Τι νέο είδαμε από τον ΟΦΗ στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Απόψεις

O OΦΗ τόλμησε και άλλαξε

Ο ΟΦΗ μπορεί να παραμένει χωρίς νίκη ακόμη στα πλέι οφ, ωστόσο η παρουσία του κόντρα στον Ολυμπιακό ήταν μια τρανή απόδειξη ότι η ομάδα του Γιώργου Σίμου δουλεύει σωστά και προοδεύει.

Ο ηρακλειώτικος σύλλογος τόλμησε στο φαληρικό στάδιο και φάνηκε πως ξέρει και να τολμά. Ο 42χρονος τεχνικός προχώρησε σε ολοκληρωτικό ροτέισον, σ’ ένα ματς υψηλών απαιτήσεων και εντάσεων.

Τι νέο είδαμε από τον Σίμο

Με 8 νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα, σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό, οι «ασπρόμαυροι» έμοιαζαν να παίρνουν μεγάλο ρίσκο.

Ο νεαρός προπονητής, ωστόσο, κάτι περισσότερο ήξερε. Αποφάσισε, μάλιστα, ν’ αλλάξει σχηματισμό, κάτι που δεν έχει συνηθίσει να πράττει την τρέχουσα περίοδο.

Το έχει κάνει λίγες φορές και το επανέλαβε στο αντάμωμα με τον πρωταθλητή. Άγνοια κινδύνου; Όχι βέβαια.

Ο Σίμος και οι συνεργάτες του το… ψάχνουν πολύ και με το 5-4-1 γνώριζαν πως θα μπορούσαν να βάλουν δύσκολα και πάλι στους «ερυθρόλευκους».

Και για 80 λεπτά το πλάνο λειτούργησε άψογα. Ο ΟΦΗ είχε μπλοκάρει τους Πειραιώτες, οι οποίοι δεν είχαν την ορμή και την κυριαρχία που διαθέτουν στα περισσότερα ματς τους.

Βραχυκύκλωσε τον Ολυμπιακό

Η αμυντική λειτουργία ήταν εξαιρετική σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της συνάντησης και οι «ασπρόμαυροι» είχαν βγάλει εκτός ρυθμού το σύνολο του Πέδρο Μάρτινς.

Ένα σπουδαίο κέρδος, επίσης, του Ομίλου από τον αγώνα ήταν η απόδοση παικτών, οι οποίοι δεν έχουν χρησιμοποιηθεί πάρα πολύ.

Ο Σίμος διαρκώς τονίζει πως έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές του κι εκείνοι φρόντισαν να τον δικαιώσουν.

Παρά το γεγονός πως το αρχικό σχήμα κόντρα στον Ολυμπιακό ίσως να μην ξεκινήσει ξανά σε άλλο παιχνίδι, είχε «χημεία» και συνοχή σε όλες τις γραμμές.

Ο Σακόρ ήταν εξαιρετικός, ο Δεληγιαννίδης είναι ξανά εδώ, ο Βαφέας βελτιώνεται, ενώ οι Στάικος και Βίκτορ έκαναν πολλή δουλειά στα χαφ.

Ο ΟΦΗ έχασε την αναμέτρηση, αλλά κατέστησε σαφές πως το πρότζεκτ προχωράει και ο χρόνος αποτελεί ένα «δυνατό» σύμμαχο του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ολυμπιακός-ΟΦΗ 2-1

Σίμος: «Είχαμε πάρα πολλά θετικά»

Η βαθμολογία των πλέι οφ

Δείτε τα highlights της αναμέτρησης


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.