Αποκαλυπτικός Καλαϊτζάκης στο Capitano.gr:«Έτοιμος να ηγηθώ»

Special

Ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, σε συνέντευξη του στο Capitano.gr, δήλωσε πιο αποφασισμένος από ποτέ για την επόμενη χρονιά - η ζωή στη Λιθουανία, ο Γιασικεβίτσιους, η Νεβέζις και το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ

Μαζί με τον δίδυμο αδερφό του Γιώργο, βρέθηκαν πέρυσι στην άγνωστη - σε εμάς - Νεβέζις, μια ομάδα της Λιθουανικής LKL, πρώτη κατηγορία της χώρας.

Οι δύο Ηρακλειώτες αθλητές, θέλησαν να βγουν εκτός συνόρων, να πάρουν χρόνο συμμετοχής και να αποτελέσουν ενεργά μέλη μιας ομάδας. Και τα κατάφεραν. Μαζί με τους συμπαίκτες τους έφτασαν τις 6 νίκες σε 24 παιχνίδια, ενώ το γκρουπ ήταν ανταγωνιστικό στις περισσότερες αναμετρήσεις πρωταθλήματος.

Πλέον, ο μεν Γιώργος επιστρέφει στον Παναθηναϊκό ενόψει νέας σεζόν (δανεικός στη Νεβέζις), γέμισε το βιογραφικό του και με την πρώτη του κλήση στην Εθνική, ενώ ο Παναγιώτης, μετά το... επεισοδιακό πέρασμα από τον Χολαργό, πραγματοποίησε μια πολύ καλή σεζόν ενώ έχει ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο με τους ''πράσινους''.

dikal.jpeg#asset:135520



O Παναγιώτης αγωνίστηκε σε 24 παιχνίδια την περσινή σεζόν, καταγράφοντας περίπου 24 λεπτά ανά Μ.Ο σε κάθε παιχνίδι. Τα στατιστικά του αποδεικνύουν την αγωνιστική του άνοδο: Συγκεκριμένα, είχε 9,5 πόντους, 1,6 ασίστ και 3 ριμπάουντ σε κάθε ματς, ενώ το 47% στα δίποντα και το 31% στα σουτ τριών πόντων αποτελούν, σε κάθε περίπτωση, πολύ καλά ποσοστά για τον ίδιο.

Ο 21χρονος γκαρντ παραχώρησε συνέντευξη στο Capitano.gr, αναφέρθηκε στην χρονιά που προηγήθηκε, τη φωτογραφία με τον υιό του Γιασικεβίτσιους, πως έζησε και ζει τις νέες καταστάσεις λόγω κορωνοϊου ενώ αποκαλύπτει το... άγνωστο ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ καθώς και τα όνειρα του.


74883042_3072194326130202_3687411302596083712_o-1_200329_151923.jpg#asset:189643


Παναγιώτη, το πρωτάθλημα σας διακόπηκε και πλέον βρίσκεστε στην Ελλάδα. Σωστά;

Ναι ναι, έχουμε γυρίσει εδώ και δύο εβδομάδες, αναδείχθηκε πρωταθλήτρια η Ζαλγκίρις.

Πως βιώσατε την κατάσταση του κορωνοϊου εκεί;

Δεν είχε πολλά κρούσματα όταν φύγαμε, έχουν πάρει από νωρίς τα μέτρα.

Έχεις επαφές με συμπαίκτες σου, πως είναι πλέον εκεί τα δεδομένα;

Ναι έχω επαφές, δεν είναι τόσο όσο εδώ, όσον αφορά την καραντίνα. Εκεί μπορούν, ακόμα να βγουν από το σπίτι.

Μίλησε μου για την σεζόν στη Νεβέζις.

Παίξαμε αρκετά (με τον Γιώργο), είχαμε πρωταγωνιστικό ρόλο και όλα πήγαν καλά.

Έχεις ακόμα έναν χρόνο συμβόλαιο σωστά;

Ναι, θα είμαι εδώ για ακόμα έναν χρόνο, έχω συμβόλαιο μέχρι το 2022.

«Eίχαμε πρόταση από τον ΠΑΟΚ, στόχος να ηγηθώ της ομάδας»

73482683_3072193496130285_5179954593060093952_o.jpg#asset:189644


Ο αδελφός σου γυρίζει στην Ελλάδα και στον Παναθηναϊκό (ήταν δανεικός), εσύ παραμένεις. Πως φαντάζεσαι την επόμενη σεζόν;

Κοίτα, πλέον είχαμε συνηθίσει και μακριά. Να σου πω την αλήθεια, το βλέπω σαν μια ευκαιρία να πάρω περισσότερες πρωτοβουλίες και να ηγηθώ της Νεβέζις, όσο μπορώ φυσικά. Στόχος της ομάδας είναι να κάνουμε μια καλή σεζόν και να βρεθούμε στα πλέι οφ.

Είχες καμιά πρόταση από Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο;

Είχαμε πρόταση από τον ΠΑΟΚ, μαζί με τον Γιώργο να επιστρέψουμε στην Ελλάδα, στα μέσα της χρονιάς αλλά δεν το συζητήσαμε καν. Στη Λιθουανία είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα, περισσότερες ευκαιρίες, διαφορετική μεταχείριση. Δεν σε αντιμετωπίζουν σαν μικρό, όπως οι περισσότερες ομάδες της χώρας μας.

Τι έκανες τον ελεύθερο χρόνο εκεί, πως είναι η ζωή στην Λιθουανία;

Η πόλη είναι αρκετά μικρή, αυτό είναι καλό γιατί είσαι μακριά από όλα. Απλά πας κάθε μέρα στο γήπεδο, κάνεις την δουλειά σου και αυτό είναι. Στο ελεύθερο χρόνο μας πηγαίναμε να δούμε ταινία, συνήθως. Πάμε για φαγητό στο Κάουνας που είναι αρκετά κοντά ή στο Βίλνιους, περίπου 1.30 από την πόλη που ζούμε.

«Στη Λιθουανία δεν σε αντιμετωπίζουν σαν μικρό»


74788917_3072197319463236_3114462579410337792_o.jpg#asset:189645


Τώρα που είπες Κάουνας, είχατε καμιά επαφή με τον προπονητή της Ζαλγκίρις, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους;

Όχι, δεν έτυχε να μιλήσουμε. Ο γιος του μας έχει ζητήσει φωτογραφία, έχουμε μιλήσει με την γυναίκα του δύο φορές. (σ.σ η γυναίκα του Σάρας είναι Ελληνίδα)

Πλέον, εδώ στην Ελλάδα, πως ζείτε την νέα καθημερινότητα.

Έχουμε... μπασκετούλα στο σπίτι (γέλια) και γυμναστήριο στο υπόγειο του σπιτιού, οπότε δουλεύουμε καθημερινά.

Σε παλαιότερη συνέντευξη, μου είχες πει ότι όνειρο σου δεν είναι το NBA αλλά να καθιερωθείς σε ομάδα της Ευρώπης, είτε στην Ελλάδα. Άλλαξε κάτι?

Ναι, δεν έχει αλλάξει κάτι. Τώρα, αν έρθει και το NBA.... Αλλά το βασικό ειναι να συνεχίσω να αγωνίζομαι στο εξωτερικό, εκτός αν έρθει κάτι καλύτερο από Ελλάδα.

Στο εύχομαι ολόψυχα, σε ευχαριστώ Παναγιώτη.

Σε ευχαριστώ πολύ, να είσαι καλά!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.