Ο Σίμος, η ένταση από τον πάγκο και ο οδηγός για τον... Άρη

ΟΦΗ

Οι οδηγίες του Σίμου, οι φωνές, οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά και παίζουν ρόλο σε ματς όπως αυτό με τον Άρη

Αν κάτι θετικό υπάρχει αυτή την περίοδο της πανδημίας και του lockdown, σε ό,τι αφορά το αθλητικό κομμάτι, είναι ότι με την απουσία κόσμου από τις εξέδρες -η οποία εννοείται ότι «πληγώνει» τα αθλήματα και τις ομάδες- ακούς και καταλαβαίνεις περισσότερο την ατμόσφαιρα του γηπέδου. Οι ήχοι περνούν πιο εύκολα από την τηλεόραση και μπαίνει λίγο πιο εύκολα στο κλίμα μία αναμέτρησης, αλλά και σε αυτό του πάγκου.

Ένα παράδειγμα είναι το πρόσφατο ματς του ΟΦΗ στο «Αλκαζάρ». Η ένταση του Σίμου, οι οδηγίες, οι αντιδράσεις του, το πώς καθοδηγούσε τους ποδοσφαιριστές την ώρα του αγώνα, όλα αυτά συνέθεσαν μία ξεχωριστή εικόνα, ένας ιδιαίτερος ήχος για τα αυτιά μας. Κάτι που καταλαβαίνεις μόνο αν είσαι στο γήπεδο και δη κοντά στον πάγκο.

Το Σάββατο ο ΟΦΗ κατέβηκε στη Λάρισα με ένα σύστημα που φαντάζει ως ιδανικό για παιχνίδια ειδικών απαιτήσεων. Τέτοιο ήταν με την ΑΕΛ τέτοιο ήταν και με τον Άρη και δεν αποκλείεται να δούμε για δεύτερη σερί φορά τον ΟΦΗ με 5-4-1.

Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με την ΑΕΛ ο Γιώργος Σίμος δεν σταμάτησε να φωνάζει στους ποδοσφαιριστές του στην προσπάθειά του να λειτουργήσει σωστά το σύστημα και να μην υπάρχουν «ανορθογραφίες». Και η αλήθεια είναι ότι τα κατάφερε αφού το 5-4-1 έβγαλε πράγματα στο χορτάρι και το κυριότερο βοήθησε την άμυνα του Ομίλου στο να μην απειληθεί από τον αντίπαλο.

Το «positioning» που έβγαινε πολλές φορές από τα χείλη του προπονητή του ΟΦΗ είναι αυτό που καθορίζει την εικόνα του αγώνα και στο σύγχρονο ποδόσφαιρο είναι το στοιχείο που δίνει ταυτότητα σε μία ομάδα. Δεν είναι μόνο το σύστημα που θα επιλέξεις, αλλά και πώς αυτό θα δουλέψει μέσα στο γήπεδο. Ο Σίμος ήθελε ακριβώς αυτό: τους ποδοσφαιριστές να διατηρούν τις θέσεις και τους ρόλους τους και να είναι απόλυτα προσηλωμένοι στο πλάνο. Ήθελε πίεση, σωστή ανάπτυξη, προσεκτικό παιχνίδι και υπομονή. Η «συναισθηματική σταθερότητα» που είπε πολλές φορές ο Μπαλογιάννης.

Πολλά ήταν τα στοιχεία που ξεχώρισαν από το παιχνίδι του Σαββάτου στο «Αλκαζάρ», το σημαντικότερο όμως είναι ότι η κρητική ομάδα ήταν απόλυτα συγκεντρωμένη στο παιχνίδι της εξ ου και χαρακτηρίστηκε αυτό το αποτέλεσμα ως η πιο επαγγελματική νίκη του ΟΦΗ εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Ματς ειδικών συνθηκών είναι και αυτό με τους Θεσσαλονικείς το προσεχές Σάββατο, ματς που χρειάζεται την απόλυτη συγκέντρωση. Μπορεί ο Άρης να μην είναι το μεγάλο φόβητρο, υπηρετεί όμως ένα είδος ποδοσφαίρου που είναι αποτελεσματικό και λειτουργεί. Κάποια στιγμή θα αρχίσουν τα αρνητικά αποτελέσματα, είναι η ροή των πραγμάτων, αλλά προς το παρόν ο Άρης έχει και την ψυχολογία και το μομέντουμ και κατεβαίνει στο «Γεντί Κουλέ» ιδιαίτερα ανταγωνιστικός.

Γι' αυτό το λόγο το παιχνίδι στη Λάρισα θα αποτελέσει οδηγό για τη συνέχεια. Για την αγωνιστική σοβαρότητα που επέδειξε ο ΟΦΗ και για την ένταση του Γιώργου Σίμου από τον πάγκο. Πάντα ζει τα παιχνίδια, δεν σταματά να φωνάζει και να δίνει οδηγίες, τώρα έχει ένα λόγο παραπάνω: η δυσκολία της προσεχούς αναμέτρησης και το μεγάλο κίνητρο για μία μεγάλη νίκη.

Κόντρα στον Άρη θα παίξουν ρόλο όλες οι λεπτομέρειες. Ακόμα κι αν στα μάτια μας ή στα αυτιά μας ακούγονται μικρές, τα ντέρμπι όμως τα καθορίζουν τα στοιχεία εκείνα που διαφοροποιούν τις ομάδες. Ο ΟΦΗ κόντρα στον Άρη έχει την ευκαιρία για μία μεγάλη νίκη. Και μπορεί και πρέπει να το κάνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

LIVETALKS: Ο ΟΦΗ, ο Άρης και η διαιτησία

OΦΗ Analysis: Η σύγκριση των βαθμών

Ο ΟΦΗ και το έξτρα κίνητρο κόντρα στον Άρη

Πηγή: INTIME

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.