Ο ΟΦΗ αγνοείται και υπεύθυνος δεν είναι μόνο ο Νταμπράουσκας!

08:27 | 12/11/2023

Τι συμβαίνει στον ΟΦΗ; Κάποιος πρέπει να βρει τι φταίει και να βγάλει το club από το αδιέξοδο - Του Δ. Καρυωτάκη.


Γράφει ο Δημήτρης Καρυωτάκης


ΟΦΗ, δημοφιλής επαρχιακή ομάδα με βλέψεις για τα φετινά πλέι φ. Τελευταία φορά που την είδαν οι φίλοι και οι οπαδοί της ήταν την 1η Οκτωβρίου στο νικηφόρο παιγνίδι με την ΑΕΚ, έκτοτε αγνοείται. Όποιος την βρει να την παραδώσει στους ανθρώπους της, ή να τηλεφωνήσει στον κάτοχο της στο Σικάγο!

Θα μπορούσε να είναι σαν εκείνες τις παλιές αναζητήσεις του Ερυθρού Σταυρού που ακούγονταν από τα ραδιόφωνα και είτε τις ζήσαμε εμείς οι παλιότεροι είτε μας τις περιέγραφαν οι μανάδες και οι γιαγιάδες μας, αλλά δυστυχώς αποτυπώνει τη σημερινή πραγματικότητα του ΟΦΗ.

Η ομάδα μας από εκείνο το μαγικό βράδυ που πάτησε την ΑΕΚ λες και πήρε το σακίδιο της και εξαφανίστηκε! Χάθηκαν τα ίχνη της, δεν θυμίζει σε τίποτε εκείνο το λυσσασμένο club που έμπαινε με το μαχαίρι στο στόμα κι όποιον έπαιρνε ο χάρος. Μόνο κάτι θλιβερές φιγούρες που φοράνε τις ίδιες φανέλες και το Γεντί Κουλέ κι ο κόσμος θυμίζουν κάτι από εκείνα τα μαγικά βράδια με ΑΡΗ, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Δεν ξέρω αν για να τον εντοπίσουμε και τον ξαναφέρουμε πίσω στη Super League χρειάζεται μια Αγγελική Νικολούλη για να ανάψει το φως στο εδώ και εβδομάδες σκοτεινό τούνελ του ΟΦΗ, ή ένας κανονικός προπονητής που θα κάνει restart στην ομάδα. Γιατί ο Βάλντας Νταμπράουσκας, έτσι όπως εμφανίζεται εδώ και εβδομάδες δεν είναι ο προπονητής που θαυμάσαμε και αγαπήσαμε, δείχνει ανήμπορος να εξηγήσει, να ερμηνεύσει και κυρίως να μπορέσει να αλλάξει αυτή την εικόνα που θυμίζει κάτι από το συγκρότημα του Νιόπλια, λίγο πριν την απομάκρυνση του από τον πάγκο!

Ίσως χαρακτηριστικότερη στιγμή του αγώνα ήταν το σημείο που έβαλε κακήν κακώς μέσα το Νέιρα υπό τις αποδοκιμασίες και την πίεση της εξέδρας, δείγμα πως έχει χάσει τον έλεγχο… αλλοίμονο στον προπονητή που του επιβάλει η εξέδρα τις αλλαγές! Είναι η μοίρα του προπονητή, είναι ο προάγγελος πως τελειώνει… το λαδάκι του Λιθουανού, είναι ένα κακό φεγγάρι της ομάδας που παρασέρνει κι εκείνον στο διάβα της, ό,τι κι αν είναι, δείχνει εδώ και εβδομάδες να μην μπορεί να εξηγήσει ακόμα και τα πιο ακατανόητα!

Ότι δηλαδή έπαιζε με την κατά τεκμήριο χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος, βρέθηκε μπροστά στο σκορ στα 30 δευτερόλεπτα από την έναρξη του παιγνιδιού και από το 20’ και μετά, πέταξε τα όπλα, κατέβασε τους διακόπτες και περίμενε το μοιραίο. Κι αν δεν υπήρχε ο Μπάουμαν που άντεξε ως το 86’, κι αν δεν έβαζαν οι Ηπειρώτες τόσο αργά το γκολ, τότε κανείς δεν γνώριζε πως θα τελείωνε το ματς. Διότι με την εικόνα που είχες, κι αυτόν τον έναν βαθμό, άδικα τον πήρες!

