Στο «Αλκαζάρ» θέλει ψυχή!

Απόψεις

Ο ΟΦΗ δίνει το παιχνίδι της χρονιάς απέναντι στη Λάρισα (24/04) και τώρα θέλει κάτι παραπάνω από ποδόσφαιρο!

Ο Όμιλος έχει περάσει την τρέχουσα περίοδο από αμέτρητα deja vu. Όλα, ωστόσο, είχαν την ίδια-τραγική-κατάληξη για τον ίδιο, καθώς οι πεταμένοι βαθμοί στο φινάλε των αναμετρήσεων του, τον έχουν φέρει σε πολύ δύσκολη θέση.

Το ίδιο πράγμα συνέβη και απέναντι στον Ατρόμητο, με την... προμνησία να προκαλεί ακόμη μία απώλεια για τους "ασπρόμαυρους".

Τα δεδομένα είναι ξεκάθαρα, μα καθόλου απλά για το συγκρότημα του Νίκου Νιόπλια, που πάει στο "Αλκαζάρ" για να παίξει τους κόπους μιας χρονιάς.

Ο αντικειμενικός στόχος του ηρακλειώτικου συλλόγου είναι ν' αφήσει πίσω του ΑΕΛ και Παναιτωλικό. Τους Αγρινιώτες τους υποδέχεται στο "Γεντί Κουλέ" την τελευταία αγωνιστική των πλέι άουτ, κάτι που σημαίνει πως η αναμέτρηση με τους Θεσσαλούς είναι η πλέον κομβική.

Μπορεί μαθηματικά να μην τελειώνει κάτι, ωστόσο με νίκη ο ΟΦΗ κάνει αποφασιστικό βήμα για την απευθείας παραμονή.

Το ζητούμενο, όμως, είναι ν' ανταποκριθεί. Καλές οι τακτικές και τα συστήματα, αλλά σε τέτοιου είδους συναντήσεις μετράνε περισσότερο το πάθος και τα ψυχικά αποθέματα.

Η ετοιμότητα του μυαλού θα οδηγήσει και στις ανάλογες αποφάσεις, οπότε η ομάδα του Νιόπλια πρέπει ν' ανταποκριθεί και εξωαγωνιστικά.

Και για τον αντίπαλο, εξάλλου, το παιχνίδι είναι σημαντικότατο, οπότε θα είναι μια πραγματική μάχη. Οι "ασπρόμαυροι" είναι πολύ πιθανό να συναντήσουν ένα... πολεμικό κλίμα, λόγω της κρισιμότητας του ματς, ενώ ο Αλέξης Κούγιας αναμένεται να κάνει και πάλι το παν για να βρεθεί στο επίκεντρο και για να επηρεάσει καταστάσεις. Αυτό, εξάλλου, έπραξε και στον πρόσφατο αγώνα των δύο ομάδων στο "Γεντί Κουλέ".

Μπροστά, έτσι, σ' αυτές τις ειδικές συνθήκες, οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ οφείλουν να δείξουν το... ανάστημα τους. Να νικήσουν το άγχος, την πίεση και την Λάρισα.

Άγχος, άλλωστε, δεν έχουν μόνο οι ίδιοι... Έχουν και οι άλλες ομάδες, που κυνηγούν τη σωτηρία. Τα ψέματα τελείωσαν, οι δικαιολογίες στέρεψαν και καλούνται να βγάλουν εις πέρας την πιο πολύπλοκη ίσως αποστολή τους μέσα στη σεζόν.

Όσο κι αν προσπαθήσει ο 56χρονος τεχνικός να τους "ντοπάρει", αν δεν το δουλέψουν και αυτοί μέσα τους, το αποτέλεσμα δεν πρόκειται να είναι το επιθυμητό.

Αυτοσυγκέντρωση, πειθαρχία και το... μαχαίρι στα δόντια μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο... Μόνο έτσι θα γίνει δουλειά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μόνο ο Νιόπλιας μπορεί να τον σώσει

Η ανάρτηση του Μπούση από το ΒΑΚ

Η βαθμολογία των πλέι άουτ - Κρατάει την τύχη στα χέρια του ο ΟΦΗ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.