Ο Σίμος είπε την αλήθεια, αλλά η ουσία δεν αλλάζει

Απόψεις

Ο ΟΦΗ των πλέι οφ, τα πλέι οφ του κορωνοϊού και μία ουσία που δεν αλλάζει στο τέλος αυτών

Ουδείς γνωρίζει πώς θα ήταν τα πλέι οφ αν δεν είχαμε τη μακρά διακοπή λόγω κορωνοϊού. Και πώς θα εμφανιζόταν σε αυτά ο ΟΦΗ. Το είπε ο Γιώργος Σίμος μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, είναι κοινή διαπίστωση των περισσότερων φιλάθλων.

Η κρητική ομάδα ολοκλήρωσε την παρουσία της σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα των 10 αγωνιστικών με 8 ήττες, 2 ισοπαλίες, καμία νίκη και 6-20 τέρματα. Με τη γλώσσα των αριθμών, πρόκειται για αποτυχία. Και επί της ουσίας επιβεβαιώνει ότι τα πλέι οφ έκαναν ζημιά στον ΟΦΗ.

Είναι η χρονιά επιτυχημένη; Σαφώς και είναι. Ο ΟΦΗ άφησε πίσω του τα προβληματικά χρόνια και βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης, μα το βασικότερο είναι ότι βρίσκεται σε ευρωπαϊκή χρονιά. Από τα μπαράζ παραμονής με τον Πλατανιά, στην 6η θέση και το Europa League. Αυτό από μόνο του φτάνει για να κριθεί ως επιτυχημένη η σεζόν.

Φτάνει, όμως, αυτό; Προφανώς όχι. Τα πλέι οφ ήρθαν να σηκώσουν συζητήση για τις ανάγκες που έχει ο ΟΦΗ στο ρόστερ του και τις χτυπητές του αδυναμίες. Τα πλέι οφ ήρθαν να τονίσουν την ανάγκη ενίσχυσης, όχι μόνο σε ποσότητα, αλλά και ποιότητα.

Ο κόουτς του Ομίλου τόνισε το αυτονόητο: θα μείνουμε με την απορία για το τι ΟΦΗ θα βλέπαμε αν τα πλέι οφ άρχιζαν κανονικά χωρίς κορωνοϊούς και καραντίνες. Με την ορμή που είχε ο ΟΦΗ ίσως να βλέπαμε μία καλύτερη ομάδα. Αλλά σε γενικές γραμμές η διαφορά δεν θα ήταν μεγάλη. Έτσι κι αλλιώς η κρητική ομάδα μπήκε με χαλαρούς ρυθμούς στα πλέι οφ αφού ο στόχος επετεύχθη. Σε αυτά προσθέστε και τον σοβαρό τραυματισμό του Τσιλιανίδη.

Η ουσία, όμως, είναι μία. Ο ΟΦΗ για να συνεχίσει τα βήματα προς τα πάνω χρειάζεται και μεταγραφές για να τον οδηγήσουν εκεί. Στοχευμένες κινήσεις που θα κάνουν την ποιοτική διαφορά. Για να μην υπάρχουν ερωτήματα και αναλύσεις. Για μία ξεκάθαρη αγωνιστική εικόνα της ομάδας τη νέα σεζόν. Να «χτίσει» πάνω στα βήματα που έκανε εφέτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 3-2

Σίμος: «Δεν θα μάθουμε πως θα πήγαινε η χρονιά αν υπήρχε συνέχεια μετά την 1η Μαρτίου»

Η τελική βαθμολογία των πλέι οφ

Ο Γιάννης Σαμαράς για όλους και για όλα

Επίσημο: Ανακοινώθηκαν 7 αποχωρήσεις

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.