Τι συμβαίνει λοιπόν στην ομάδα; Ξέχασαν την μπάλα με την οποία μάγευαν πριν ένα μήνα τους πάντες; Συμβαίνει κάτι άλλο στα αποδυτήρια και που φτάνει στα αυτιά μας και χτυπητά φάνηκε και στο γήπεδο, ότι δηλαδή υπάρχει ψυχικό χάσμα ανάμεσα σε παίκτες και προπονητή; Κι αν αυτό συμβαίνει ασφαλώς η ευθύνη είναι και των παικτών που θα πρέπει να βγουν και να εξηγήσουν γιατί υπάρχει αυτή η εικόνα, θέλουν να διώξουν τον προπονητή και το κάνουν με τον τρόπο τους; Υπάρχει κάτι άλλο που δείχνει να παίζουν σαν… χ@@@@νοι με μια ομάδα πολύ κατώτερη από εκείνους; Φοβισμένοι και αδύναμοι να μην μπορούν να αλλάξουν δυο μπαλιές, κλεισμένοι στα 2/3 του γηπέδου για ένα ολόκληρο ημίχρονο;

Κι αν τίποτε από όλα αυτά δεν συμβαίνει τότε οι ευθύνες περνάνε στη διοίκηση διότι κάποιος και πρέπει να βρει τι φταίει αν δεν μπορεί να το κάνει ο προπονητής ή οι παίκτες, ε τότε κάποιος πρέπει να βγάλει το club από το αδιέξοδο. Και αυτή τη στιγμή ο ΟΦΗ είναι σε πλήρες αγωνιστικό, ψυχολογικό και πνευματικό αδιέξοδο!

Προσέξτε δεν μιλάμε για play off και play out. Εδώ μιλάμε πως ο ΟΦΗ δεν θυμίζει καν ομάδα, μ’ ένα και μοναδικό παίκτη, τον τερματοφύλακα του να τιμά τα λεφτά και τη φανέλα που φοράει. Ο κόσμος στηρίζει, πληρώνει από το υστέρημα του, βρίσκεται εκεί και στα καλά αλλά και στα δύσκολα αλλά ένα δεν ανέχεται, την κοροϊδία! Κι εδώ κάποιοι κοροϊδεύουν τον κόσμο της. Αν φταίει ο προπονητής, δεν θα 'ναι ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος, αλλά πολύ φοβάμαι πως το πρόβλημα είναι πιο σύνθετο.

Ξεκινά με μια ιδιοκτησία που λειτουργεί… εξ Αμερικής, μ’ έναν CEO που τα χει πάρει όλα πάνω του, χωρίς να έχει κάποιους δίπλα του από τον ιστορικό κορμό της ομάδας που θα μπορούσε να βρει μαζί τους την αρρώστια και το φάρμακο και καταλήγει να έχει έναν προπονητή που δείχνει να χάνει σταθερά το τελευταίο διάστημα την επαφή με την ποδοσφαιρική πραγματικότητα.

Η ποδοσφαιρική ζωή δεν έχει αδιέξοδα αλλά αυτή η εικόνα δεν μπορεί να επαναληφθεί διότι ανοχή… τέλος, για προπονητή (κυρίως) παίκτες αλλά και διοίκηση! Αυτή η «κατάρα» στην εποχή Μπούση, να βρίσκεται από τον παράδεισο στην κόλαση μέσα σ’ ένα μήνα δείχνει να κατατρέχει τον ΟΦΗ μας που αναζητεί σταθερότητα, πυξίδα, συνέπεια και συνέχεια! Όχι άλλο ασανσέρ… κουραστήκαμε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΟΦΗ-ΠΑΣ 1-1

ΟΦΗ-ΠΑΣ 1-1: Video με τα highlights

Νταμπράουσκας: «Δεν είμαι εγώ το πρόβλημα του ΟΦΗ»

VIDEOS: Τα «έχωσαν» οι οπαδοί σε παίκτες και Νταμπράουσκας!

Αποδοκιμασίες από τον κόσμο του ΟΦΗ για την τραγική εμφάνιση!

Κρίμα για την εκπληκτική εμφάνιση του Μπάουμαν


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.