Η λειψανδρία και ο ΟΦΗ που μένει από καύσιμα!

11:00 | 25/02/2022

Η δύναμη πυρός του ΟΦΗ, το κέντρο του, αποδεικνύεται αυτή την κρίσιμη ώρα, ο αδύναμος κρίκος. Του Δ. Καρυωτάκη.


Γράφει ο Δημήτρης Καρυωτάκης


Δύο στροφές πριν το τέλος και η προσπάθεια του ΟΦΗ να κερδίσει στο νήμα την είσοδο στην εξάδα, φαίνεται να μένει από καύσιμα. Η δύναμη πυρός του, το ονειρεμένο κέντρο του, η γραμμή που του έδωσε τη φετινή διαφοροποίηση κι έκανε τη διαφορά, αποδεικνύεται αυτή την κρίσιμη ώρα, ο αδύναμος κρίκος του ΟΦΗ, για να κάνει την υπέρβαση.

Διότι για να είμαστε δίκαιοι, παρότι βρίσκεται ακόμα σε τροχιά πλέι οφ, η ομάδα δείχνει εδώ και καιρό να παίζει τα ρέστα της, μια στο καρφί και μια στο πέταλο, έχοντας ξεμείνει από παίκτες που σε κρίσιμες στιγμές θα έκαναν τη διαφορά και θα έπαιρναν είτε τον αγώνα στο Περιστέρι, είτε εκείνον στη Νεάπολη.

Χωρίς Τοράλ, χωρίς Νέιρα και χωρίς Ντε Γκουζμάν, μα και χωρίς τα δυο υπερόπλα του στην αμυντική λειτουργία της ομάδας Γκαγιέγος και Μεγιάδο, η ομάδα μοιάζει σαν να πετά λευκή πετσέτα, αδύναμη να διαχειριστεί τόσο σημαντικές απουσίες. Ειδικά στο Καραϊσκάκη, με αυτή την εικόνα ο ΟΦΗ θα θυμίσει εμφάνιση Ρωμαίου μονομάχου που μπαίνει στο Κολοσσαίο, κόντρα στα Λιοντάρια!

Όμως και πάλι και με πλήρη την ομάδα κανείς δεν εγγυάται πως θα έπαιρνε αποτέλεσμα, ωστόσο αυτές οι απουσίες δεν αφήνουν το περιθώριο να πάρεις κάτι αν σου άφηνε και κάποια περιθώρια ο αντίπαλος. Δυστυχώς η κακοδαιμονία φαίνεται να αποτελεί αναγκαίο βαρίδι για τον ΟΦΗ από πέρσι που έδινε αγώνα ζωής για να παραμείνει στην κατηγορία!

Και για να ήμαστε και ειλικρινείς: για να έλθουν τα πάνω κάτω στη βαθμολογία πρέπει να χάσει στα χαρτιά τους βαθμούς ο ΠΑΣ, να μην τους πάρει ο Άρης και να κερδίσεις ό,τι μπορείς να πάρεις στα δυο τελευταία ματς. Πολλοί συνδυασμοί που θυμίζουν σύστημα... Τζόκερ παρά λογική επίτευξη ενός στόχου!

Όμως η ελπίδα πεθαίνει τελευταία ας μην είμαστε εντελώς απαισιόδοξοι, μόνο που για να είμαστε ρεαλιστές, αν χαθεί ο φετινός στόχος, πρέπει να γυρίσουμε πίσω στο καταραμένο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στο Ηράκλειο κι εκείνο το 2-4, που έβαλαν φουρνέλο στο όνειρο της εξάδας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χωρίς 7 παίκτες ο ΟΦΗ με Ολυμπιακό!

Tρία νέα κρούσματα στον ΟΦΗ

Μετρημένα κουκιά και τρεις στόπερ


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.