Ο πρώτος… έλεγχος προόδου

08:14 | 07/11/2018

Το Capitano.gr παρουσιάζει τον πρώτο… έλεγχο προόδου των ποδοσφαιριστών του ΟΦΗ.

Στη Λιβαδειά το Σάββατο (10/11) ολοκληρώνεται, με τη διεξαγωγής της 10ης αγωνιστικής, το 1/3 της Super League για τον Όμιλο. Ο ηρακλειώτικος σύλλογος στην επιστροφή του στα… σαλόνια δεν μπήκε καλά στη χρονιά, λόγω ίσως και του δύσκολου προγράμματος.

Το τελευταίο διάστημα, ωστόσο, υπάρχει βελτίωση της «εικόνας» των «ασπρόμαυρων». Το Capitano.gr, έτσι, κάνει ένα… τσεκάρισμα των παικτών του ΟΦΗ, μετά απ’ αυτό το πρώτο κομμάτι του πρωταθλήματος.

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Γιώργος Στρέζος: Η παρθενική του παρουσία στη μεγάλη κατηγορία ξεκίνησε με λίγο άγχος… Στις αρχές της σεζόν έδειχνε να μην… πατάει καλά, κάθισε για ένα διάστημα στον πάγκο, ωστόσο επέστρεψε και πλέον ο 23χρονος τερματοφύλακας εμφανίζεται όλο και καλύτερος.

Δημήτρης Σωτηρίου: Κλήθηκε από τον προπονητή του να υπερασπιστεί την εστία του ΟΦΗ σε μια δύσκολη περίοδο, όπου η αμφισβήτηση ήταν έντονη και οι ήττες διαδέχονταν η μία την άλλη. Έπαιξε σε 2 ματς πρωταθλήματος και 2 Κυπέλλου και φαίνεται να συνθέτει ένα αρκετά καλό δίδυμο με τον Στρέζο.

Γιάννης Δερμιτζάκης: Δεν έχει χρησιμοποιηθεί καθόλου έως τώρα, ενώ ένας τραυματισμός τον ταλαιπώρησε αρκετά και τον άφησε για μεγάλο διάστημα εκτός δράσης.

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Λεωνίδας Αργυρόπουλος: Αποτελεί μια σταθερή αξία για το δεξί άκρο της άμυνας. Πραγματοποιεί θετικές εμφανίσεις και είναι μία από τις βασικές μονάδες της ομάδας του Παπαδόπουλου.

Μάρκο Μιχόγεβιτς: Άργησε να μπει στην ομάδα, αφού ήταν ένα από τα τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα. Χρειάστηκε το χρόνο του να προσαρμοστεί και πλέον ο Βόσνιος στόπερ, που ήρθε με τη μορφή δανεισμού από  τον ΠΑΟΚ, εξελίσσεται σε ιδιαίτερα αξιόλογη προσθήκη για τον Όμιλο, καθώς έχει πάρει φανέλα βασικού και τα πηγαίνει πολύ καλά.

Δημήτρης Κομεσίδης: Η εμπειρία του είναι πολύτιμη για την άμυνα. Μέχρι τώρα έχει καλές και κακές στιγμές και σίγουρα ο 30χρονος ποδοσφαιριστής μπορεί  να δώσει πολλά περισσότερα στον ΟΦΗ.

Τάσος Παπάζογλου: Αποτέλεσε μια από τις πιο «ηχηρές» μεταγραφές του καλοκαιριού. Αντιμετώπισε ένα τραυματισμό στους προσαγωγούς, που τον άφησε πίσω. Ωστόσο είναι πλέον υγιής και στα τελευταία ματς ο Παπαδόπουλος τον χρησιμοποιεί και ως αμυντικό χαφ.

Μανώλης Μπολάκης: Δεν συγκαταλέγεται στις πρώτες επιλογές του προπονητή του, όμως στα 4 ενενηντάλεπτα που έχει χρησιμοποιηθεί (2 στο πρωτάθλημα και 2 στο Κύπελλο) είναι πάντα συνεπής, σοβαρός και δίνει τον καλύτερο του εαυτό.

