Ο Νταμπράουσκας θα χαρεί όταν πρέπει

Απόψεις

Η σοβαρότητα του ανικανοποίητου Νταμπράουσκας δείχνει τη νοοτροπία του και αυτό που θέλει να φτιάξει στον ΟΦΗ.

Μία νίκη με 7-0 είναι μία νίκη με 7-0, δεν χρειάζεται να υποβαθμίζεται επειδή είναι φιλικό. Ο ΟΦΗ το χρειαζόταν αυτό το αποτέλεσμα, για να δείξει ότι βελτιώνεται, για να δείξει στον κόσμο ότι θα παρουσιαστεί καλύτερος στο β' γύρο, για να δείξει πολλά με αφορμή την τηλεοπτική μετάδοση του φιλικού. Έδειξε πανελλαδικά και το «στολίδι» του το ΒΑΚ, για το οποίο ο κόσμος πρέπει να αισθάνεται υπερήφανος.

Αυτά, όμως, μέχρι χθες βράδυ. Από σήμερα... ο Ατρόμητος. Αλλαγή σελίδας, η δουλειά συνεχίζεται και ο στόχος παραμένει. Δύο ματς απομένουν μέχρι το φινάλε του 2022, Ατρόμητος και Παναθηναϊκός, ο ΟΦΗ θέλει να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο, να παραμείνει μακριά από τη ζώνη του υποβιβασμού που τόσο τον «έσφιξε» στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου γύρου και να πάει στο νέο έτος για να κάνει ό,τι δεν έκανε έως τώρα.

Πολλά από αυτά που έκανε στο φιλικό με τον Ιωνικό δεν είχε κάνει έως τώρα. Όχι τα 7 γκολ, αυτό το σκορ δεν συμβαίνει συχνά, αλλά η κυκλοφορία της μπάλας, oι αυτοματισμοί, η φρεσκάδα στη δημιουργία, τα γκολ του Γκερέρο, η γενικότερη εικόνα ενός συνόλου που τώρα δείχνει να επιστρέφει στην κανονικότητα.

Όλα αυτά θα κρατήσει ο Νταμπράουσκας για να δουλέψει στη συνέχεια. Εμείς αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι όσα είπε ο Λιθουανός μετά το τέλος του φιλικού. Επτά γκολ έβαλε η ομάδα του, έχασε άλλα τόσα κι εδώ ακριβώς στάθηκε: περισσότερη αποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια. Δουλειά στα τελειώματα για να μη χάνονται γκολ. Και το επιμύθιο: «θα χαρώ όταν θα κερδίζουμε στους επίσημους αγώνες».

Αυτό κρατήστε από ό,τι έγινε χθες στο ΒΑΚ. Η σοβαρότητα του ανικανοποίητου Νταμπράουσκας που δείχνει τη νοοτροπία του. Δεν θέλει απλώς να βελτιώσει την εικόνα του τραγικού, στον πρώτο γύρο, ΟΦΗ, θέλει να τον κάνει ξανά μία μεγάλη ομάδα, που θα παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και θα παίρνει βαθμούς μέσα από το παιχνίδι που θα ορίζει εκείνος. Να γιγαντώσει τη νοοτροπία του.

Αν ακόμα υπήρχαν κάποιοι που δεν γνώριζαν τον Νταμπράουσκας ή είχαν αμφιβολίες για τις δυνατότητές του, οι δηλώσεις του δίνουν απαντήσεις. Ένας σοβαρός προπονητής δεν κοιτάζει το σκορ σε ένα φιλικό, κοιτάζει αυτά που έβγαλε η ομάδα, αυτά που χρειάζονται βελτίωση και αυτά που μπορούν να δώσουν το κάτι παραπάνω.

Ο ΟΦΗ χθες ήταν απολαυστικός και δείχνει πως είναι έτοιμος για την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Ο Νταμπράουσκας παραμένει προσγειωμένος, το ίδιο θα παραμείνει και η ομάδα για να μετουσιώσει την αγωνιστική της βελτίωση σε νίκη με τον Ατρόμητο την επόμενη Πέμπτη. Εκεί ακριβώς είναι όλο το ζουμί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΟΦΗ-Ιωνικός 7-0

Τα highlights του φιλικού

Νταμπράουσκας: «Θα χαρώ όταν παίρνουμε νίκες στα επίσημα ματς»

Μπαλογιάννης: «Θα δίνω το 100% όπου με βάζει ο προπονητής μου»


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.