Ο Ουές δείχνει τι ακριβώς θέλει ο ΟΦΗ στις μεταγραφές

Απόψεις

Η περίπτωση του 22χρονου μπακ «απαντά» στο πώς κινείται ο ΟΦΗ στις μεταγραφές

Τα όσα είπε ο Γιώργος Σίμος στη διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου είχαν ξεχωριστό ενδιαφέρον, κυρίως γιατί μετά από καιρό ο τεχνικός του ΟΦΗ είχε την ευκαιρία να μιλήσει δημοσίως και να αναφερθεί στα τρέχοντα ζητήματα της ομάδας.

Αν πρέπει να απομονώσουμε κάποια σημεία των δηλώσεών του, ένα εξ αυτόν είναι η περίπτωση του Αμπντούλ Ραχμάν Ουές. Ο Σίμος αναφέρθηκε στον νεαρό ποδοσφαιριστή και τα όσα είπε πρέπει να αποτελέσουν οδηγό για το μέλλον. Όχι μόνο για τις -δεδομένες- ικανότητες του ποδοσφαιριστή, αλλά για το πώς κινείται η κρητική ομάδα στο μεταγραφικό παζάρι.

Προ λίγων ημερών, δημοσιεύματα από Κύπρο ήθελαν την περίπτωση του Φώτη Παπουλή να απασχολεί τον ΟΦΗ. Μέχρι, όμως, εκεί. Κάθε τι που κυκλοφορεί ελεύθερο στην αγορά και έχει αξία ασφαλώς και ενδιαφέρει τον ΟΦΗ. Αυτό μέχρι να υπάρξει κάτι η απόσταση είναι μεγάλη και παρά το γεγονός ότι δεξιά κι αριστέρα γράφτηκαν πολλά, Παπουλής για τον Όμιλο δεν υπήρξε ποτέ.

Πού κολλάει ο Παπουλής με τον Ουές; Από τη μία έχεις έναν εξαιρετικό και έμπειρο ποδοσφαιριστή, αλλά στην ηλικία των 35 ετών και από την άλλη έναν 22χρονο που έχει προοπτικές, μέλλον και διάθεση για να πρωταγωνιστήσει. Από τη μία πλευρά έχουμε μία μεταγραφή μόνο για το τώρα και από την άλλη μία μεταγραφή για το αύριο, την επόμενη μέρα, το μέλλον.

Ο ΟΦΗ, λοιπόν, δεν κινείται στα «τυφλά» στο μεταγραφικό κομμάτι. Προφανώς θα ασχοληθεί και με συγκεκριμένες περιπτώσεις -ο Ζοάο Βίκτορ, για παράδειγμα, ήταν μία από αυτές- αλλά τον Όμιλο τον ενδιαφέρει κυρίως το αύριο και η προοπτική. Να έρχονται ποδοσφαιριστές που έχουν μπροστά τους ποδοσφαιρικά χρόνια και δίψα για διάκριση. Να έρχονται ποδοσφαιριστές που έχουν να δώσουν και -γιατί όχι- έχουν να... φέρουν (σε περίπτωση μελλοντικής πώλησης).

Ο Ουές είναι ακριβώς αυτό. Για τον ίδιο είναι μία ευκαιρία ζωής ο ΟΦΗ. Υγιές περιβάλλον, με σωστούς ανθρώπους για να δουλέψει και να κάνει το βήμα παραπάνω. Για τον ΟΦΗ μία εξαιρετική περίπτωση, που αν δουλέψει και βελτιωθεί εκεί που χρειάζεται θα ανέβει επίπεδο. Και μαζί του θα ανέβει και ο ΟΦΗ.

Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν τα «πρέπει» του κόσμου και τα «πρέπει» του πλάνου. Στη μία περίπτωση, οι ομάδες για τον κόσμο είναι ό,τι το συναίσθημα για την καρδιά. Στη δεύτερη περίπτωση οι ομάδες είναι ένα γήπεδο που καθρεπτίζεται πάνω του το πρότζεκτ.

Στην περίπτωση του ΟΦΗ το πρότζεκτ είναι συγκεκριμένο και γνωστό εδώ και σχεδόν δύο χρόνια. Σε αυτό το πρότζεκτ χωράει ο Ουές και κάθε Ουές που υπηρετεί το πλάνο. Σε αυτό το πρότζεκτ δεν υπάρχει μόνο το «σήμερα», αλλά και το «αύριο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι βρήκε ο ΟΦΗ στον Αμντούλ Ουές

Ουές: «Ευκαιρία ζωής ο ΟΦΗ»

Ο Σίμος «έπαιξε μπάλα» για 90 λεπτά


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.