Γιάννης Ποτουρίδης: Είναι η «κολόνα» του ΟΦΗ στα μετόπισθεν. Ο πρώτος σε λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα, αποτελεί το… Α και το Ω της άμυνας του ηρακλειώτικου συλλόγου. Έχει πραγματοποιήσει πολύ καλές εμφανίσεις.

Νίκος Κοροβέσης: Ήταν άλλη μία «δυνατή» κίνηση του ΟΦΗ. Μπορεί να «συστήθηκε» ως εξτρέμ στο ποδοσφαιρικό στερέωμα, αλλά στους «ασπρόμαυρους» χρησιμοποιείται στο αριστερό άκρο της άμυνας και το πιο ευχάριστο για τον Παπαδόπουλο είναι ότι εμφανίζεται όλο και πιο βελτιωμένος.

Γιάννης Κοιλιάρας: Αποτελεί μια καλή λύση για την αριστερή πτέρυγα. Δεν έχει αγωνιστεί πολύ έως τώρα, ωστόσο έχει την ποιότητα ν’ ανταποκριθεί όταν του ζητηθεί.

ΜΕΣΟΙ

Ανέστης Νάστος: Γνωστός για το μαχητικό του πνεύμα, είναι ένας παίκτης που δε διστάζει να «θυσιαστεί» για την ομάδα. Ξεκίνησε στον πάγκο, ωστόσο το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στο αρχικό σχήμα.  

Παύλος Κυριακίδης: Μια, αν μη τι άλλο, αρκετά καλή επιλογή για τη μεσαία γραμμή. Τα τρεξίματα του και το αποτελεσματικό του μαρκάρισμα τον καθιστούν μια πολύτιμη μονάδα, ενώ είναι ένας μέσος που… πάει στο γκολ.

Βαγγέλης Πλευράκης: Δεν έχει χρησιμοποιηθεί καθόλου από τον Παπαδόπουλο. Είναι ένα παιδί που προορίζεται για την… επόμενη μέρα του συλλόγου.

Μανώλης Παπαστεριανός: Προσδίδει ποιότητα στα χαφ. Ο 31χρονος παίκτης είναι μια σημαντική μονάδα του ΟΦΗ, αφού κάνει πολλές… δουλειές καλά στο γήπεδο. Τις τελευταίες εβδομάδες, βέβαια, βρίσκεται στα… πιτς, λόγω τραυματισμού.

Παναγιώτης Δεληγιαννίδης: Ήρθε δανεικός από τον ΠΑΟΚ για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του, αλλά μέχρι σήμερα μετράει μονάχα ένα ενανηντάλεπτο στο Κύπελλο και μόλις 7 λεπτά στο πρωτάθλημα. Καλείται ν’ ανεβάσει… στροφές για να βοηθήσει τον Όμιλο και τον… εαυτό του.

Άγγελος Οικονόμου: Κάνει μεγάλη προσπάθεια να επιστρέψει μετά τον περυσινό σοβαρό τραυματισμό του. Είναι απόλυτα υγιής πλέον και σιγά-σιγά θα… ζητήσει χρόνο από τον προπονητή του. Φέτος έχει παίξει βασικός στο ματς Κυπέλλου με τη Νίκη Βόλου. Έχει τα προσόντα ν’ αποτελέσει μια… νέα μεταγραφή του ΟΦΗ.

Μιγκέλ Μεγιάδο: Ο Αργεντινός ήρθε με προσδοκίες. Στην προετοιμασία τις… αύξησε, ωστόσο η εκκίνησή του στη σεζόν δεν ήταν η αναμενόμενη. Τον τελευταίο μήνα, όμως, ο σκληροτράχηλος αμυντικός μέσος έχει… οργιάσει. Τρέχει και μαρκάρει… για δύο και με το λάτιν ταμπεραμέντο του μεταδίδει το πάθος του σε όλη την ομάδα.

