Ο ΟΦΗ του Σίμου και η ΑΕΛ του Κούγια

Απόψεις

Τα ματς του ΟΦΗ του Σίμου με την ΑΕΛ του Κούγια είναι κάτι χειρότερο από ματς της σειράς. Του Μανόλη Γρηγοράκη

Κάποτε τα ματς του ΟΦΗ με την ΑΕΛ ήταν αυτό που πρέπει πάντα να είναι: ντέρμπι Ευρώπης ανάμεσα στις δυο μεγαλύτερες ομάδες της ελληνικής περιφέρειας. Αυτό ήταν με τον ΟΦΗ του Γκέραρντ και την ΑΕΛ του Καντώνια. Σήμερα τα ματς του ΟΦΗ του Σίμου με την ΑΕΛ του Κούγια είναι κάτι χειρότερο από ματς της σειράς: τελικοί παραμονής - σαν αυτόν του ερχόμενου Σαββάτου.

Οι καιροί αλλάζουν δίχως να κοιτάζουν τη δική σου μελαγχολία λέει ο Σαββόπουλος, αλλά να δούμε τι θα πει κι ο Κούγιας. Ο «κορυφαίος» κατά τον ίδιο (και τον υιό του) ποινικολόγος έχασε προ ημερών την πρώτη δικαστική μάχη στην υπόθεση Λιγνάδη, αλλά κέρδισε την πρώτη μάχη παραμονής με τον Παναιτωλικό. Φυσικά ο Κούγιας θα προτιμούσε να είχε συμβεί το αντίστροφο - γι’ αυτό στην πόλη της Λάρισας και σε όλες τις πόλεις, κωμοπόλεις και χωριά της Ελλάδας συναγωνίζεται σε δημοφιλία τον, φερόμενο ως παιδοβιαστή, πελάτη του.

Ο Κούγιας στη Σούπερλιγκ δεν έχει την ισχύ που (αισθάνεται ότι) έχει σε αυτό το οποίο ο ίδιος ονομάζει δικαιοσύνη. Ευτυχώς, γιατί αν την είχε το ματς του Σαββάτου θα ήταν ακόμα δυσκολότερο για τον ΟΦΗ. Τώρα είναι απλώς δύσκολο, πολύ δύσκολο. Διότι ο ΟΦΗ εκτός από την ΑΕΛ έχει να αντιμετωπίσει και την πραγματικότητα. Την πραγματικότητα μιας ομάδας που έχει ξεχάσει πως είναι όχι μόνο να κερδίζεις, αλλά και να παίζεις για να κερδίζεις. Την πραγματικότητα μιας ομάδας που ξέρει να χάνει με όλους τους τρόπους: χάνει όταν παίζει άσχημα, χάνει όταν παίζει υποφερτά, χάνει όταν παίζει καλά, χάνει όταν παίζει - τελεία.

Απέναντι σε αυτή την ομάδα και μέσα στο άδειο (η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ του φετινού ΟΦΗ) Γεντί Κουλέ ακόμα και το συνονθύλευμα του Κούγια -μια μεικτή μισθοφόρων μιας χρήσεως- μπορεί να ελπίζει σε αποτέλεσμα. Κι αν το πάρει, μπορεί να ελπίζει ότι στα πλέι άουτ θα αποφύγει αυτό που φοβάται από την αρχή της σεζόν ο Κούγιας: την τελευταία θέση, που οδηγεί απευθείας στο βόθρο της Β’ Εθνικής - πόσο οξύμωρο ο Κούγιας να φοβάται το βόθρο, το αντίστροφο θα ήταν λογικό.

Ο ΟΦΗ πάντως, ειδικά αυτός ο ΟΦΗ, πρέπει όχι μόνο να τον φοβάται, αλλά και να τον τρέμει - δεν χρειάζεται ανάλυση γιατί. Ένα κοστούμι που μοιάζει εξ αρχής κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του Κούγια δεν μπορεί να το φορέσει ο Μπούσης ή οι Σαμαράδες - ούτε αυτό χρειάζεται ανάλυση. Δεν χρειάζεται ούτε μια απλή υπέρβαση - αρκεί μόνο να σταθούν στο ύψος τους, αφήνοντας τον Κούγια οριστικά στο δικό του.

ΥΓ: Υπάρχουν βέβαια και τα μπαράζ, αλλά αυτά είναι μια άλλη ιστορία και ένα άλλο άρθρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τελευταία νίκη στο «Γεντί Κουλέ» επί... Γκέραρντ!

Ο στόχος του Σίμου με ΑΕΛ

Να κόψει την... αγαπημένη του συνήθεια


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.