Ο ΟΦΗ είναι αυτός, εσείς ποιοι είστε;

Απόψεις

Οι διοικούντες τον ΟΦΗ μπορεί να είναι πρώην ποδοσφαιριστές, αλλά δεν είναι κορόιδα. Γράφει ο Μανόλης Γρηγοράκης

Ο ΟΦΗ έκανε το λάθος -δηλαδή το σωστό, αλλά ας όψεται το σχήμα λόγου- να προτείνει την επιδότηση των ποδοσφαιριστών των χαμηλότερων κατηγοριών με ένα μέρος του ποσού με το οποίο επιδοτεί η UEFA τις ΠΑΕ της Σούπερλιγκ λόγω κορωνοϊού.

Το έμαθαν οι ΠΑΕ Παναχαϊκή και Τρίκαλα και σήκωσαν... επανάσταση: και τι... γελοία γενναιοδωρία και πόσο... καλοπληρωμένοι είναι οι ποδοσφαιριστές της κατηγορίας μας από μας τους χουβαρντάδες ιδιοκτήτες-προέδρους και τι... γλείψιμο είναι αυτό που κάνουν οι διοικούντες τον ΟΦΗ στον ΠΣΑΠ επειδή ήταν ποδοσφαιριστές. Γιατί, ξέρετε, στην πρόταση του ΟΦΗ υπάρχει μια σημαντική λεπτομέρεια: εφόσον αποφασιστεί από τη Σούπερλιγκ να δοθεί το ποσό, αυτό προβλέπεται να γίνει μέσω του συνδικαλιστικού οργάνου των ποδοσφαιριστών. Οι διοικούντες τον ΟΦΗ μπορεί να είναι πρώην ποδοσφαιριστές, αλλά δεν είναι κορόιδα. Ξέρουν πολύ καλά πως ο μόνος ασφαλής τρόπος να φτάσει το ποσό της επιδότησης στους ποδοσφαιριστές είναι να αναλάβει τη διεκπεραίωση ο ΠΣΑΠ (ο οποίος παρεμπιπτόντως έχει σήμερα την πιο δραστήρια και αξιόπιστη διοίκηση που είχε ποτέ) ή, πιο σωστά, να μην την αναλάβουν οι ΠΑΕ διότι ένας θεός ξέρει σε ποιες τσέπες θα πάνε τα λεφτά.

Βλέπετε, στις υποκατηγορίες του επαγγελματικού πρωταθλήματος ευδοκιμούν παραδοσιακά φρούτα-ιδιοκτήτες που αντί για πορτοφόλι έχουν ποινικό μητρώο. Φυσικά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις - δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν οι πρόεδροι-ιδιοκτήτες της Παναχαϊκής και των Τρικάλων ανήκουν σε αυτές, δεν έχουν καταθέσει συστατικές επιστολές ή διαπιστευτήρια. Ο ένας, ο της Παναχαϊκής, φέρει το βαρύ επώνυμο Μπάρλος, αλλά ατυχώς δεν κρατάει από τον εμβληματικό Μπάρλο της ΑΕΚ. Ο άλλος, ο των Τρικάλων, κάποιος Αϊβάζογλου, είναι στα δικαστήρια με τον αδερφό του με τον οποίο ανταλλάσσουν δημοσίως κατηγορίες για κακουργηματικές λαμογιές. Αμφότεροι οι πρόεδροι-ιδιοκτήτες εμφανίζουν εαυτούς ως συνεπείς προς τους ποδοσφαιριστές τους, σε πείσμα των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η πανδημία. Μακάρι να είναι έτσι, ο ΠΣΑΠ μπορεί εύκολα να το διαπιστώσει ρωτώντας τα μέλη του. Για την ποιότητα των ανθρώπων του ΟΦΗ, την ειλικρίνεια και την αγνότητα των προθέσεών τους, ο πρόεδρος της Παναχαϊκής μπορεί να ρωτήσει τον προπονητή της ομάδας του, τον Νίκο Παπαδόπουλο - συμπαίκτες τους είχε στον μεγάλο ΟΦΗ του Γκέραρντ, τους ξέρει καλά. Εκτός πια αν η γνώμη που έχει γι’ αυτούς άλλαξε μετά την απομάκρυνσή του από τον πάγκο της Κρητικής ομάδας, πράγμα που δεν το πιστεύω.

Όσο για τον -επίσης χτεσινό στο ποδόσφαιρο- πρόεδρο των Τρικάλων, ας ρωτήσει τι είναι και τι πρεσβεύει ο ΟΦΗ τους οργανωμένους οπαδούς της ομάδας του οι οποίοι είναι εδώ και χρόνια αδελφοποιημένοι με τους οργανωμένους του ΟΦΗ. Εκτός αν δεν θέλουν να τον βλέπουν κι αυτόν όπως κάποιους προηγούμενους προέδρους της θεσσαλικής ΠΑΕ, όνομα και μη χωριό. Γιατί τα παιδιά αυτά έχουν και νου και κρίση. Όλοι όσοι πραγματικά αγαπούν τις ομάδες τους και τους ποδοσφαιριστές τους έχουν και νου και κρίση. Ξέρουν να ξεχωρίζουν τους ανθρώπους από τα λαμόγια, την ειλικρίνεια από την ιδιοτέλεια, τον ΟΦΗ από το σωρό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο ΟΦΗ χάλασε τη ζαχαρένια στους παραγοντίσκους

Ροκάκης στο Livetalks: «Περήφανος για την πρόταση του ΟΦΗ»

Τουτζάρης για ΟΦΗ: «Ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο οι ποδοσφαιριστές»


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.