Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Βιλερμπάν

12:30 | 08/03/2024

Η «μάχη» για παρουσία στην πρώτη εξάδα στο τέλος της κανονικής περιόδου στη Euroleague, γιατί όχι και στην πρώτη τετράδα, συνεχίζεται για τον Παναθηναϊκό, καθώς στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής, φιλοξενεί την προτελευταία στον βαθμολογικό πίνακα, Βιλερμπάν, στο ΟΑΚΑ (8/3, 21:15).

Μία εβδομάδα μετά την... τεράστια νίκη του, μέσα στη Μαδρίτη επί της Ρεάλ, ο Παναθηναϊκός έχει -θεωρητικά- εύκολη αποστολή. Μόλις πέντε ήττες μετρά σε 27 αγωνιστικές η κάτοχος του τίτλου (2023) και πολυνίκης στη Euroleague (11 τίτλους) Ρεάλ Μαδρίτης, με τους «πράσινους» να μπορούν να καυχιούνται πως είναι η μία από τις ομάδες που νίκησε την υπερομάδα του Τσους Ματέο. Αυτή η νίκη έχει φέρει τον Παναθηναϊκό στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ισοβαθμώντας με τις Βίρτους Μπολόνια και Μονακό, σε μια αγωνιστική που οι δύο τελευταίες έχουν δύσκολα ματς, αφού η πρώτη αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ και η δεύτερη αντιμετωπίζει εντός έδρας τον πάντα επικίνδυνο Ερυθρό Αστέρα. Το ρεκόρ των «πρασίνων, δηλαδή το 17-10... απέχει πολύ από εκείνο της Βιλερμπάν... 6-21.

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν θα πρέπει να υποτιμήσουν την επόμενη αντίπαλό τους, αφού κάθε λάθος από εδώ και πέρα θα μπορεί να κοστίσει τους κόπους όλης της σεζόν. Εξάλλου, στο ΟΑΚΑ όλοι γνωρίζουν πως η Βιλερμπάν προέρχεται από εντός έδρας νίκης επί της Αρμάνι Μιλάνο (81-77) για την 27η αγωνιστική. Οι «πράσινοι» έχουν στόχο να κάνουν το 3-0 στη διοργάνωση. Μετά την ήττα στο Κάουνας από τη Ζάλγκιρις (25η αγωνιστική), ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε τα εμπόδια των Φενερμπαχτσέ και Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι «πράσινοι» σημειώνουν 81,4 πόντους μέσο όρο ανά αγώνα, ενώ η γαλλική ομάδα 78,4. Στην άμυνα, ο Παναθηναϊκός δέχεται 77,7 πόντους μ.ο. και η Βιλερμπάν 85,8. Σλούκας εναντίον Νάντο ντε Κολό και Λεσόρ εναντίον Λοβέρν αποτελούν δύο... ζευγάρια, στα οποία θα έχει στραμμένη την προσοχή του το φίλαθλο κοινό στο παρκέ του ΟΑΚΑ.

Ο Σλούκας είχε μοιράσει 12 ασίστ (ρεκόρ καριέρας) στο ματς επί γαλλικού εδάφους στον πρώτο γύρο, όταν οι «πράσινοι» επικράτησαν με 81-89. Τότε, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού είχε αναδειχτεί και MVP της 14ης αγωνιστικής.

Με απουσίες θα αγωνιστεί η Βιλερμπάν απέναντι στην ελληνική ομάδα. Συγκεκριμένα, στην Αθήνα δεν θα βρίσκονται οι Πάρις Λι και Μάικ Σκοτ. Ο πρώην παίκτης των «πρασίνων» και νυν της Βιλερμπάν, Πάρις Λι, έχει προσβληθεί από πνευμονία, ενώ ο Μάικ Σκοτ δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό στο γόνατο.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.