Ο ΟΦΗ γίνεται ξανά «μαγαζί-γωνία»

Απόψεις

Ο Μιχάλης Μπούσης επανέφερε τον ΟΦΗ στην κανονικότητα, γίνονται ξανά τα αυτονόητα. Γράφει ο Σταύρος Καραΐνδρος.

Σε κάθε εργασιακό περιβάλλον το πρώτο μέλημα είναι η σωστή λειτουργία του και για να έρθει αυτή πρέπει οι εργαζόμενοι να είναι ευχαριστημένοι. Είναι οι νόμοι της αγοράς, είναι η εργασιακή λογική.

Ο ΟΦΗ έπασχε από αυτό τον τελευταίο καιρό. Του έλειπε η διοικητική σταθερότητα, δεν υπήρχε η εργασιακή ασφάλεια, τα στοιχεία εκείνα που θα έφερναν την ηρεμία και θα ανέβαζαν ως πρώτη προτεραιότητα το αγωνιστικό κομμάτι. 

Ας μην κρυβόμαστε, οποιοσδήποτε υπάλληλος αλλιώς αποδίδει όταν πληρώνεται στην ώρα του κι αλλιώς όταν δεν γνωρίζει πότε θα μπουν -και αν μπουν- χρήματα στους λογαριασμούς.

Η σημασία των εξελίξεων της Πέμπτης και οι πληρωμές σε παίκτες, τεχνικό επιτελείο και υπαλλήλους δεν έχει να κάνει μόνο με το αυτονόητο και την διαφοροποίηση, προς το καλύτερο, της κατάστασης στον ΟΦΗ. Δεν έχει να κάνει μόνο με το γεγονός πως οι ποδοσφαιριστές δεν θα έχουν πλέον άλλη έγνοια εκτός του ποδοσφαίρου και του πως θα καταφέρουν να ανεβάσουν βαθμολογικά τον ΟΦΗ. Εχει να κάνει με τη γενικότερη κατάσταση και πως αλλάζει πλέον το στάτους του συλλόγου. Και επανέρχεται στα κανονικά επίπεδα.

Ο ΟΦΗ μέχρι πρότινος δεν ήταν η ομάδα που μπορούσε να ελκύσει παίκτες εύκολα. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των προηγούμενων ανθρώπων που βρίσκονταν στη διοίκηση, δεν υπήρχε αυτή η σταθερότητα που θα έκανε κάποιον ποδοσφαιριστή να πει αμέσως το "ναι" σε μία ενδεχόμενη πρόταση. Ωραία η ιστορία, το μέγεθος και το βάρος της φανέλας, αλλά όταν τα οικονομικά δεν πηγαίνουν καλά τότε μπαίνεις σε δεύτερες σκέψεις, κακά τα ψέματα.

Η άφιξη του Μιχάλη Μπούση και ο "νέος" ΟΦΗ καταφέρνει ακριβώς το αντίθετο. Βγαίνει προς τα έξω η αλλαγή των δεδομένων και η νέα οικονομική κατάσταση, με τον Ελληνα ομογενή επιχειρηματία να αποτελεί εγγύηση σταθερότητας. Ο ΟΦΗ προφανώς δεν έγινε το "μαγαζί" που σκορπά αλόγιστα λεφτά, αλλά έγινε το "μαγαζί" που δεν θα χάσεις τα λεφτά σου, όπως λέμε στην καθομιλουμένη. 

Ο Μπούσης καταφέρνει να κάνει ξανά τον ΟΦΗ μεγάλο στα μάτια των τρίτων. Τον επαναφέρει στη θέση που του αρμόζει. Ο ΟΦΗ επιστρέφει στην κανονικότητα, με μία κανονική διοίκηση και έναν κανονικό ιδιοκτήτη. Γίνονται τα αυτονόητα σε έναν οργανισμό που ταλαιπωρούνταν και αναζητούσε κάθε φορά λύση στα διογκωμένα του προβλήματα.

Ρίξτε μια ματιά γύρω σας, δείτε τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και θα καταλάβετε τη σημασία των παραπάνω. Ο Μιχάλης Μπούσης επαναφέρει την κρητική ομάδα στο δρόμο της εύρυθμης λειτουργίας. Και αυτό, τη δεδομένη χρονική στιγμή, εκτός της ιστορικής σημασίας, αποτελεί μία μεγάλη νίκη για τον ΟΦΗ που δεν προσμετράται σε μέγεθος με αυτές εντός γηπέδου.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.