Ο επιθετικός ΟΦΗ παράγει φάσεις, αλλά του λείπει η ισορροπία

Απόψεις

Επίθεση, άμυνα. Μοιάζει (σχεδόν) χαώδης η διαφορά των δύο γραμμών και ο Νταμπράουσκας αναζητά την ισορροπία.

Δέκα γκολ ο ΟΦΗ, τα έξι οι δύο επιθετικοί του. Τρία ο Λουίς Φελίπε, τρία ο Ντίκο. Συν ένα του βραζιλιάνου στον... παλαβό αγώνα κυπέλλου με τα Χανιά. Το πρόβλημα του ΟΦΗ δεν είναι επιθετικό, γράφαμε στην αρχή της χρονιάς.

Ο ΟΦΗ φέτος σκοράρει. Δεκαπέντε γκολ το σύνολο σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Υψηλοί αριθμοί και στις τελικές προσπάθειες, είναι στις πρώτες ομάδες της Super League στη σχετική κατηγορία. Τρία γκολ στον Άρη, ένα στον ΠΑΟΚ, δύο στην ΑΕΚ.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός που η κουβέντα επικεντρωνόταν στο αν ο ΟΦΗ είναι ενισχυμένος επιθετικά. Φτάνουν ο Φελίπε και ο Ντίκο; Θέλει κι άλλη ενίσχυση στα φορ; Χρειάζεται χαφ ή επιθετικός;

Την απάντηση την έδωσε ο ίδιος ο Νταμπράουσκας με την απόκτηση του Γκλάζερ. Έφερε κι άλλο ποδοσφαιριστή για τη μεσαία γραμμή και δεν άλλαξε το στάτους της επίθεσης. Έτσι κι αλλιώς με Φελίπε και Ντίκο (αλλά και Τοράλ, αφού έχουμε τονίσει ότι ο Λιθουανός τεχνικός τον υπολογίζει -και- ως φορ) ο ΟΦΗ δείχνει καλά βάσει του συστήματος που παίζει. Από τη στιγμή που ο Νταμπράουσκας επιλέγει έναν καθαρό επιθετικό στα ματς, τα μαθηματικά βγαίνουν.

Ο... πανικός για την απόκτηση κι άλλου στράικερ δεν είχε βάση από τη στιγμή που ο ΟΦΗ δεν έβγαζε πρόβλημα μπροστά. Αν εξαιρέσουμε το ματς με τον Αστέρα στην Τρίπολη, η Κρητική ομάδα μια χαρά φάσεις βγάζει και γκολ βάζει. Προφανώς δεν βάζει τον απαιτούμενο αριθμό που θα έδιναν περισσότερους βαθμούς από αυτούς που έχει τώρα, αλλά αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος. Η άλλη είναι ότι ο ΟΦΗ δεν έχει περισσότερους βαθμούς γιατί φαίνεται προβληματικός στην άμυνα.

Εχει δώσει 8 επίσημα παιχνίδια, επτά για τη Super League και ένα για το κύπελλο. Σε δύο δεν έχει δεχθεί γκολ, με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Δύο φορές έχει δεχθεί τρία (από Αστέρα και Χανιά), συνολικά -και στις δύο διοργανώσεις- έχει 15-12 γκολ, 10-9 στο πρωτάθλημα.

Δώδεκα γκολ σε 8 παιχνίδια τα λες πολλά και εκεί είναι το θέμα του ΟΦΗ σε σχέση με όσα έχουμε δει έως τώρα. Και δέχεται γκολ και δέχεται φάσεις. Μόνο με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ η άμυνα λειτούργησε άψογα.

Ο Νταμπράουσκας έφτιαξε μία ομάδα που θέλει να παράγει ποδόσφαιρο και φάσεις. Ταυτόχρονα παραμένει ευάλωτη πίσω. Το πρόσφατο παιχνίδι κυπέλλου στα Χανιά δεν είναι το αντιπροσωπευτικό παράδειγμα, αυτά τα ματς γίνονται μια φορά στα δέκα χρόνια, δεν επαναλαμβάνονται. Άλλα παιχνίδια είναι εκείνα που φανερώνουν το πρόβλημα του ΟΦΗ πίσω.

Αυτή είναι η επόμενη πρόκληση του προπονητή του Ομίλου. Η ισορροπία σε επίθεση και άμυνα. Αν το καταφέρει και ο ΟΦΗ συνεχίσει την ευκολία που έχει στο σκοράρισμα, θα έρθουν περισσότεροι βαθμοί. Θα μιλάμε για κανονικότητα. Προς το παρόν η διαφορά ανάμεσα στις δύο γραμμές παραμένει (σχεδόν) χαώδης.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.