Τι βρήκε ο ΟΦΗ στον Αμντούλ Ουές

Απόψεις

Η πορεία του 21χρονου μπακ του Πλατανιά, το ταξίδι στην Αγγλία, τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά και η προοπτική του ΟΦΗ

Είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές που την περυσινή χρόνια έκανε ''θόρυβο'' γύρω από το όνομα του. Η εξαιρετική πορεία του Πλατανιά στην Football league, ο οποίος βρέθηκε λίγα δευτερόλεπτα μακριά από την Superleague, και η γεμάτη χρονιά του, έφερε τον νεαρό μπακ σε αρκετά... μπλοκάκια ομάδων της χώρας

Βασικός και αναντικατάστατος στον Πλατανιά, συμμετοχές με την Εθνική Ελπίδων, ο 21χρονος μπακ έχει στοιχεία που αρέσουν σε αρκετές ομάδες. Μεταξύ αυτών και ο ΟΦΗ.

Oι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ομάδα του Ηρακλείου, ήρθε σε επαφή με τον ατζέντη του ποδοσφαιριστή, οι δύο πλευρές συμφώνησαν και έτσι ο παίκτης θα ανήκει από το καλοκαίρι στο δυναμικό του ΟΦΗ, διάστημα που εκπνέει και το συμβόλαιο του με τους Χανιώτες.

Oues_Elpides.jpg#asset:163969


Γεννήθηκε στην Αθήνα, η Εθνική Συρίας και ο Πλατανιάς

O Aμπντούλ Ουές γεννήθηκε στην Αθήνα από Σύριους γονείς, με τον πατέρα του να αγωνίζεται ακόμα και στην Εθνική ομάδα της πατρίδας του, όμως εγκατέλειψε νωρίς.

Ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, δοκιμάστηκε από ομάδες της Αγγλίας, όπως η Μπρέντφορντ, και στη συνέχεια βρέθηκε στα Χανιά και τον Πλατανιά. Η κρητική ομάδα τον ''αγκάλιασε'', ο Ουές δούλεψε και βελτιώθηκε. Στην Κ20 έκανε 'όργια' και το 2017 υπέγραψε τριετές επαγγελματικό συμβόλαιο το οποίο ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2020.

Οι αριθμοί του ως επαγγελματίας

Ο Αμπντουλ Ουές, υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο σε ηλικία 19 ετών. Με 17 συμμετοχές σε Superleague και Κύπελλο στην πρώτη του σεζόν, μια γεμάτη χρονιά την περσινή χρονιά και κάποια καλά παιχνίδια έως τώρα στην Superleague 2.

2017-2018: 17 συμμετοχές*

2018-2019: 30 συμμετοχές, 1 γκολ και 8 ασίστ

2019-2020: 10 συμμετοχές, 1 γκολ

*Συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο

Oues-Sountoura.jpg#asset:163982


Τι παίκτης είναι

Καθαρόαιμο δεξί μπακ, ο Ουές αγωνίζεται σχεδόν αποκλειστικά στην θέση του δεξιού οππισθοφύλακα. Με ύψος 1.75, ο γρήγορος αμυντικός μπορεί με ευκολία να ''ανεβαίνει'' και να δίνει έξτρα λύση στο δημιουργικό κομμάτι, χαρακτηριστικό στατιστικό οι 8 ασίστ που έδωσε την προηγούμενη χρονιά.

Καλή φυσική κατάσταση, οξυδερκής, παίζει με πάθος και ''ανοίγει'' το γήπεδο, ο Αμπντούλ Ουές αποτελεί έναν ποιοτικότερο δεξί μπακ από αυτούς που έχει μέχρι τώρα ο ΟΦΗ στο ρόστερ του (Μαρινάκης, Μπράουν), όχι το ίδιο αξιόπιστος στις διαγώνιες καλύψεις και στο ανασταλτικό κομμάτι, τουλάχιστον σε σύγκριση με τον Μαρινάκη. Όλα τα παραπάνω, με τα δεδομένα που υπάρχουν έως τώρα.

Στα πλεονεκτήματα του και το νεαρό της ηλικίας του, γνωστό ότι οι άνθρωποι του ΟΦΗ προσανατολίζονται σε ποδοσφαιριστές με προοπτική εξέλιξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Έχουμε προτάσεις για Ουές, στην Ελλάδα θέλουν να αγοράσουν τσάμπα»

Ανανεώνει και... παίρνει μεταγραφή ο Ουές;

Συμφωνία ΟΦΗ - Ουές!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.