Ο Παπανικολάου, το ντεμπούτο με την Εθνική, τα Ανώγεια και ο «Σασμός»

SMS

Ποιος είναι ο κρητικός μέσος που παίζει στην Πολωνία, ξεκίνησε την καριέρα του στον Πλατανιά και έχει θείο τον Μιχάλη Αεράκη, τον παπά του ''Σασμού''

Ιδιαίτερο ήταν το παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδας με την Κύπρο για τον Γιάννη Παπανικολάου. Τα 9 λεπτά που αγωνίστηκε ο Έλληνας μέσος ήταν τα πρώτα με την φανέλα με το εθνόσημο. Ένα παιδί που ξεκίνησε από τις ακαδημίες της ΑΕΚ, συστήθηκε στο Ελληνικό κοινό με την φανέλα του Πλατανιά, μεταγράφηκε στον Πανιώνιο ενώ τα τελευταία δύο χρόνια αγωνίζεται με επιτυχία στην Πολωνική Ρακόφ (κατέκτησε πέρυσι το Κύπελλο).

Συγκεκριμένα, ο Παπανικολάου έγινε επαγγελματίας το καλοκαίρι του 2016 στον Πλατανιά. Ντεμπούτο το 2017 σε ηλικία 18 ετών ενώ δύο χρόνια αργότερα, μετά από 48 συμμετοχές με 5 γκολ και ισάριθμες ασίστ αποχώρησε από τα Χανιά για να γίνει κάτοικος Νέας Σμύρνης, για να φύγει με τον υποβιβασμό του Πανιωνίου.

Ο Τζον Φαν'τ Σχιπ τον κάλεσε στα τέλη Αυγούστου του 2021 για το φιλικό με την Ελβετία και τα ματς των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 με το Κόσοβο και τη Σουηδία, μόλις χθες (Πέμπτη) έκανε το ντεμπούτο του με τον Πογιέτ στον πάγκο.

Κατά... ήμισυ κρητικός ο Γιάννης, μιας και η μητέρα του Βαγγελιώ (κόρη του Νταρογιώργη) κατάγεται από τα Ανώγεια, αδερφή του Μιχάλη Αεράκη.

Ο παπάς της δημοφιλής σειράς ''Σασμός'' Μιχάλης Αεράκης είναι θείος του Γιάννη και σίγουρα πολύ περήφανος για την εξέλιξη του 24χρονου χαφ, ο οποίος μάλιστα εμφανίζεται στο στόχαστρο μεγάλων ομάδων στην χώρα μας, δεν είναι απίθανο του χρόνου να επιστρέψει στα Ελληνικά γήπεδα.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.