Ο ΟΦΗ και η πρόταση που... δεν θα μπορούν να αρνηθούν

Απόψεις

Πώς ο ΟΦΗ μπορεί να ορίσει το μέλλον του ποδοσφαίρου εν μέσω πανδημίας

Η Bundesliga άρχισε και η δίψα για να δούμε ποδόσφαιρο μετά από σχεδόν δύο μήνες στέρεψε με την εικόνα των άδειων εξεδρών. Όσα τρικ κι αν κάνουν οι ομάδες και εικονολήπτες, το άδειο γήπεδο είναι ένα μειονέκτημα που ουσιαστικά σε ξενερώνει.

Η Super League την επόμενη εβδομάδα επαναρχίζει και σήμερα θα μάθουμε το πρόγραμμα της σέντρας της 1ης αγωνιστικής. Οι άδειες εξέδρες είναι ένα ζήτημα που απασχολεί παρά το γεγονός ότι στην Ελλάδα είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοιες εικόνες από τις, κατά καιρούς, τιμωρίες των ομάδων. Κι όμως, το ενδεχόμενο να διεξαχθούν όλα τα ματς σε πλέι οφ και πλέι άουτ χωρίς κόσμο είναι ένα θέμα που μπορεί τώρα να περνάει σε δεύτερη μοίρα λόγω της ανυπομονησίας να δούμε ξανά την μπάλα να κυλάει, θα αποτελέσει όμως ζήτημα προς σχολιασμό. Και προβληματισμό.

Κι εδώ ακριβώς έρχεται ο ΟΦΗ. Η πρόταση του Ηλία Πουρσανίδη για παρουσία 20% των φιλάθλων στις εξέδρες ήταν πρωτοποριακή και έτυχε καθολικής αναγνώρισης. Πόσοι πίστεψαν ότι μπορεί να υλοποιηθεί την τρέχουσα χρονιά; Λίγοι, ελάχιστοι. Κι όμως, στον Όμιλο δεν σταματούν να δουλεύουν πάνω σε αυτό για να καταθέσουν ολοκληρωμένη πρόταση. Άλλο να λες έτσι απλά πάμε να διοργανώσουμε κάτι με λίγο κόσμο στις κερκίδες κι άλλο να λες αυτό μπορεί να γίνει, με αυτούς τους τρόπους. Α, Β, Γ.

Ο ΟΦΗ λοιπόν ετοιμάζεται να κάνει τη διαφορά και να προτείνει αυτό που ουδείς άλλος σκέφτηκε. Με επιχειρήματα, με συγκεκριμένους τρόπους που να ακολουθούν το υγειονομικό πρωτόκολλο και με σεβασμό προς τον κόσμο που ναι μεν μπορεί να θέλει να επιστρέψει στο γήπεδο, αλλά από την άλλη ο φόβος για τον κορωνοϊό υπάρχει μέσα του και «σιγοκαίει».

Για όλα υπάρχει τρόπος και η κρητική ομάδα έρχεται να το αποδείξει. Δεν είναι ότι ο ΟΦΗ κάνει την πρόταση, είναι ότι υπάρχει λύση για όλα. Ο κόσμος μπορεί να επιστρέψει έστω σε μερική κανονικότητα. Ο πατέρας μπορεί να πάρει το παιδί του και να πάει στο γήπεδο γνωρίζοντας ότι δίπλα του δεν θα κάτσει άλλος και όντας σίγουρος ότι οι ομάδες θα έχουν αναλάβει την ευθύνη να μπει και να βγει με ασφάλεια, αποφεύγοντας τον συγχρωτισμό.

Φανταστείτε το παρακάτω. Κάποια ματς των πλέι οφ ή έστω μόνο ο τελικός κυπέλλου, να γίνουν με αυτό τον τρόπο. Ένα τεστ event για την επόμενη περίοδο μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο. Ολες οι ομάδες θα έχουν το know how και θα μπορούν να οργανωθούν διαφορετικά, τα ταμεία θα αποκτήσουν έσοδα -έστω αν αυτά δεν θα είναι στο βαθμό που περίμεναν υπό φυσιολογικές συνθήκες- και ο κόσμος θα διώξει τον φόβο του. Θα είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση.

Φανταστείτε και το άλλο. Τα εισιτήρια διαρκείας για την επόμενη χρονιά. Οι σύλλογοι θα κινηθούν αναλόγως, θα βγάλουν συγκεκριμένα πακέτα, πάντα με ασφάλεια και σεβασμό στο υγειονομικό πρωτόκολλο. Τα γήπεδα θα αποκτήσουν ξανά ζωή έστω σε μικρότερο βαθμό. Το ποδόσφαιρο θα μείνει ζωντανό και θα δείξει το δρόμο σε μία δύσκολη και αν μη τι άλλο πρωτόγνωρη περίοδο.

Το ποδόσφαιρο είναι το όπιο του λαού. Το ποδόσφαιρο είναι για τον κόσμο. Οι φίλαθλοι δίνουν χρώμα στο λαοφιλέστερο άθλημα, τα γήπεδα δεν μπορούν να μείνουν άδεια. Δεν πρέπει να αφήσουμε να μας νικήσει ο φόβος.

Ο ΟΦΗ λοιπόν ετοιμάζεται για το διαφορετικό. Η μεγαλύτερη πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει η Λίγκα. Το πρωτάθλημα ξαναρχίζει, σε αυτό νικήσαμε όλοι όσοι το θέλαμε. Τώρα πάμε στο επόμενο βήμα, στη μερική κανονικότητα. Να δείξουν όλοι το δρόμο για να κερδίσει πάνω απ' όλα η ζωή.

Ο συνεταιρισμός θα βρεθεί μπροστά στην πρόταση του Ομίλου και θα πρέπει να αποφασίσει. Έπειτα το «μπαλάκι» θα πάει στην κυβέρνηση. Ωραία τα κομπλιμέντα, ωραίο για τον ΟΦΗ να δέχεται θετικά σχόλια για την πρότασή του. Πάμε, όμως, στην επόμενη φάση. Στην πρόταση και πώς μπορεί αυτή να υλοποιηθεί. Συγκεκριμένα πράγματα. Και τότε δεν θα νικήσει μόνο ο ΟΦΗ ούτε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα νικήσουμε όλοι, θα είναι η πραγματική ευκαιρία να αλλάξουμε σελίδα και να αφήσουμε πίσω μας ό,τι μελανό μας ταλαιπώρησε και μας τρόμαξε τους προηγούμενους μήνες.

Οι γεμάτες ταράτσες, οι καφετέριες, τα σαλόνια των σπιτιών μπροστά στην τηλεόραση, τίποτα από όλα αυτά δεν μπορεί να είναι το υποκατάστατο μία εξέδρας έστω κι αν αυτή έχει 20% φιλάθλων. Γι' αυτό το 20% αξίζει όλες οι ομάδες να «πολεμήσουν» για να φτάσουμε με ασφάλεια στο 100%.

Γι' αυτό, ο ΟΦΗ ετοιμάζεται να κάνει μία πρόταση που... δεν θα μπορούν να αρνηθούν. Και δεν πρέπει να την αρνηθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επιστολή της Super League στην ΕΠΟ για τα νέα μέτρα

Super League: Το πρόγραμμα των πλέι οφ

Και επίσημα σέντρα στη Super League 6/7 Ιουνίου

Η ολοκληρωμένη πρόταση του ΟΦΗ για το 20% και τα επόμενα βήματα


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.