Ο ΟΦΗ που κάνει τη διαφορά και ο Πογιέτ που σφυρίζει αδιάφορα

Απόψεις

Ο ΟΦΗ που στηρίζει το ελληνικό στοιχείο, τα δύο ντέρμπι των 9 Ελλήνων και ο Γκουστάβο Πογιέτ που... κοιτάζει αλλού.

Γκουστάβο Πογιέτ, προπονητής Εθνικής Ελλάδας, πήγε να δει το ντέρμπι του Άρη με τον ΠΑΟΚ, προφανώς για να δει κάποιους από τους Έλληνες των δύο ομάδων που μπορεί να τον απασχολήσουν για την Εθνική και είδε τον εξής έναν: Πασχαλάκη.

Ο γκολκίπερ του Δικεφάλου του Βορρά ήταν ο μοναδικός Έλληνας στις ενδεκάδες των δύο ομάδων στο κυριακάτικο ματς των πλέι οφ. Ένας στους 22, το λες και κατάντια για το ποδόσφαιρό μας. Έχει και συνέχεια, βέβαια, γιατί στους 64 ποδοσφαιριστές που χρησιμοποιήθηκαν την Κυριακή στα δύο ντέρμπι σε «Βικελίδης» και Λεωφόρο, είδαμε μόλις 9 Έλληνες!

Το αστείο σε όλο αυτό είναι ότι ο ομοσπονδιακός προπονητής προτίμησε να δει μία αναμέτρηση στην οποία τελικά δεν χρησιμοποιήθηκαν περισσότεροι του ενός Ελληνες και όχι, ας πούμε, τον αγώνα του Ατρόμητου με τον ΟΦΗ. Μία ωραία πεταλούδα, δηλαδή.

Σιγά μην πάει να δει πλέι άουτ, ε; Ο ΟΦΗ, για να είμαστε πιο ακριβείς, κατέβηκε να παίξει στο Περιστέρι με Μαρινάκη, Διαμαντή, Βούρο, Μπαλογιάννη, Τσιλιανίδη και Λάμπρου. Έξι στους 11 της ενδεκάδας. Το έκανε και στο ματς με τη Λαμία, με τον Νιόπλια να ξεκινάει με 8 Ελληνες στην ενδεκάδα, το έκανε και με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, πάλι με 8 Έλληνες.

Συνολικά στο ματς του Περιστερίου είδαμε 14 Έλληνες στο σύνολο των 22 ποδοσφαιριστών. Ατρόμητος και ΟΦΗ στηρίχθηκαν στο ελληνικό στοιχείο, αλλά ο Πογιέτ, που όπως ο ίδιος έχει πει δεν έχει κλείσει την πόρτα της Εθνικής σε κανέναν, πήγε να δει ένα παιχνίδι στο οποίο ο Πασχαλάκης ήταν... ο βασιλιάς της μοναξιάς.

Το θέμα, λοιπόν, δεν είναι ο Πογιέτ, ή για να το θέσουμε καλύτερα, μόνο ο Πογιέτ, αλλά το πώς διαχειρίζεται έως τώρα τη θέση του στον πάγκο της Εθνικής και το και πώς το ελληνικό ποδόσφαιρο χάνει την ταυτότητά του.

Ο ΟΦΗ παίζει με ελληνική άμυνα, χρησιμοποιεί στα «φτερά» κατά κύριο λόγο Λάμπρου και Τσιλιανίδη, συνεχίζει να επενδύει στο «ντόπιο προϊόν» και στο μέλλον (ο Μανδάς είναι η απόδειξη) και πλέον φαντάζει... όαση στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Προφανώς και δεν είπαμε από τον Πογιέτ να καλέσει όλον τον ΟΦΗ στην Εθνική, αλλά αξίζει και η Κρητική ομάδα ένα... βλέμμα από τον ομοσπονδιακό τεχνικό. Αξίζει και ο Βούρος ένας βλέμμα από τον Γκουστάβο Πογιέτ που προς το παρόν και μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου, βαδίζει στα ίδια... χνάρια με τους προηγούμενους. Ο ΟΦΗ, πάντως, βαδίζει στα δικά του χνάρια χωρίς να έχει ανάγκη κανέναν Πογιέτ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ατρόμητος-ΟΦΗ 1-1

Οι βαθμολογίες σε πλέι οφ και πλέι άουτ

Νιόπλιας: «Να έχουμε χαρούμενα πρόσωπα, να μη δίνουμε δικαιώματα»


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.