Ο ΟΦΗ... made in Greece

20:56 | 16/04/2020

Εύλογος ο προβληματισμός στον ΟΦΗ, αλλά και σε όλες τις ομάδες για την προετοιμασία και πώς θα κυλήσει το καλοκαίρι

Η κατάσταση με τον κορωνοϊό και η πανδημία, έχει δημιουργήσει αλυσίδα προβλημάτων στον αθλητισμό και δη στο ποδόσφαιρο.

Ένα από τα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι ομάδες είναι η προετοιμασία για τη νέα σεζόν. Ως είθισται, βγαίνουν εκτός συνόρων και προπονούνται για την επόμενη χρονιά, κάτι που εφέτος γεννά ερωτήματα με την όλη κατάσταση. Ή, για να το θέσουμε καλύτερα, εφέτος φαντάζει απίθανο.

Για παράδειγμα ο ΟΦΗ είχε κλείσει τα πάντα για την προετοιμασία. Μέρος, προπονητικό κέντρο, φιλικά. Και εφέτος θα έφευγε εκτός Κρήτης για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του -ταξιδεύοντας στην Ολλανδία όπως πέρυσι- αλλά με την πανδημία και ό,τι αυτή αφήσει, όλα είναι στον «αέρα».

Εύλογο είναι το ερώτημα πώς μία ομάδα θα μπορέσει να ταξιδέψει στο εξωτερικό μετά τα όσα προηγήθηκαν, πόσω μάλλον σε μία χώρα που ελλοχεύει ο κίνδυνος έξαρσης του κορωνοϊού.

Εκτός αυτού, τον Ιούνιο πιθανόν να έχουμε αγωνιστική δράση. Όπως είναι γνωστό, η UEFA θέλει να εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες προτού αποφασίσει οριστική αναστολή. Αν όλα, λοιπόν, πάνε καλά και βάσει προγραμματισμού, Ιούνιο (και πιθανόν Ιούλιο) θα έχουμε φουλ δράση τόσο στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα όσο και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Είναι πλέον ξεκάθαρο και αυτό δεν ισχύει μόνο για τον ΟΦΗ, ότι οι ομάδες σκέφτονται την παραμονή στην Ελλάδα για προετοιμασία γιατί φαίνεται ότι δεν μπορούν να κάνουν κι αλλιώς.

Στον ΟΦΗ δεν έχουν αποφασίσει κάτι επί του θέματος, αλλά το έχουν και αυτό στο μυαλό τους και είναι απόλυτα φυσιολογικό. Να παραμείνει, δηλαδή, η ομάδα στην Ελλάδα για προετοιμασία. Εξάλλου, το σενάριο -που προς το παρόν είναι και το μοναδικό- είναι να επαναρχίσει το ποδόσφαιρο τον Ιούνιο (κεκλεισμένων των θυρών και αφού τελειώσουν οι τρέχουσες υποχρεώσεις οι ομάδες να ριχτούν αμέσως στη νέα σεζόν. Δηλαδή, μπορεί να δούμε τον ΟΦΗ να παίζει μέσα στο κατακαλόκαιρο στα πλέι οφ και όταν αυτά ολοκληρωθούν να αρχίσει άμεσα η επόμενη χρονιά. Επί της ουσίας, σε αυτό το ενδεχόμενο, η όποια προετοιμασία θα γίνει τον Μάιο στην Ελλάδα.

Ακόμα, όμως, κι αν φτάσουμε στην οριστική αναστολή της Super League και δεν έχουμε παιχνίδια Ιούνιο και Ιούλιο στην Ελλάδα, παραμένει ερωτηματικό αν ο ΟΦΗ ταξιδέψει εκτός για προετοιμασία της νέας σεζόν. Ήδη, για παράδειγμα, στον Παναθηναϊκό καταλήγουν σε αυτό το ενδεχόμενο. Να μείνει, δηλαδή, η ομάδα στην Ελλάδα όπως και να έχουν τα πράγματα.

Είναι λογικό, αφού ο κορωνοϊός είναι εκεί και παραμονεύει και παρά το γεγονός ότι το καλοκαίρι τα πράγματα θα είναι καλύτερα, ο φόβος πάντα θα υπάρχει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το καλό του Μάνου είναι ο ΟΦΗ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.