Ο ΟΦΗ συνεχίζει από εκεί που τελείωσε

Απόψεις

Τι άφησε το πρώτο φιλικό του ΟΦΗ απέναντι στη Φίτεσε και τα πρώτα θετικά σημάδια

Το να κρίνεις ένα φιλικό προετοιμασίας από το αποτέλεσμα είναι λάθος. Πρώτη βασική αρχή του ποδοσφαίρου. Πόσο μάλλον όταν αυτό είναι το παρθενικό που δίνεις εφέτος και προέρχεται μετά από περίπου 15 μέρες προπονήσεων.

Με αυτές τις συνθήκες πήγε ο ΟΦΗ να παίξει το απόγευμα της Τρίτης με τη Φίτεσε στην Ολλανδία. Κόντρα σε μία πιο έτοιμη ομάδα -φάνηκε αυτό από την ορμή της στα πρώτα λεπτά του αγώνα- και με δεδομένο ότι εσύ σαν ομάδα τώρα «χτίζεις» αυτό που θέλεις.

Ο Όμιλος, λοιπόν, έπαιξε, έχασε 2-1, ουδείς από την κρητική ομάδα θα κρατήσει το τελικό αποτέλεσμα και άπαντες θα μείνουν στην ουσία. Και η ουσία είναι ότι έβγαλε κάποια από τα πράγματα που θέλει να περάσει ο Νίκος Νιόπλιας στην ομάδα, σε συνέχεια της περσινής της εικόνας με τον ίδιο στον πάγκο στα πλέι οφ.

Το ένα είναι η ψυχολογία. Βασικό στο ποδόσφαιρο, από αυτό πληγώθηκε ουκ ολίγες φορές πέρυσι ο ΟΦΗ. Στο φιλικό με την ολλανδική ομάδα δέχθηκε δύο γρήγορα γκολ, αλλά συνήλθε και έφερε το παιχνίδι στα μέτρα του δημιουργώντας συνθήκες αντίδρασης. Δεν είναι το γκολ του Στάρτζεον είναι η συνολική εικόνα μετά το 2-0.

Το δεύτερο είναι η γρήγορη κόντρα. Το επιχείρησε πολλές φορές στο χθεσινό παιχνίδι, το έκανε ακόμα περισσότερες πέρυσι στα πλέι οφ. Κλέψιμο της μπάλας και γρήγορα μπροστά. Είναι η ταυτότητα του ΟΦΗ, η ταυτότητα του Νίκου Νιόπλια. Να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο και να δημιουργήσει προϋποθέσεις ανοιχτού χώρου για να «χτυπήσει».

Το τρίτο και τελευταίο είναι η ποιότητα. Το τόνισε και ο 56χρονος προπονητής. Ο ΟΦΗ έκανε ποιοτικό παιχνίδι απέναντι σε έναν πιο δυνατό, πιο έτοιμο και καλύτερο αντίπαλο. Είχε αυτοματισμούς, είχε παίκτες που προσπάθησαν να κάνουν τη διαφορά, είχε τα στοιχεία εκείνα που απαιτούνται σε ματς υψηλού βαθμού δυσκολίας. Και αυτό με τη Φίτεσε ήταν τέτοιο, όπως θα είναι αυτό με την Άντερλεχτ την προσεχή Παρασκευή.

Ο ΟΦΗ έδωσε το πρώτο του φιλικό και ξεμούδιασε από την προετοιμασία. Το σκορ έχει ήδη ξεχαστεί, αυτό που κρατάει το τεχνικό επιτελείο είναι η γενικότερη εικόνα στην οποία θα χτίσει για τη συνέχεια.

Με τις μεταγραφές να μην έχουν ολοκληρωθεί και τις επόμενες προσθήκες να έπονται, το αίσθημα που άφησε το φιλικό της Τρίτης είναι αισιόδοξο. Βάζοντας πάντα στο κάδρο το χρονικό σημείο, την ετοιμότητα του ΟΦΗ και φυσικά την ετοιμότητα του αντιπάλου. Με λίγα λόγια, πρώτο τεστ θετικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φίτεσε-ΟΦΗ 2-1: Θετική εικόνα στο ξεμούδιασμα

Στιγμιότυπα από το φιλικό του ΟΦΗ

Νιόπλιας: «Έχουμε ποιότητα, θα γίνουμε ακόμα καλύτεροι»


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.