Πόσο κοστίζει το τεστ κορωνοϊου στις ομάδες

08:54 | 08/11/2020

Ο Όμιλος είναι μία από τις τέσσερις ομάδες της Super League 1, που δεν έχουν «χτυπηθεί» από κορωνοϊό.

Η πανδημία έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στον παγκόσμιο αθλητισμό και έχει βάλει «λουκέτο» στη δράση στα περισσότερα ομαδικά και ατομικά αθλήματα.

Κάτι ανάλογο, φυσικά, συμβαίνει και στην Ελλάδα. Στη Super League 1, μάλιστα, είχε προς στιγμήν εγκριθεί η επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα, σε ποσοστό 10%, ωστόσο τελικά δεν προχώρησε αυτό το «σενάριο».

Σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας, ο Covid-19 έχει «επισκεφτεί» σχεδόν όλους τους συλλόγους από το καλοκαίρι μέχρι και σήμερα.

Για την ακρίβεια μονάχα σε τέσσερις εξ’ αυτών δεν έχουν εντοπιστεί κρούσματα και ο ένας είναι ο ΟΦΗ, ενώ «καθαροί», επίσης, είναι οι Αστέρας Τρίπολης, Λαμία και ΠΑΣ Γιάννινα.

Το κόστος των τεστ

Άπαντες ακολουθούν το πρωτόκολλο και υποχρεούνται να υποβάλλονται στο τεστ ανά εβδομάδα και συγκεκριμένα δύο ημέρες πριν από κάθε αγώνα, ενώ στη συνέχεια καταθέτουν τα αρνητικά τεστ στη διοργανώτρια αρχή.

Το κόστος των τεστ, πάντως, είναι αρκετά μεγάλο, καθώς κυμαίνεται από 13.000 έως 17.000 ευρώ μηνιαίως. Η τιμή καθορίζεται από τον αριθμό των μελών των ομάδων που τα κάνουν πριν από τα ματς, με το κάθε τεστ να έχει τιμή 60 με 70 ευρώ.

Στη Super League 1 τα παραπάνω νούμερα μπορούν να καλυφθούν, ωστόσο είναι γεγονός πως στις μικρότερες κατηγορίες αποτελούν ένα τεράστιο οικονομικό «βραχνά». Και αυτό αποτελεί ένα σημαντικό «εμπόδιο», που δεν επιτρέπει προς το παρόν την έναρξη σε Super League 2 και Football League.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.