Ο ΟΦΗ «παίρνει» την μπάλα αλλά δεν ξέρει τι να την κάνει!

Απόψεις

Ο Γιάννης Χαμαλάκης εξηγεί γιατί ενώ ο ΟΦΗ έχει την κατοχή της μπάλας στα παιχνίδια του, δεν μπορεί να δημιουργήσει φάσεις για γκολ

Ο ΟΦΗ δεν μπόρεσε ποτέ να μπει στο ματς της Τρίπολης, ήταν αφελής αμυντικά και ασύνδετος δημιουργικά, έκανε 1,5 ευκαιρία σε όλο το 90λεπτο απέναντι σε μια ομάδα που δεν είχε σε 5 αγωνιστικές πανηγυρίσει τη νίκη. Κάπως έτσι γράφτηκε το τελικό 2-0, με τον Αστέρα να είναι περισσότερο διαβασμένος και την εικόνα του ΟΦΗ να αποδεικνύει ότι και οι 4 βαθμοί σε 6 αγωνιστικές, ίσως τον κολακεύουν.

Εντάξει, από δικαιολογίες και άλλοθι ένα σωρό, νομίζω ότι έχουν καταγραφεί μέσα από το Capitano.gr με άρθρα, ρεπορτάζ και απόψεις. Η πραγματικότητα είναι ότι οι εμφανώς αργοπορημένες μετραγραφές καθώς και οι απουσίες των Νέιρα και Τοράλ έχουν δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα στον Νίκο Νιόπλια.

Ο ΟΦΗ ακόμα δεν μπορεί να κάνει πολλά στο γήπεδο, μετά από 6 αγωνιστικές. Ελπίζει στην συνοχή που... έρχεται και στην ετοιμότητα των Τοράλ - Νέιρα. Η αλήθεια είναι ότι ο ΟΦΗ εξαιτίας των πολλών αμυντικογενών παικτών που είχε σε ετοιμότητα το τελευταίο διάστημα, είναι λογικό - μαζί με την ομοιογένεια που αγνοείται - να μην μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες ανάπτυξης και ευκαιριών στα παιχνίδια του.

ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ

Ο ΟΦΗ το μεσημέρι της Κυριακής είχε ποσοστό κατοχής 58%! Παρά το αξιοσημείωτο - κυρίως για εκτός έδρας ματς - ποσοστό κατοχής, ο ΟΦΗ απείλησε ελάχιστα, έκανε κακή εμφάνιση και έχασε δίκαια. Στο Περιστέρι, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος είχε 57% με - σχεδόν τα ίδια αποτελέσματα. Με τον Παναιτωλικό εντός έδρας, η ομάδα του Νίκου Νιόπλια είχε 71% κατοχή μπάλας, και έχασε!

Παρακάτω: Στα δύο εντός έδρας ντέρμπι με Παναθηναϊκό (46%) και ΠΑΟΚ (47%), ο ΟΦΗ έχασε για λίγο την κατοχή, είχε πάντως υψηλά ποσοστά για τις συνθήκες του ματς, έχασε εύκολα από τον Παναθηναϊκό, ισοφάρισε στην τελευταία φάση των ΠΑΟΚ.

Στο ματς με την λιγότερη κατοχή του έως τώρα (43%), ο ΟΦΗ κέρδισε! Ακόμα και ο πιο αδαής ποδοσφαιρικά, αντιλαμβάνεται ότι αυτό δεν είναι τυχαίο. Ο Μεταξάς άφησε την μπάλα στον ΟΦΗ, ξέρει ότι δεν μπορεί να δημιουργήσει την δεδομένη χρονική στιγμή, και έτσι ''χτύπησε'' με γρήγορες επιθέσεις, πιο άμεσο ποδόσφαιρο και κέρδισε εύκολα. Αυτό είπε και ο Νίκος Νιόπλιας μετά το τέλος του αγώνα.

Η κρητική ομάδα δεν μπορεί να ''παίξει την μπάλα που θέλει'', αυτό το διάστημα, για να το γράψω πιο λαϊκά. Με βάση την ετοιμότητα του ρόστερ και τα παραπάνω που αναλύσαμε, ο ΟΦΗ θα έχει περισσότερες πιθανότητες στα παιχνίδια του αν αφήνει την μπάλα στον αντίπαλο και να προσπαθεί να ''κλέβει'' τα παιχνίδια, να αποκτά αυτοπεποίθηση κερδίζοντας παράλληλα χρόνο μήπως αποκτήσει ομοιογένεια και με σύμμαχο τον χρόνο, καλύτερη ομάδα. Οι παίκτες του, στην πλειοψηφία τους, έχουν ποιότητα, μπορούν να υπηρετήσουν ένα πιο δημιουργικό - επιθετικό πλάνο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΚΑΤΟΧΗΣ

ΜΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟ* ΜΕ ΠΑΟ ΜΕ ΒΟΛΟ* ΜΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ ΜΕ ΠΑΟΚ ΜΕ ΑΣΤΕΡΑ*
KATOXH OΦΗ 57% 46% 43% 71% 47% 58%
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΗΤΤΑ ΗΤΤΑ ΝΙΚΗ ΗΤΤΑ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΗΤΤΑ
KATOXH OΦΗ
ΜΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟ* 57%
ΜΕ ΠΑΟ 46%
ΜΕ ΒΟΛΟ* 43%
ΜΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ 71%
ΜΕ ΠΑΟΚ 47%
ΜΕ ΑΣΤΕΡΑ* 58%
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
ΜΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟ* ΗΤΤΑ
ΜΕ ΠΑΟ ΗΤΤΑ
ΜΕ ΒΟΛΟ* ΝΙΚΗ
ΜΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ ΗΤΤΑ
ΜΕ ΠΑΟΚ ΙΣΟΠΑΛΙΑ
ΜΕ ΑΣΤΕΡΑ* ΗΤΤΑ
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.