Ο ΟΦΗ χρειάζεται πλέον υπέρβαση: Τα σενάρια παραμονής του στην Β' Εθνική

Mπασκετ

Η ήττα στη Ν. Σμύρνη και τα σενάρια στις δύο τελευταίες δύο αγωνιστικές - τι συμβαίνει με τις ισοβαθμίες

Έπειτα από ένα ματς για γερά νεύρα, ο ΟΦΗ - χωρίς Μποχωρίδη - ηττήθηκε από τον Πανιώνιο σε εξ' αναβολής αναμέτρηση. Το πως, το γράψαμε λίγο μετά το φινάλε του ματς. Αυτό που έχει πλέον σημασία είναι τι γίνεται από εδώ και στο εξής και πως ο Όμιλος θα βρεθεί σε πλεονεκτική θέση για την σωτηρία.

Είχαμε αναφερθεί στα σενάρια, πριν λίγες όμως τα δεδομένα αλλάζουν, ο Πανιώνιος σώθηκε μετά το χθεσινό ροζ φύλλο και αυτός που συνεχίζει να ''φλέγεται'' είναι ο ΟΦΗ.

Πλέον, 3 ομάδες παίζουν για δύο θέσεις παραμονής. Αμφότερες ισοβαθμούν. Ο Ηλυσιακός (9-15), ο ΟΦΗ (9-15) και ο Άρης Νίκαιας (9-15). Όλες έχουν δώσει 16 ματς, ο Άρης Νίκαιας είναι η ομάδα που υποβιβάζεται, αν τελείωνε χθες το πρωτάθλημα. Η ομάδα της Νίκαιας υπερτερεί σε ισοβαθμία με τον ΟΦΗ καθώς τον έχει κερδίσει δύο φορές, είναι κάτω από τον Ηλυσιακό, ενώ η ομάδα του Ράλλη υπερτερεί απέναντι στον Ηλυσιακό.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

9. Ηλυσιακός 9-15 (1640-1662) 33
10. ΟΦΗ 9-15 (1607-1737) 33
---------------------------------------------
11. Άρης Νίκαιας 9-15 (1662-1888) 33

Έτσι σώζεται ο ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ παίζει με Δούκα (εκτός) και με τα Χανιά (ΒΑΚ), στις τελευταίες αγωνιστικές. Αν κάνει το 2/2 σώθηκε. Αν κάνει μια νίκη, θα πρέπει να χάσει μια φορά και ο Ηλυσιακός ή να κάνει 0-2 ο Άρης Νίκαιας (Μελίσσια εκτός, Δούκας εντός). Η κρητική ομάδα ακόμα και αν κάνει 0/2, θα σωθεί στην περίπτωση που ο Ηλυσιακός κάνει 0-2.

Στο δια ταύτα: Ο Άρης Νίκαιας είναι πιθανό να κάνει τουλάχιστον μια νίκη, στο ματς την τελευταία αγωνιστική με τον αδιάφορο Δούκα. Αυτό σημαίνει ότι ο ΟΦΗ αν δεν κάνει 2/2 περιμένει... δώρα από Ηλυσιακό και μόνο! Σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας πέφτει ο Άρης Νίκαιας.


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.