Το πρόβλημα του ΟΦΗ είναι αμυντικό ή επιθετικό;

Απόψεις

Μία συζήτηση που έχει ανοίξει για τον ΟΦΗ και το πραγματικό πρόβλημα που επιβεβαίωσε και ο Νταμπράουσκας.

ΟΦΗ-Άρης 3-2. Αστέρας Τρίπολης-ΟΦΗ 3-0. ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 1-0. Λαμία-ΟΦΗ 2-2. Τέρματα 6-7. Ο ΟΦΗ σε τέσσερις αγωνιστικές της Super League έχει δείξει δύο διαφορετικά πρόσωπα. Σκοράρει, αλλά και δέχεται γκολ. Ισως τα 6 τέρματα να μοιάζουν υπερβολικά βάσει τελικών συνολικά, ίσως και τα 7 που έχει δεχθεί να φαντάζουν κι αυτά υπερβολικά. Η αλήθεια των αριθμών, όπως το βλέπει κανείς.

Η συζήτηση έχει χωριστεί στα δύο: θέλει ακόμη έναν επιθετικό ή να φτιάξει την άμυνά του; Η πρώτη γίνεται με αφορμή τον τραυματισμό του Ντίκο που αφήνει τον Φελίπε ως καθαρό φορ. Η δεύτερη γίνεται λόγω των αμυντικών ανορθογραφιών που φέρνουν εύκολα γκολ από τον αντίπαλο. Τέτοιο ήταν του Τσιλούλη το Σάββατο, τέτοια ήταν με τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Όσο ο ΟΦΗ βάζει γκολ, αλλά και δέχεται οι συζητήσεις δεν θα σταματήσουν. Όταν αλλάξει το στάτους, θα αλλάξει και η κουβέντα. Τι έχει περισσότερο ανάγκη τη δεδομένη χρονική στιγμή; Να βελτιωθεί στο σκοράρισμα ή να βελτιωθεί στην άμυνα; Αν γίνει το πρώτο τότε πάμε στην... ολλανδική νοοτροπία του "να βάλω περισσότερα γκολ από τον αντίπαλο". Αν γίνει το δεύτερο θα έρθουν πιο εύκολα οι νίκες. Φαινομενικά.

Το δεδομένο, από όποια πλευρά κι αν το δει κανείς, είναι ότι ο ΟΦΗ δεν είναι ακόμα έτοιμος. Το τόνισε και ο Βάλντας Νταμπράουσκας στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα κόντρα στη Λαμία. Και επειδή δεν είναι έτοιμος αυτή τη στιγμή μετράνε περισσότερο τα αποτελέσματα από τις εμφανίσεις.

Επτά βαθμοί σε τέσσερις αγωνιστικές έχοντας παίξει με Άρη και ΠΑΟΚ δεν είναι κακός απολογισμός. Το αγοράζεις, που λέμε, στην αρχή της χρονιάς. Οι αγωνιστικές παθογένειες, όμως, που βγαίνουν στο χορτάρι, κυρίως λόγω της ανετοιμότητας του ΟΦΗ, είναι αυτές που ανησυχούν για τη συνέχεια.

Η Κρητική ομάδα δεν μπορεί να συγκριθεί με Λαμίες, Παναιτωλικούς και λοιπούς και κοιτάζει -δικαίως- πάνω βάσει της ποιότητάς του. Ας συμφωνήσουμε πως ο ΟΦΗ δεν είναι ακόμα έτοιμος και ας μην επικεντρωθούμε στο πρόβλημα. Το θέμα είναι η συνέχεια και τι θα δείξει στα παιχνίδια που ακολουθούν. Τώρα έρχεται ο Ατρόμητος, για το απόλυτο του Ομίλου στο «Γεντί Κουλέ», το οποίο καθορίζει έως τώρα την πορεία του. Να, αυτή είναι μία μεγάλη διαφορά σε σχέση με πέρυσι. Η έδρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η βαθμολογία της Super League

Βάζεις έξι… τρως επτά, δεν γίνεται!

Νταμπράουσκας: «Έχουμε δεχθεί επτά γκολ, αλλά να δούμε και πόσους βαθμούς έχουμε»


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.