Ο ΟΦΗ πρέπει να προστατεύσει τον Μεγιάδο

Απόψεις

Ο Μεγιάδο δεν είναι ο περσινός Μεγιάδο και ο ΟΦΗ οφείλει να το διορθώσει. Γράφει ο Μανόλης Γρηγοράκης

Την Κυριακή ο ΟΦΗ θα παίξει για πρώτη φορά φέτος χωρίς τον Μεγιάδο. Όταν συνέβη πέρσι είχαμε πέσει να πεθάνουμε, τώρα μάλλον θα το αντέξουμε. Δεν είναι μόνο οι σεζόν διαφορετικές, είναι και οι Μεγιάδο. Ο περσινός ήταν ο παίκτης από τον οποίο περνούσαν όλα - όλα εκτός από τον αντίπαλο φυσικά. Ο παίκτης που έχτιζε το παιχνίδι σου και γκρέμιζε του απέναντι, που έδινε πόνο και έπαιρνε σκαλπ. Ο παίκτης από τον οποίο όλοι οι προπονητές που σέβονται τον εαυτό τους ξεκινούν την ενδεκάδα. Αυτός ήταν ο περσινός Μεγιάδο.

Ο φετινός είναι άλλος παίκτης. Είναι ο παίκτης από τον οποίο ξεκινούν οι προπονητές των αντιπάλων το σημάδι στο ομαδικό πρέσινγκ όταν ο ΟΦΗ αρχίζει το χτίσιμο της επίθεσής του. Γιατί; Γιατί τον βλέπουν ότι δεν πατάει καλά. Ότι η παραμικρή πίεση τον οδηγεί σε λάθος, απ’ αυτά που με τη σειρά τους οδηγούν σε φάση-γκολ.

Το πρόβλημα του Μεγιάδο είναι πρόβλημα ολόκληρου του ΟΦΗ, ακριβώς επειδή η θέση του είναι νευραλγική και ο ρόλος του κρίσιμος. Όχι μόνο όταν η ομάδα είναι σε θέση άμυνας, αλλά κυρίως όταν χτίζει την επίθεσή της. Ο Μεγιάδο είναι συνήθως ο παίκτης που παίρνει την πρώτη μπάλα και είναι πάντα ο παίκτης από τα πόδια του οποίου θα περάσει οπωσδήποτε πριν φτάσει στους μπροστινούς. Όταν ο Μεγιάδο δεν είναι καλά, όλος ο ΟΦΗ δεν είναι καλά.

Αυτό δεν θα ήταν πρόβλημα αν υπήρχε λύση. Αλλά δεν υπάρχει. Κανείς από τους υπάρχοντες στο ρόστερ δεν μπορεί να παίξει το ρόλο του Μεγιάδο - όχι μόνο του περσινού, του... κανονικού Μεγιάδο δηλαδή, αλλά ακόμα και του φετινού. Ο Σακόρ ή ο Στάικος είναι επιλογές-προϊόν αλχημείας και όχι αξιόπιστες εναλλακτικές. Τον περασμένο Γενάρη το κλαμπ προχώρησε σε μια τέτοια φέρνοντας στην ομάδα τον Ζοάο Βίκτορ, ένα ποιοτικό εξάρι με καλό βιογραφικό, αλλά και ανάλογο κασέ. Άργησε να γίνει κομμάτι της ομάδας, αλλά όταν έγινε έβγαλε την ποιότητά του και την ακούμπησε στο χορτάρι - αυτό συνέβη κυρίως στα πλέι οφ. Καλώς ή κακώς ο Βίκτορ έφυγε και δεν αντικαταστάθηκε, με άλλα λόγια δεν ήρθε αντικαταστάτης του Μεγιάδο και αυτό, από τη στιγμή μάλιστα που ο Αργεντινός ενσωματώθηκε αργά στην ομάδα λόγω της καθυστέρησης στην ολοκλήρωση της μεταγραφής του, μάλλον δεν έπρεπε να γίνει. Αλλά γι’ αυτό είναι η χειμερινή μεταγραφική περίοδος, για διορθώσεις.

Ακόμα κι αν ο Μεγιάδο βρει στο μεταξύ τον εαυτό του, ακόμα κι αν όλα γίνουν όπως πριν (θα γίνουν), ένας αντί-Μεγιάδο θα είναι πάντα χρήσιμος, αν όχι απαραίτητος. Όχι μόνο για την ομάδα, αλλά και για τον ίδιο τον Μεγιάδο. Ο Μεγιάδο είναι παίκτης-κεφάλαιο για τον ΟΦΗ και αξίζει να προστατευθεί από τη φθορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέα ατυχία με Φερέιρα!

Ποια μέρη της Κρήτης αρέσουν στους παίκτες του ΟΦΗ

Και ο Μεγιάδο χρειάζεται τις ανάσες του

Special Αφιέρωμα: Ο ΟΦΗ και το παράδοξο της εποχής Σαμαρά!

Ο «καυτός» Απόλλων απειλεί τον ΟΦΗ

Το 2021 επιστρέφει ο ντε Γκουζμάν για τον ΟΦΗ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.