Ο ΟΦΗ βρίσκει αντίπαλο... τον ΟΦΗ

Απόψεις

Στην άμυνα τα πάει έως τώρα καλά, αλλού φαίνεται ότι είναι το πρόβλημα

Με δύο δυνατά φιλικά έως τώρα, κόντρα σε Παναθηναϊκό και Ατρόμητο, ο ΟΦΗ έδειξε ένα σημαντικό δείγμα των εφετινών δυνατοτήτων. Με πολλούς αστερίσκους βέβαια. Ο πρώτος έχει να κάνει με την ετοιμότητα και ο δεύτερος με το ρόστερ, αφού οι μεταγραφές δεν έχουν ολοκληρωθεί και ο ΟΦΗ δεν έχει συμπληρώσει ακόμη όλα τα κενά του.

Το λέμε και θα το ξαναλέμε ότι τα φιλικά είναι για τους προπονητές. Πόσες και πόσες χρονιές οι ομάδες έχουν παρουσιαστεί με εντελώς αντίθετες εικόνες σε σχέση με τα φιλικά και πόσες και πόσες χρονιές δημοσιογράφοι και αναλυτές έχουν πέσει έξω. Ας θυμηθούμε πέρυσι στα φιλικά του ΟΦΗ επί ολλανδικού εδάφους που κάποιοι κοιτούσαν τις ήττες και όχι τη συνολική εικόνα. Πόσο πολύ, δηλαδή, προόδευε ο ΟΦΗ στο γήπεδο. Το ταμείο έγινε στο τέλος και το τι κατάφερε την προηγούμενη σεζόν γνωστό.

Ο ΟΦΗ εφέτος μπαίνει από διαφορετική αφετηρία. Με καινούργια άμυνα και διαφορετικό προσανατολισμό. Ναι στο passing game, το build up από ψηλά και στο ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, όχι όμως στα αμυντικά λάθη που πέρυσι αποτέλεσαν θέμα συζητήσεις. Ο ΟΦΗ ηττήθηκε από Παναθηναϊκό και Ατρόμητο, αλλά η συνολική εικόνα είχε θετικό πρόσημο. Σοβαρότητα και συνεχής βελτίωση στην οπισθοφυλακή.

Θα δείτε που εφέτος το θέμα της άμυνας δεν θα είναι θέμα για κουβέντα και... γκρίνια. Φέτος τα πράγματα θα είναι διαφορετικά γιατί εφέτος όλοι οι αντίπαλοι θα υπολογίζουν ακόμα παραπάνω τον ΟΦΗ. Το έκανε ο Παναθηναϊκός το έκανε και ο Ατρόμητος. Πίεση από ψηλά από τον αντίπαλο, αυτό δηλαδή που έκανε πέρυσι ο Όμιλος. ΟΦΗ εναντίον... ΟΦΗ.

Εκεί, λοιπόν, θα χρειαστεί δουλειά. Στην αντιμετώπιση αυτού του pressing, στο να φεύγει η μπάλα γρήγορα μπροστά και να δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για το γκολ. Φέτος ο ΟΦΗ θα χρειαστεί να ανεβάσει περισσότερη ένταση για να αντιμετωπίσει αντιπάλους που τον σέβονται, αλλά και τον φοβούνται.

Η περσινή εικόνα της κρητικής ομάδας ήταν η πρώτη γνωριμία. Τώρα όλοι ξέρουν το μέγεθος και τις δυνατότητες του ΟΦΗ και το επίπεδο δυσκολίας ανεβαίνει. Και ο Σίμος θα έχει περισσότερα «ερωτήματα» που θα κληθεί να «απαντήσει» στο χορτάρι στη διάρκεια των αγώνων. Αυτά είναι, όμως, τα ωραία γιατί δείχνουν πρόοδο και εξέλιξη. Ο ΟΦΗ πάει μπροστά και φέτος πάει για το βήμα παραπάνω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Διπρόσωπος» στο Περιστέρι

«Διαμάντι» ο Διαμαντής

Χορός και καραόκε στον ΟΦΗ πριν από την επιστροφή


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.