​Ο ΟΦΗ του Σιμου είναι ακόμα εδώ

Απόψεις

Κάτι από τον ΟΦΗ του Νιόπλια θα δούμε λογικά από τη δεύτερη αγωνιστική και μετά. Γράφει ο Μανόλης Γρηγοράκης

Ο ΟΦΗ του Νιόπλια είναι (ακόμα) του Σίμου, θα περάσει καιρός για να γίνει άλλη ομάδα, άλλου προπονητή. Προς το παρόν είναι πάντα η ομάδα με τις γνωστές αδυναμίες, τους γνωστούς απόντες, τους γνωστούς παρόντες και τους γνωστούς παρόντες-απόντες.

Ο Νιόπλιας στο Χαριλάου δεν μπορούσε να αλλάξει πολλά - κάνα δυο παίκτες μόνο και κάτι ψιλά. Ο Βάτερμαν, η προφανής εξ ορισμού επιλογή για το τέρμα, έβγαλε το ματς χωρίς τα λάθη του Σωτηρίου, αλλά πλήρωσε τα λάθη των Γιαννούλη-Στάικου που έκαναν δώρο στον (πρώην ποδοσφαιριστή) Μήτρογλου ένα από τα πιο εύκολα γκολ της καριέρας του. Ο ΟΦΗ γενικά έχει το εύκολο γκολ, αλλά σε λάθος τέρμα και αυτό δεν θα αλλάξει ούτε εύκολα ούτε σύντομα - είναι από τα κουσούρια που κληροδότησε στον Νιόπλια ο Σίμος. Η αλήθεια είναι ότι η «χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος» ούτε πολλές φάσεις έφαγε από τη δεύτερη πιο ποιοτική μεσοεπιθετικά ομάδα του πρωταθλήματος ούτε περισσότερα από ένα γκολ.

Αν κάτι πρέπει οπωσδήποτε να πιστωθεί στην πρεμιέρα του ο Νιόπλιας είναι μια παραπάνω προσήλωση των παικτών στο τακτικό αμυντικό κομμάτι, αν κάτι πρέπει οπωσδήποτε να χρεωθεί είναι η σχεδόν μηδενική βελτίωση στο μεσοεπιθετικό. Δεν είναι θέμα ισοζυγίου, απλώς μια καλύτερη άμυνα χωρίς μια καλύτερη επίθεση άντε να σε φέρει στην ισοπαλία, η κατηγορία (ακόμα κι αυτός ο ευτελής στόχος της παραμονής) θέλει κάτι παραπάνω.

Ο Νιόπλιας φάνηκε μετά τη λήξη αισιόδοξος για τα πλέι άουτ και δεν αποκλείεται να είναι κιόλας. Ποντάρει στις επιστροφές, αλλά ξέρει κι ο ίδιος ότι από μόνες τους δεν αρκούν - άσε που κι οι απώλειες είναι πάντα μέσα στο παιχνίδι. Ο ΟΦΗ που παρέλαβε ο Νιόπλιας είναι μια ομάδα που το μόνο πράγμα που έμαθε να κάνει καλά ήταν να χάνει με κάθε μέσο και κάθε τρόπο, με ένα νόμο και ένα άρθρο. Μια τέτοια ομάδα, μια ομάδα που χάνει από τους Απόλλωνες, τους Βόλους και τις Λάρισες, ήταν μάλλον λογικό να χάσει και από (αυτόν) τον Άρη.

Λογικό επίσης είναι να δούμε (κάτι από) τον ΟΦΗ του Νιόπλια από τη δεύτερη αγωνιστική των πλέι άουτ και μετά - θα έχει μεσολαβήσει η διακοπή λόγω Εθνικής που θα του δώσει λίγο χρόνο δουλειάς στα βασικά: στο πώς να μη δέχεται φτηνά γκολ και στο πώς να σκοράρει έστω και τα λίγα που χρειάζονται για να βάλει από κάτω τη Λάρισα και τον Παναιτωλικό άντε και τη Λαμία, τις δυο-τρεις ομάδες δηλαδή που τον συναγωνίζονται φέτος σε ανεπάρκεια. Τρεις-τέσσερις ομάδες για μια θέση στο ημίφως της Σούπερλιγκ. Δεν είναι πλέι άουτ, είναι πλέι ωχ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άρης-ΟΦΗ 1-0

Το γκολ του Μήτρογλου που έκρινε το ματς

Η τελική βαθμολογία της κανονικής περιόδου

Η βαθμολογία των πλέι άουτ

Νιόπλιας: «Έχουμε καλή ομάδα, θα πάμε καλά»

Ανησυχία για Νέιρα και ντε Γκουζμάν

Η πίστη του Νιόπλια

Άποψη: Ο Νιοπλιας είδε πως ο ΟΦΗ έρχεται, το θέμα είναι πού πάει

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.