Ο ΟΦΗ χάλασε τη ζαχαρένια στους παραγοντίσκους

Απόψεις

Το ήθος και ο ποδοσφαιρικός πολιτισμός απέναντι σε απαρχαιωμένες παραγοντικές αντιλήψεις

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο του παραγοντισμού ήταν σίγουρο ότι οι πρώτες αντιδράσεις για την πρόταση του ΟΦΗθα έρχονταν από... παράγοντες. Ο ΟΦΗ πρότεινε να μοιραστούν τα λεφτά από την UEFA στους ποδοσφαιριστές των δύο μικρότερων κατηγοριών (Superleague 2, Football league) και αντί όλο αυτό να αποτελέσει ένα φωτεινό παράδειγμα άξιο συγχαρητηρίων, εμφανίστηκαν αντιδράσεις που ως μοναδικό αντεπιχείρημα έχουν την... προσβολή.

Αυτές είναι οι πρώτες αντιδράσεις, δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν κι άλλες, κάποιοι δεν έχουν... εκδηλωθεί, αλλά θέλει η αυτή να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει που λένε και στο χωριό μου. Ευτυχώς είναι μειοψηφία και ως τέτοια θα παραμείνουν μέσα στη μεμψιμοιρία τους.

Ας βγάλουμε από την εξίσωση τον ΟΦΗ. Δεν είναι ποιος έκανε την πρόταση, αλλά η πρόταση αυτή καθ' αυτή. Μία πρόταση ήθους και αξιοπρέπειας σε μία περίοδο που το ελληνικό ποδόσφαιρο πλήττεται βάναυσα από την πανδημία. Πόσο μάλλον οι μικρότερες κατηγορίες που παραμένουν αδρανείς και η κατάσταση έχει γιγαντώσει τα προβλήματα.

Τι κακό, λοιπόν, έχει αυτή η πρόταση ως προς την ουσία της; Γιατί, δηλαδή, είναι προσβλητικό να προτείνει κάποιος να βοηθηθούν οι Super League 2 και Football League και γιατί, δηλαδή, ο ΟΦΗ στην προκειμένη περίπτωση να χρειάζεται την εύνοια του ΠΣΑΠ όπως ισχυρίστηκε ο κ.Αϊβαζόγλου των Τρικάλων σε μία επίδειξη ανούσιας επιχειρηματολογίας;

Μήπως οι παράγοντες θέλουν τα λεφτά στην τσέπη τους; Ή μήπως τους χαλάνε τη ζαχαρένια τέτοιες προτάσεις πάνω που θεωρούν το ελληνικό ποδόσφαιρο τσιφλίκι τους;

Προσωπικά, αδυνατώ να κατανοήσω τις αντιδράσεις. Αντί να υπάρχει μία γενικότερη αποδοχή και ένα «μπράβο», κάποιοι ζουν με τις μικροπαραγοντικές λογικές θέλοντας το ελληνικό ποδόσφαιρο όμηρο απαρχαιωμένων αντιλήψεων.

Προς Παναχαϊκή, Αϊβαζόγλου και κάθε επόμενο που σκέφτεται να αντιδράσει: όταν βγάλετε από πάνω σας την επιθυμία της αυτοπροβολής και βάλετε σε πρώτη μοίρα το προϊόν τότε και μόνο τότε θα σας πάρουν όλοι στα σοβαρά. Μέχρι να έρθει αυτή η στιγμή, θα έρχεται ένας ΟΦΗ να σας ξεγυμνώνει. Nαι, αυτός ο ΟΦΗ που διοικείται από παίκτες με ήθος και ποδοσφαιρικό πολιτισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο ΟΦΙ ευχαριστεί τον ΟΦΗ

Πρόεδρος Τρικάλων κατά ΟΦΗ: «Επειδή τον διοικούν πρώην παίκτες; Έλεος…»

Η Παναχαϊκή έκανε «επίθεση» στον ΟΦΗ!

«Ο Εργοτέλης να ευχαριστήσει τον ΟΦΗ»

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.