Ο ΟΦΗ, το νέο γήπεδο και η Διπλή Ανάπλαση

ΟΦΗ

Η περίπτωση του Παναθηναϊκού έφερε ξανά στην επικαιρότητα την ανάγκη που έχει ο ΟΦΗ για νέο γήπεδο

Το τελευταίο διάστημα έχει μπει στην επικαιρότητα του ΟΦΗ, αν και όχι στην πρώτη γραμμή αφού προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια σημαντική εξέλιξη, η δημιουργία νέου γηπέδου , όπως προβλέφθηκε και από το νέο Ειδικό Χωρικό Σχέδιο για τη Νέα Αλικαρνασσό, όπου θα μπορούσε να μεταφερθεί το γήπεδο της ομάδας.

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα αντιπροσωπεία του ΟΦΗ πήγε στη Λότζια επί του συγκεκριμένου θέματος. Ο Αντώνης Παντινάκης είχε αποκαλύψει στο ραδιόφωνο του LIVETALKS ότι οι Γιώργος Σαμαράς, Ηλίας Πουρσανίδης και Λεωνίδας Παπαβασιλάκης είχαν συνάντηση τέλη Οκτωβρίου με τον δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό, αλλά και με τον Εντεταλμένο σύμβουλο δημοτικής περιουσίας, Μανώλη Βασιλάκη.

Όπως είχατε διαβάσει, ο λόγος της επίσκεψης ήταν τα όσα έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα με την πρόταση μελετητών αναφορικά με το νέο γήπεδο του ΟΦΗ στο αεροδρόμιο και τη διπλή ανάπλαση. Την πρόταση, δηλαδή, δημιουργίας γηπέδου στο υπάρχον αεροδρόμιο όταν αυτό μεταφερθεί στο νέο που κατασκευάζεται στο Καστέλι και την ίδια ώρα το γήπεδο στα Καμίνια να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου (εξ ου η διπλή ανάπλαση).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο ζήτημα είχε αναδείξει την προεκλογική περίοδο στις αυτοδιοικητικές εκλογές ο Νίκος Μπουνάκης. Ο γνωστός επιχειρηματίας, πρόεδρος του Γιούχτα και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Συνδυασμό του Βασιλη Λαμπρινού «Δύναμη Πολιτών», είχε αναφερθεί στη δημιουργία νέου γηπέδου του ΟΦΗ σε άλλη περιοχή και αξιοποίηση του «Γεντί Κουλέ». Είχε προτείνει, έπειτα από τη δημιουργία του νέου γηπέδου της μεγάλης ομάδας του Ηρακλείου, το οποίο θα γίνει σε συνεργασία με τον δήμο τον ερασιτέχνη ΟΦΗ και την ΠΑΕ ΟΦΗ, την ανασυγκρότηση της ευρύτερης περιοχής που σήμερα στεγάζεται το γήπεδο.

Επί της ουσίας δηλαδή, το θέμα της διπλής ανάπλασης δεν είναι άγνωστο και θα παραμείνει στο κάδρο, ειδικά όταν υπάρχει και το θέμα του Παναθηναϊκού με τον Βοτανικό που μπορεί να αποτελέσει μπούσουλα.

Βέβαια, το ζήτημα δεν αφορά μόνο τον ΟΦΗ, δεν εξαρτάται μόνο από την κρητικό σύλλογο. Προφανώς και είναι κάτι που ενδιαφέρει τους επικεφαλής, αλλά τα λόγια και οι προτάσεις πρέπει να γίνουν πράξεις για να προχωρήσει το όποιο θέμα. Επίσης, πρέπει πρώτα να φύγει το αεροδρόμιο από την Αλικαρνασσό και να πάει στο Καστέλλι. Σίγουρα είναι μία χρονοβόρα διαδικασία, αλλά το πάθημα του Παναθηναϊκού πρέπει να γίνει μάθημα. Οι «πράσινοι» κόλλησαν για πάνω από μία ντουζίνα χρόνια μέχρι να υπάρξει κάποια εξέλιξη για το νέο γήπεδο. Ο ΟΦΗ δεν έχει αυτή την πολυτέλεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

69 χρόνια «Γεντί Κουλέ»: Ένα συγκινητικό βίντεο - αφιέρωμα

Μανόλης Γρηγοράκης: Ένα «Γεντί Κουλέ» αντάξιο ενός μεγάλου ΟΦΗ


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.