Ο Νταμπράουσκας είπε αυτά που χρειαζόταν ν' ακούσει ο κόσμος

Απόψεις

Γενναία παραδοχή των λαθών και αυτοκριτική από τον προπονητή του ΟΦΗ που πρέπει να «ζεστάνει» ξανά τον κόσμο.

Αφού ζητήθηκε η κεφαλή του Νταμπράουσκας «επί πίνακι» και στήθηκε στον τοίχο, ήρθε η ώρα της αυτοκριτικής και της γενναίας παραδοχής των λαθών. Γενναίας γιατί ο προπονητής είναι ένα επάγγελμα που ξεχειλίζει από εγωισμό και η αυτοκριτική είναι πράξη δύναμης και χαρακτήρα.

Ο προπονητής του ΟΦΗ δεν πήγε στη διαδικασία να βγάλει όλους τους άλλους λάθος και να προστατεύσει τον εαυτό του και τα «πιστεύω» του. Γνωρίζει πως είναι μία δύσκολη κατάσταση, με τον κόσμο στενοχωρημένο έως ξενερωμένο και διάλεξε το δρόμο της αλήθειας. Το γράψαμε και χθες, το δύσκολο έργο του Λιθουανού δεν είναι να αλλάξει την αγωνιστική εικόνα του ΟΦΗ, αλλά να κερδίσει και να «ζεστάνει» ξανά τον κόσμο.

«Πρέπει να βελτιωθώ, να αναλύσω καλύτερα, να καταλάβω καλύτερα. Αυτή τη στιγμή δεν έχω βρει τη λύση», είπε χθες στους δημοσιογράφους χωρίς να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του και τα λόγια του ήταν αυτό ακριβώς που ζητούσε ολάκερος ο οργανισμός τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Ούτε δικαιολογίες ούτε ωραιοποίηση της κατάστασης. Η αλήθεια, με τα λάθη και τα σωστά, με τα στραβά και τα ανάποδα, μία ξεκάθαρη αποτύπωση μίας περιόδου όπου ο ΟΦΗ δεν περνάει και τις καλύτερες μέρες του.

Ο Νταμπράουσκας πήγε στην πλευρά του κόσμου, δεν τον έβαλε απέναντι. Συνειδητοποιημένος και ειλικρινής, είπα αυτά που έπρεπε και αυτά που ήθελε να ακούσουν οι φίλαθλοι.

Προφανώς δεν λύθηκαν τα προβλήματα, πράξεις και αποτελέσματα χρειάζονται, ο Λιθουανός εξακολουθεί να βρίσκεται σε δύσκολη θέση και καλείται να αντιστρέψει το κλίμα, αλλά τουλάχιστον έδειξε ενσυναίσθηση. Κι αυτό είναι ένα πρώτο βήμα μπας και «ξεκλειδώσει» η ομάδα και χτίσει την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται για να «χτιστεί» και το σερί των θετικών αποτελεσμάτων. Άπαντες ξέρουν καλά πως ο... μήνας του μέλιτος τελείωσε.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.