Ο ΟΦΗ όπως θα έπρεπε να είναι... στα εκτός

Απόψεις

H επαγγελματική νίκη, η αποτελεσματικότητα και τα πλέι άουτ που έπαθαν... Premier League.

Νίκη, δεύτερη στο «Γεντί Κουλέ», διατήρηση του αήττητου στα πλέι άουτ, πρώτη παραβίαση εστίας στα εντός έδρας παιχνίδια. Ο ΟΦΗ νίκησε 2-1 τον Βόλο, στην πιο επαγγελματική του νίκη την τρέχουσα σεζόν.

Το είπε μετά το τέλος του σαββατιάτικου αγώνα ο Γιον Τοράλ, ο μεγάλος πρωταγωνιστής και σκόρερ του τριπόντου. Ο Ισπανός μέσος είναι ποιοτικός ποδοσφαιριστής, ένα από τα καλύτερα «δεκάρια» του πρωταθλήματος, κομβική προσωπικότητα για τον ΟΦΗ κι έδειξε πως όταν είναι στα καλά του... είναι άπιαστος.

Ο Ισπανός αρτίστας έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στη νίκη του Σαββάτου, σε ένα ματς που ο ΟΦΗ δεν ήταν εντυπωσιακός, αλλά ήταν κυνικός. Αυτό που χρειάζεται όταν δεν πιάνεις το μάξιμουμ της απόδοσής σου ή αυτό που χρειάζεται γενικότερα για να μαζεύεις βαθμούς.

Η εικόνα του ΟΦΗ δεν συγκρίνεται με αυτή κόντρα στον Ατρόμητο. Τι έκανε σε εκείνο το ματς; 0-0. Τι έκανε με τον Βόλο; 2-1. Αποτελεσματικότητα λέγεται αυτό, αλλά και ποιότητα λόγω Τοράλ.

Ο Ομιλος είχε το Σάββατο ό,τι δεν έχει στα εκτός έδρας παιχνίδια. Τον κυνισμό για να τελειώνει τα παιχνίδια. Η ειδοποιός διαφορά. Με τον Δέλλα στον πάγκο υπάρχει μεγάλη βελτίωση στην αποτελεσματικότητα -το λένε και οι αριθμοί- αλλά απέχει αρκετά στο να γίνει η ομάδα που θα «καθαρίζει» τα παιχνίδια.

Αν ο ΟΦΗ του Σαββάτου εμφανιζόταν σε πολλά παιχνίδια την τρέχουσα σεζόν τώρα θα μιλούσαμε για πλέι οφ κι όχι πλέι άουτ. Τα οποία πλέι άουτ, ειρήσθω εν παρόδω, έχουν γίνει... Premier League. Η Κηφισιά έχει πάθει... Μάντσεστερ Σίτι, ο Βόλος είχε πάθει... Άρσεναλ μέχρι να παίξει με τον ΟΦΗ και η μάχη της παραμονής έχει γίνει απρόβλεπτη.

Κι εδώ επανερχόμαστε στον κυνισμό που λέγαμε. Ο ΟΦΗ καθάρισε στα πλέι άουτ ως μία απολύτως καθαρή ομάδα. Για να μη μπει σε μπελάδες σε μία διαδικασία που όπως φαίνεται θα έχει κι άλλες ανατροπές μέχρι το φινάλε της. Ετσιθελικά.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.