Χουάν Νέιρα: Ο πλέον ντελικάτος παίκτης του ΟΦΗ. Ο Αργεντινός μπήκε από νωρίς στις καρδιές των φίλων του Ομίλου. Με άψογο στυλ και πολύ καλή τεχνική μπορεί με μια του ενέργεια και μια έμπνευση ν’ αλλάξει όλη τη ροή ενός αγώνα. Είναι πρώτος σκόρερ της ομάδας μέχρι τώρα με 3 τέρματα.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Πάτρικ Βουό: Είναι μάλλον ένας παίκτης που λατρεύει κάθε προπονητής για τη νοοτροπία του. Βάζει πάνω απ’ όλα την ομάδα και «θυσιάζεται» για τους συμπαίκτες του. Δε διστάζει στο 90’ να τρέξει… σαν τρελός στην άμυνα για να βοηθήσει και πάντα με τη δύναμη του και τη μαχητικότητα του ταλαιπωρεί τους αντιπάλους. Δεν είναι ιδιαίτερα παραγωγικός, όμως είναι αλήθεια ότι δεν έχει τροφοδοτηθεί αρκετά.  

Χρήστος Αραβίδης: Στον ΟΦΗ επιχειρεί την… επανεκκίνηση στην καριέρα του. Μετά από μεγάλη απραξία ο έμπειρος επιθετικός ψάχνει να βρει τον καλό του εαυτό. Παίζει παθιασμένα, «σκίζεται» για την ομάδα και οι «ασπρόμαυροι» ελπίζουν πως το χατ-τρικ του Κυπέλλου θα βοηθήσει στην αγωνιστική επάνοδο του.

Ισμαήλ Σάσι: Θέλει, αλλά μέχρι τώρα δεν του έχει «βγει». Ο Τυνήσιος προσπαθεί να δείξει πράγματα σε κάθε ευκαιρία που του δίνεται, αλλά δεν έχει καταφέρει έως σήμερα να πείσει τον προπονητή του πως μπορεί να τον εμπιστευτεί περισσότερο.

Θανάσης Ντίνας: Έρχεται κατά κύριο λόγο από τον πάγκο. Έχει όλα τα στοιχεία να βοηθήσει μεσοεπιθετικά τους «ασπρόμαυρους», είναι πάντοτε απόλυτα σοβαρός, αλλά σίγουρα μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα.

Βαγγέλης Πλατέλλας: Επέστρεψε με τον ΟΦΗ στη Super League και έχει πραγματοποιήσει ορισμένες πολύ καλές εμφανίσεις. Συνήθως χρησιμοποιείται στα «φτερά» της επίθεσης, αλλά και πίσω απ’ το φορ. Με τις προσωπικές του ενέργειες δημιουργεί προϋποθέσεις απειλής, ωστόσο πρέπει να βοηθήσει και στον τομέα του σκοραρίσματος.

Βασίλης Κουτσιανικούλης: Αποτελεί σημαντικό «κεφάλαιο» για τον ΟΦΗ. Έχει παίξει αρκετά, αλλά είναι αλήθεια ότι ακόμη ψάχνει τη μεγάλη εμφάνιση που θα τον «απογειώσει». Είναι παίκτης, εξάλλου, που μπορεί να κάνει τη διαφορά.  

Βαγγέλης Νοικοκυράκης: Αποτελεί το μέλλον του συλλόγου, ενώ έκανε ντεμπούτο φέτος στον πρόσφατο αγώνα Κυπέλλου με τη Νίκη Βόλου.

Κωνσταντίνος Καλαϊτζάκης: Άλλο ένα ταλαντούχο παιδί, «προϊόν» των ακαδημιών. Πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο του με τον ΟΦΗ στο ματς με τη Νίκη Βόλου.

 

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.