Ο ΟΦΗ του β' μέρους θα υποβιβαστεί

Απόψεις

Ο ΟΦΗ ξενερώνει τον κόσμο του. Κι αυτό είναι το σημαντικότερο τη δεδομένη χρονική στιγμή. Γράφει ο Σταύρος Καραΐνδρος.

Αν η γενικότερη εικόνα του ΟΦΗ ήταν καλή και απλά το ματς με τον Εργοτέλη ήταν μία (κακή) παρένθεση, δεν θα υπήρχε λόγος συζήτησης. Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία ακόμα και η μακρά, λόγω εορτών, διακοπή. Ακόμα -στην υπερβολή τους- θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και τα παραδείγματα ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού κόντρα σε Παναχαϊκή και Ξάνθη.

Τέρμα τα άλλοθι

Μόνο που ο ΟΦΗ του 2019 δεν έχει πλέον άλλοθι. Υπάρχει πρόβλημα και αυτό είναι ξεκάθαρο. Για να το πούμε όσο πιο απλά γίνεται, ο ΟΦΗ του β' ημιχρόνου κόντρα στον Εργοτέλη δεν έχει καμία τύχη στο πρωτάθλημα. Δεν έχει να αντιπαρατάξει τίποτα το καλό σε σχέση με τους ανταγωνιστές. Ο ΟΦΗ του πρώτου ημιχρόνου, αντίθετα, ήταν κάτι από ομάδα. Με διάρκεια μπορεί να πετύχει τους στόχους του.

Το θέμα είναι ότι ο ΟΦΗ ξενερώνει. Για να το πούμε στην καθομιλουμένη. Ξενερώνει τον κόσμο του, δεν είναι ομάδα που βγάζει πάθος, δύναμη, ποιότητα, βασικά δεν βγάζει τίποτα. Δύο παιχνίδια μέχρι στιγμής δεν φτάνουν. Οι νίκες με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό είναι απλά highlight. Πού είναι, λοιπόν, αυτός ο ΟΦΗ; 

Τι φταίει; Ποιότητα, φυσική κατάσταση, ψυχολογία, διάθεση. Ολα αυτά μαζί. Μπορεί να φταίει και το ρόστερ. Εκ του αποτελέσματος ίσως να μην επαρκεί για Super League. Προφανώς δεν μπορούν να κριθούν ακόμη οι μεταγραφές. Τον Γιαννούλη τον ξέρουμε, τους υπόλοιπους όχι. 

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

Ο ΟΦΗ έχει ανάγκη πρωτίστως από καλά παιχνίδια. Τα καλά παιχνίδια θα φέρουν ψυχολογία, βαθμούς, διάθεση, θα ζεστάνουν τον κόσμο. Μέχρι στιγμής ο εφετινός ΟΦΗ δεν είναι ομάδα που πωρώνει τον κόσμο του. Ο Μπούσης, οι μακέτες, τα νέα πρόσωπα στη διοίκηση, δεν φτάνουν. Η κρητική ομάδα έχει ανάγκη να ξαναγίνει ομάδα.

Ο Εργοτέλης είναι μία κατηγορία κάτω, δεν είναι καν στις πρώτες θέσεις της Football League, έχει κάθε δικαίωμα να πιστεύει ότι άξιζε τη νίκη. Ο ΟΦΗ πού ακριβώς μπορεί να σταθεί ενόψει συνέχειας; Στην εικόνα του πρώτου μέρους; Υποφερτά καλή, τίποτα παραπάνω, ας μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας.

Υπάρχει πρόβλημα. Και υπάρχουν και οι αρμόδιοι να το λύσουν. Ηρθε η ώρα να σφίξουν τα λουριά, να αναλογιστεί ο καθένας τις ευθύνες τους. Ο χρόνος περνάει, ακολουθεί μία κρίσιμη σειρά αγώνων, οι «μελανόλευκοι» δεν έχουν την πολυτέλεια να πετούν στα σκουπίδια βαθμούς και παιχνίδια. 

Το καμπανάκι στον αγώνα με τον Εργοτέλη «ήχησε» δυνατά. Αυτός ο ΟΦΗ του Παγκρήτιου δεν είναι ομάδα που μπορεί να σωθεί. Καλύτερα να ειπωθεί αυτό τώρα που είναι νωρίς. Γιατί μετά θα τρέχουμε...

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.