Ο ΟΦΗ μπορεί να κερδίσει τον... ΟΦΗ;

20:54 | 20/04/2021

Μπορεί ο φετινός ΟΦΗ να μεταλλαχθεί μέσα σε λίγα 24ωρα βγάζοντας καρδιά λιονταριού; Γράφει ο Δ. Καρυωτάκης


Γράφει ο Δημήτρης Καρυωτάκης


Δεν θέλω να γίνω προφήτης κακών μαντάτων. Δεν επιθυμώ το ρόλο του Προμηθέα, ούτε να γίνω μάντης θλιβερών νέων. Αλλά προσπαθώ να δω κατάματα την πραγματικότητα. Εκείνη που όλοι όσοι αγαπάμε τον ΟΦΗ, τη βλέπουμε να έχει διαμορφωθεί κι απλά προσπαθούμε να την αποφύγουμε, να της αλλάξουμε πρόσωπο, να την εξωραΐσουμε και να τη βάλουμε στη θέση της πραγματικότητας.

Ο ΟΦΗ έφτασε λοιπόν στο σημείο να παίξει το παιχνίδι της φετινής ζωής του, στο Αλκαζάρ, απέναντι σε μια ομάδα που τον κέρδισε στο Ηράκλειο πριν από ένα μήνα κι αν τότε δεν ερχόταν αυτό το διπλό θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα.

Παίζει κόντρα σε μια ομάδα, που έβγαλε αίμα σε όλο το δεύτερο γύρο, άλλαξε πλήρως την εικόνα της, έφτυσε αίμα και έχοντας ο ιδιοκτήτης της κόντρα θεούς και δαίμονες για να είμαστε δίκαιοι που οι περισσότεροι ήθελαν να τη ρίξουν, να δίνει κι εκείνη το δικό της τελικό, αλλά στο γήπεδο της!

Αλήθεια πόσες πιθανότητες θα ‘ δίνε ο αντικειμενικός παρατηρητής στην ομάδα μας να μην χάσει ή να επικρατήσει, παρά στην ομάδα που πάλεψε περισσότερο απ’ όλους για να δώσει το Σάββατο τον υπέρ πάντων αγώνα, όταν όλοι την είχαν καταδικασμένη;

Ο φετινός ΟΦΗ είχε τις δικές του ευκαιρίες με Βόλο (κυρίως) αλλά και Απόλλωνα στους αγώνες διαβάθμισης να κάνει τη δική του υπέρβαση και να μπορέσει να πάει με μεγαλύτερη άνεση στον αγώνα - φωτιά της Λάρισας. Όχι μόνο δεν το έκανε αλλά έχασε δυο βαθμούς, κόντρα στον Ατρόμητο, σε έναν ( από τους αρκετούς φέτος ) αγώνες που κρατούσε σφιχταγκαλιασμένα τους τρεις βαθμούς, πριν τους πετάξει στα σκουπίδια.Πόσες άραγε ψυχές έχει ακόμα αυτή η ομάδα για να μπορεί τόσο απλόχερα να τις σκοτώνει;

Ο ΟΦΗ του Νιόπλια έχει ακόμα αρκετές παθογένειες από τον ΟΦΗ του Σίμου με κυριότερη εκείνη πως στα δυο από τα τέσσερα παιχνίδια των play out να δέχεται γκολ σε νεκρό χρόνο, τα δυο από τα τρία γκολ τα πέτυχε με πέναλτυ, ενώ ελάχιστες είναι και οι τελικές που κάνει.

Με κορυφαίο τον Πραξιτέλη Βούρο, λυπάμαι μα δεν πας πουθενά σε αυτή τη συγκυρία, που θέλει γκολτζήδες, παίκτες που θα βάλουν τη μπάλα στο πλεκτό, που θα δημιουργήσουν και θα πάρουν την ομάδα πάνω τους. Έχει άραγε Ντέλετιτς και Ρόμανιτς ο ΟΦΗ; Μήπως Ακούνια και Ντουρμισάι; Δυστυχώς αυτοί που έφεραν τον ΟΦΗ σ’ αυτό το σημείο φρόντισαν να την αφήσουν αδύναμη, μισή , χωρίς κατουσίαν όπλα να παίξει τα ρέστα της φετινής ζωής της. Και για να μπορέσει να αλλάξει τη δυστυχώς προδιαγεγραμμένη τύχη της θα πρέπει να νικήσει τους δικούς της δαίμονες, εκείνους που την έφεραν εδώ, μόνη κι έρημη απέναντι σε καταστάσεις που δεν μπορούν να τη σηκώσουν παίκτες από βούτυρο και διοίκηση... από μαστίχα.

Μπορεί ο φετινός ΟΦΗ να μεταλλαχθεί μέσα σε λίγα 24ωρα βγάζοντας καρδιά λιονταριού, ενώ απέδειξε πως διαθέτει ψυχή προβάτου; Δύσκολο αλλά πιθανότατα όχι αδύνατο. Γι’ αυτό εν τέλει είναι ο βασιλιάς των σπορ το ποδόσφαιρο, γιατί μπορείς να γίνεις Γολιάθ έστω κι αν φαντάζεις μικρός Δαβίδ. Μπορούμε να ελπίζουμε σ’ ένα θαύμα το Σάββατο; Ας κλείσουμε τα μάτια κι ας ονειρευτούμε. Άλλωστε τα όνειρα (όπως και η φετινή διαχείριση της ομάδας από τη διοίκηση) είναι τζάμπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στο «Αλκαζάρ» θέλει ψυχή!

Επιστροφές ενόψει Λάρισας

Η μπάλα στα... πουλιά και ο φόβος που κυριεύει τους παίκτες


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.