι και για τις επιλογές που έχει ο Λιθουανός στα χέρια του που του δίνουν το δικαίωμα να αλλάξει πρόσωπα στην ενδεκάδα.

Η σοκαριστική εικόνα του ΟΦΗ στην Τρίπολη, κυρίως αυτή του πρώτου μέρους, φέρνει τον Νταμπράουσκας μπροστά στο δίλημμα αν πρέπει να αλλάξει την ενδεκάδα ενόψει ΠΑΟΚ. Προχθές είδαμε πανομοιότυπο αρχικό σχήμα με αυτό κόντρα στον Άρη, μόνη αλλαγή ο Φελίπε αντί του Τοράλ.

Ο Βραζιλιάνος ήταν από τους ποδοσφαιριστές που απογοήτευσαν, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που το πετάς έτσι απλά, χωρίς εξήγηση. Εκτός αν θεωρείτε ότι ο Φελίπε πήρε τις μπαλιές που έπρεπε και που θέλει ένας επιθετικός για να γίνει απειλητικός στα αντίπαλα καρέ. Μπαλιές δεν πήρε, τον πήρε η μπάλα της κακής εμφάνισης συνολικά.

Στο δεύτερο μέρος Μοσκέρα και Ριέρα άλλαξαν την εικόνα του ΟΦΗ. Δεν είδαμε κάτι το συγκλονιστικό, αλλά από την τραγωδία του πρώτου ημιχρόνου η διαφορά ήταν εμφανής. Ένας πιο ορθολογικός ΟΦΗ, με τον Μοσκέρα να συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις και τον Ριέρα να είναι το χαρακτηριστικό παράδειγμα πως η ομάδα εφέτος έχει ενδεκαδάτες λύσεις στον πάγκο.

Με τον Άρη ο Μοσκέρα, μαζί με τον Αμπάντα, ήταν οι δημιουργοί του τρίτου γκολ από τον Νέιρα. Οι δυό τους δείχνουν να συνεργάζονται καλά και να ταιριάζουν όταν παίζουν μαζί στα αριστερά. Να, ας πούμε, μία αλλαγή που μπορεί να κάνει ο Νταμπράουσκας για να διαφοροποιήσει την εικόνα του ΟΦΗ.

Αυτό που έχει σημασία είναι πως ο Όμιλος έχει ένα ρόστερ πιο βαθύ από άλλες χρονιές, που δίνει λύσεις στον Λιθουανό προπονητή, αρκεί βέβαια ο ίδιος να θελήσει να πάρει μέτρα και να αλλάξει πρόσωπα στην ενδεκάδα αφήνοντας εκτός τους ντεφορμέ. Δεν είναι κάτι που δεν γίνεται στο ποδόσφαιρο, το επιβάλλει η ανάγκη και η κατάσταση και μετά την Τρίπολη ο ΟΦΗ βρίσκεται σε μία τέτοια κατάσταση. Εκτάκτου ανάγκης, που λέει και ο αοιδός.

Το ότι είναι νωρίς, το ότι ο ΟΦΗ δεν είναι ακόμα απόλυτα έτοιμος, το ότι το 3-0 είναι καλό που έγινε τώρα, όλα αυτά δεν αναιρούν την κουβέντα για τις ευθύνες του προπονητή σε ό,τι αφορά την προετοιμασία, αλλά και την ενδεκάδα που επέλεξε στην Τρίπολη. Το είπε και ο ίδιος, αναγνώρισε τα λάθη του, έξυπνος άνθρωπος είναι, αρκεί να απλώσει τις επιλογές του επιλέγοντας παίκτες που τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι πιο έτοιμοι και πιο φορμαρισμένοι από άλλους. Πιο ευέλικτος πρέπει να γίνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στόπερ και σύστημα: Ο μεγαλύτερος γρίφος του Νταμπράουσκας

Η βαθμολογία της Super League μετά τη 2η αγωνιστική

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.