Ο ΟΦΗ του Νιόπλια, το «Γεντί Κουλέ» και η μεγάλη πρόκληση

Απόψεις

Αυτό είναι το μεγαλύτερο στοίχημα του Νίκου Νιόπλια για τον ΟΦΗ της νέας χρονιάς

Οι μεταγραφές, τα ρόστερ, οι αποχωρήσεις, τα συστήματα είναι πράγματα που απασχολούν και θα απασχολούν. Είναι αυτά στα οποία αναφέρθηκε ο Νίκος Νιόπλιας το Σάββατο, αλλά δεν είναι αυτά που θα διαμορφώσουν τον ποδοσφαιρικό χαρακτήρα του ΟΦΗ για τη νέα χρονιά.

Μικρότερο ρόστερ, σταθερότητα και δυνατή έδρα είναι το τρίπτυχο του 56χρονου προπονητή. Από όλα αυτά κρατήστε το τελευταίο και το σημαντικότερο: να ξαναγίνει το «Γεντί Κουλέ» η έδρα όπου δεν θα έρχεται η κάθε Λάρισα, ο κάθε Ατρόμητος και ο κάθε Παναιτωλικός να φεύγουν με βαθμό ή βαθμούς. Να φεύγουν με γκολ στην πλάτη και με σκυμμένο το κεφάλι. Ο ΟΦΗ του Νιόπλια να γίνει ο ΟΦΗ του Γκέραρντ.

Ο Νιόπλιας ανήκει στη γενιά των ποδοσφαιριστών που έζησε αυτόν τον ΟΦΗ. Όπως και οι επικεφαλής έζησαν αυτόν τον ΟΦΗ, έπαιξαν για αυτόν τον ΟΦΗ: που κέρδιζε οποιονδήποτε αντίπαλο κατέβαινε στο Ηράκλειο. Αυτόν τον ΟΦΗ θέλουν να ξαναχτίσουν. Κι εδώ ακριβώς είναι η ειδοποιός διαφορά. Οι επικεφαλής θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να ικανοποιήσουν τα «θέλω» του Μακεδόνα προπονητή για να ξαναγίνει ο Όμιλος μία ανταγωνιστική ομάδα ώστε να «χτίσει» ξανά ό,τι γκρέμισε η εφετινή χρονιά. Μία έδρα-φόβητρο για τους αντιπάλους, μία έδρα που θα δίνει βαθμούς και θα διώχνει κάθε συζήτηση για πλέι άουτ και μάχη για σωτηρίες. Αυτά δεν αρμόζουν στον ΟΦΗ.

Και όλα αυτά δεν γράφονται με αφορμή το χθεσινό 2-2 με τον Παναιτωλικό. Ουδείς ασχολείται με το συγκεκριμένο ματς ως προς τη σημασία του. Μόνο ο Νιόπλιας θα κρατήσει αυτά που είδε για να δουλέψει το καλοκαίρι. Το είπε και στις δηλώσεις του στη NOVA. Ό,τι είδε το Σάββατο απέναντι στην ομάδα του Αγρινίου είναι αφορμή για δουλειά στην καλοκαιρινή προετοιμασία. Και ό,τι είδε όλη τη χρονιά, αφού ήταν από εκείνους που βρισκόταν συνεχώς δίπλα στην κρητική ομάδα. Άρα γνωρίζει από πρώτο χέρι τι χρειάζεται, πόσο μάλλον τώρα που είχε 8 παιχνίδια ως προπονητής και διαμόρφωσε την εικόνα για την ομάδα.

Ο ΟΦΗ επί της ουσίας δεν θέλει πολλά πράγματα. Δεν θέλει κοσμογονικές αλλαγές ούτε γκρέμισμα. Έχει παίκτες, έχει ποιοτικό ρόστερ, ένα ξεκαθάρισμα θέλει για να μείνουν οι καλοί, όπως λέμε στην καθομιλουμένη, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες πινελιές για το βήμα παραπάνω. Και το βήμα παραπάνω είναι η επόμενη χρονιά να είναι θεαματικά καλύτερη από την περσινή. Τόσο απλά.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων από τη νέα σεζόν θα έχουμε τη σταδιακή επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα που σημαίνει ότι το «Θ.Βαρδινογιάννης» θα αποκτήσει ξανά ζωή. Αυτό το πράγμα το εφετινό δεν ήταν έδρα, ο κορωνοϊός «έσβησε» οποιοδήποτε πλεονέκτημα δίνει σε μία ομάδα η εξέδρα, όλα ήταν φλατ, για όλες τις ομάδες.

Του χρόνου το «Γεντί Κουλέ» πρέπει να ξαναγίνει η δύναμη του ΟΦΗ. Όχι επειδή θα επιστρέψει ο κόσμος, αλλά γιατί πρέπει ο Όμιλος να επιστρέψει σε αυτό που προστάζει το DNA του.

Το μεγαλύτερο, λοιπόν, στοίχημα -η πρόκληση αν θέλετε- του Νιόπλια και των επικεφαλής δεν είναι το «χτίσιμο» του ρόστερ της νέας σεζόν, αλλά το «χτίσιμο» της έδρας ως το μεγαλύτερο «όπλο» για τη νέα σεζόν. Και στην τελική ανάγνωση αυτά τα δύο είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Υπομονή, τώρα αρχίζει η δουλειά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΟΦΗ-Παναιτωλικός: Τα highlights και το συγκινητικό video για τον Ανδρεανίδη

Συγκίνησε ο Νιόπλιας για Ανδρεανίδη: «Δυστυχώς δεν πρόλαβα να μιλήσω μαζί του»

Συγκίνηση στο «Γεντί Κουλέ» για Ανδρεανίδη

Έτσι θέλει τον ΟΦΗ: Μικρότερο ρόστερ, σταθερότητα και δυνατή έδρα

ΟΛΑ ΤΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΤΣ ΤΟΥ ΟΦΗ


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.